Vučić s premijerom Belgije u Davosu o jačanju odnosa i evrointegracijama Srbije 1Foto: FoNet/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Davosu sa premijerom Belgije Aleksandrom De Kroom o jačanju odnosa Srbije i Belgije, globalnim i regionalnim temama.

„Razgovarali smo i o koracima Srbije na putu evrointegracija tokom aktuelnog belgijskog predsedavanja Savetom EU“, napisao je Vučić na Instagramu.

De Kro je ranije danas izjavio u Strazburu da Evropska unija mora da bude odgovorna prema državama kandidatima za pridruživanje sa Zapadnog Balkana, Ukrajini, Moldaviji i Gruziji.

Tokom predstavljanja programa aktivnosti belgijskog predsedavanja EU u Evropskom parlamentu izjavio je da njegova država želi da definiše „mapu puta“ i područja delovanja u procesu proširenja.

Predsednik Srbije je u odvojenoj objavi napisao da se očekuje da ;generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi poseti Beograd radi razgovora o ;ključnim pitanjima za razvoj Srbije, Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

Vučić je ranije večeras novinarima iz Srbije rekao da će se tokom večeri sastati sa ;pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Džejmsom O’Brajanom. ;Glavna tema razgovora, po Vučićevim rečima, biće najava Prištine ;o ukidanju dinara na Kosovu kao i naoružavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari