Vučić sa ambasadorom Francuske o poseti Makrona Srbiji 1foto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je objavio da je danas sa ambasadorom Francuske u Beogradu Pjerom Košarom razgovarao o pripremi ovonedeljne posete predsednika Emanuela Makrona i sporazumima koji će biti potpisani.

„Poslednje pripreme pred dolazak predsednika Emanuela Makrona. Sa francuskim ambasadorom Košarom o praktičnim pitanjima, značaju ove posete za jačanje odnosa Srbije i Francuske, kao i o sporazumima koje ćemo potpisati i koji će doneti dugoročnu korist za naše građane“, napisao je Vučić na Instagramu.

Makron će u četvrtak i petak, 29. i 30. avgusta, biti u Srbiji i razgovarati s Vučićem, otkriti ploču povodom završetka radova na modernizaciji beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“, posetiti Galeriju Matice srpske u Novom Sadu i održati govor na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji.

Jelisejska palata je ranije saopštila da će Makron potvrditi podršku evropskim integracijama Srbije i da će njegova poseta biti prilika da šefovi država razgovaraju o ekonomiji, zdravstvu, energetici, kulturi i veštačkoj inteligenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari