Vučić o sastanku sa državnom savetnicom Kine: Prenela mi je srdačne pozdrave predsednika Si Đinpinga 1Foto: Shutterstock/Alexandros Michailidis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa savetnicom Državnog saveta Narodne Republike Kine Šen Jićin sa kojom je razgovarao o „nastavak tradicije negovanja čeličnog prijateljstva između naše dve zemlje“. Šen će tokom svoje današnje posete Beogradu sastati sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem i potpisati Memorandum o sardnji u oblasti sporta sa ministrom sporta Zoranom Gajićem.

– Odličan, sadržajan i prijateljski sastanak sa uvaženom sagovornicom o najvažnijim pitanjima bilateralnih odnosa sa NR Kinom, kao i o konkretnim aktivnostima u oblasti razvoja sporta, sportske infrastrukture, kulturne saradnje i međusobne podrške u organizovanju međunarodnih sportskih događaja – poručio je predsednik Vučić u objavi na svom Instagram nalogu.

Istakao je da je ovu priliku iskoristio i da čestita Šen za sve medalje koje je Kina osvojila na Olimpijskim igrama, a da to više nego jasno govori o pažnji koju „ova velika zemlja poklanja sportu, ulaganjima u talente i negovanju takmičarskog i zdravog duha, pre svega kod mladih ljudi“.

Vučić je dodao da se ovim putem ponovo zahvalio predsedniku Kine Đinpingu i kineskom rukovodstvu na tome što je učenicima i studentima iz Srbije data mogućnost da borave u Kini u okviru programa Međunarodne kulturne razmene mladih i istakao da je to najbolji način za „nastavak tradicije negovanja čeličnog prijateljstva između naše dve zemlje“.

– Državna savetnica mi je prenela srdačne pozdrave predsednika Si Đinpinga, a ja sam iskoristio priliku da pozdrave uzvratim, naglasivši da je upravo prijateljski odnos predsednika velike Kine prema Srbiji dao snažan zamah našoj zemlji na putu opšteg brzog napretka, na čemu smo mu beskrajno zahvalni – zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari