Vučić sa Bocan-Harčenkom: Srbija spremna da učestvuje u svim inicijativama koje za cilj imaju mir i stabilnost 1Foto: Printskrin KosovoOnline

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom sa kojim je dogovorio zajedničko obeležavanje 80. godišnjice pobede nad fašizmom i oslobođenje Beograda.

„Veoma dobar sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Dogovorili smo zajedničko obeležavanje 80. godišnjice pobede nad fašizmom i oslobođenje Beograda. Razgovarali smo o temama od zajedničkog interesa, posebno u oblastima kao što su trgovina, kultura i regionalna bezbednost“, napisao je Vučić na Instagramu, prenosi Kosovo Online.

Dodao je da je ponovio zahvalnost Ruskoj Federaciji na diplomatskoj podršci Srbiji u međunarodnoj areni u pitanjima koja su od suštinskog značaja za našu zemlju.

„Razmenili smo mišljenja o aktuelnoj situaciji u zemlji i regionu, a ja sam ponovio dosledan stav Srbije koja se zalaže za dijalog i diplomatska sredstva u rešavanju sporova u međunarodnim odnosima, kao i da je Srbija spremna da učestvuje u svim inicijativama koje za cilj imaju trajni mir i stabilnost“, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari