Šetnja nakon ručka: Vučić sa Makronom prošetao Petrovaradinskom tvrđavom 1Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Nakon obilaska Galerije Matice srpske i kratkog obraćanja na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ogranizovao je svečani ručak predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, nakon kog su prošetali Petrovaradinskom tvrđavom.

„Srećan sam što sam predsedniku Emanuelu Makronu mogao da pokažem najbolje i najlepše što Srbija ima da ponudi, a to su svakako i ovaj pogled sa Petrovaradinske tvrđave i vojvođanski specijaliteti“, naveo je Vučić u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Kako je predsednik Srbije rekao, iako je Francuska poznata kao zemlja turizma, dobre hrane i vina, on je ubeđen da „naša vojvodina vojim nepreglednim poljima, bermetom i kulenom, ali i kulturnom raznolikošću, može da stane pored jedne Provanse i da se ne postidi“.

„Još jednom, dobrodošli u našu lepu Srbiju predsedniče Makron. Osećajte se kao kod kuće“, poručio je Vučić francuskom predsedniku.

Pre Makronovog odlaska, planirana je i poseta beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, gde će predsednici dve države prisustvovati završetku radova na modernizaciji aerodroma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari