Vučić sa Ivanićem o političkim i ekonomskim odnosima

Ostavite komentar


  1. Ekonomska saradnja sa nama susednim drzavama mora da bude na zavidnom nivou. Moramo da sirimo dobrosusedske odnose u regionu.

  2. Problem je sto ta saradnja zavisi od njih a ne od Banja Luke ili Beograda. Mi jesmo za saradnju i napredak.

  3. Posle rata u Bosni, pevači, glumci, kulturni radnici i sportisti su obnavljal dobre odnose Srbije i Bosne.Red je da i političari iskoriste njihovu "diplomatiju" i nastave da rade na normalizaciji naših odnosa, koji su uslov za mir i prosperitet regiona.

  4. U BiH živi jako veliki broj Srba i s toga bi dobri odnosi sa ovom zemljom trebali biti prioritet za nas.

  5. Zbog budućnosti nase dve zemlje i novih generacija koje nisu ni rođene klada se vodio prokleti rat moramo da se izmirimo i nastavimo napred kako ne bi ceo vek bili oprtereceni proslosću.Vec danas su nove generacije i politicara i gradjana.

  6. Najviše treba da nas interesuje stanje Srba u BiH. A održavanje dobrih odnosa sa BiH je vise puta minirano sa njihove strane. Živa istina.

  7. Uspostavljanjem dijaloga i gradjenjem dobrih odnosa stvara se klima za ubrzani razvoj čitavog regiona. Ovakvi sastanci su neophodni i sigurno će doneti dobre rezultate.

  8. Uvek je najbolje da imamo dobre odnose jer nemiri nikome ne donose dobro. Samo napred sa razgovorima

  9. Svaka zemlja koja zeli da napreduje,saradjuje sa drugim drzavama. A srbija zeli da napreduje,tako da saradnja sa drugima joj samo moze pomoci u tome.

  10. Možemo posmatrati naše odnose iz raznih uglova, ali ako uzmemo u aršin samo naš region, dakako da su odnosi Srba i Bošnjaka ključni za mnogo čega pa i trajan mir.Bošnjaci i Srbi dele zajednički prostor življenja više ili manje nego bilo ko,pa samim tim potreba za zajedničkim mirnim životom je i najveća.Odnosi sa Albancima su pitanje Kosova i kako to rešiti a na to U i međunarodna zajednica čvrsto drži svoje oko ineresovanja da bi predupredila bilo šta.sa Hrvatskom je već viđeno,Hrvati nešto smisle ulete u političku ,ekonomsku ili diplomatski avanturu a potom pomalo poniženi povuku svoje ideje baš pod pritiskom EU i Nemačke.Disonantni tonovi između nas i Crne Gore i Makedonije se razreše jednim jedinim sastankom.

  11. Jeste,videli smo vaznost saradnje i na skupu u Podgorici(Jadranska povelja).Videli smo kako Zajev brzo reaguje (sprazum sa Bugarskom) a verovatno uskoro i sa Grckom oko imena drzave.Mislim da bi i grcima i makedoncima odgovaralo da se.drzava zove-VARDARSKA MAKEDONIJA.Inace Pens je na tom skupu odrzao govor, koji bi odrzao i en.drzavnik Gledston da je ziv (deo koji se odnosi na Crnu goru).

  12. Veoma su nam bitno dobri odnosi sa svim zemljama u regionu posle svega sto se desavalo 90 godina.

  13. Urotnici protiv suverene Bosne.Bestidno i bestijalno. Ova dvojica su jedan od primera kako rdjavi ljudi cine zlo i smutnju, dok njihov cinizam i licemerstvo seje seme mrznje i bezumlja….Za ovo treba pre svega, zahvaliti "neumornom" velikosrbinu Vucicu!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.