Vučić sa O'Brajanom i Ajhorst: Detaljno sam ih upoznao sa situacijom na KiM 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom i izvršnom direktorkom Evropske službe za spoljne poslove Angelinom Ajhorst razgovarao o političkim prilikama u regionu.

Vučić je na Instagramu naveo da su razgovarali o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i jačanju saradnje u brojnim oblastima, kao i o ulozi Srbije na Zapadnom Balkanu i u Evropi.

„Detaljno sam upoznao sagovornike o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio duboku zabrinutost zbog izazova sa kojima se srpski narod svakodnevno suočava. Naglasio sam potrebu za većim angažovanjem SAD po ovom pitanju, budući da bi snažnija podrška i aktivnije učešće Sjedinjenih Država mogli da doprinesu stabilnosti i bezbednosti u regionu“, naveo je Vučić.

Istakao je da je ponovio opredeljenost Srbije ka EU integracijama i reformama koje su neophodne za unapređenje saradnje sa EU i naglasio da je celom regionu potrebna stabilna i predvidiva budućnost, uz jasne poruke Unije o proširenju.

„Istakao sam i ogroman napredak Srbije u svim sferama ekonomije, koji je dobijanjem investicionog rejtinga potvrđen i u najvišim međunarodnim krugovima, a izrazio sam spremnost da zajedno tražimo rešenja za održivu i trajnu stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana, kao i nadu da će se dinamika dijaloga i regionalne saradnje nastaviti uz podršku SAD i EU“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari