Vučić sa Pompeom u Njujorku

Ostavite komentar


  1. Ovaj iznenadni sastanak nam može doneti neku povoljnu vest da čujemo stav Amerike.Svaki susret koji će doprineti nastavku dijaloga sa Prištinom je dobro došao. Nadam se da će Aleksandar Vučić po meni ključan sastanak sa državnim sekretarom Amerike uspeti da mu slika stanja na KiM bude jasnija.

    1. Teodora, Teodore,Suzana Vasiljević,bla,bla…
      Mnogo ste dosadni sa tim bezličnim glupavim komentarima tipa sveti velikomučeni A.V…
      Dajte malo kreativnosti kad već botujete, ipak treba da zaradite taj sendvič, malo da se pomučite, a te štreberske fore ostavide za megatrend u Sava Centru, kad budete povezivali neka lica sa nekim predmetima,,,

    2. Teodora Botu.Sta AMerika hoce od Srbije i trenutnog predcednika odavno je poznato,jos od vremena bobardovanja pa i pre toga,a tu je i Bondstil kao podsetnik interesa amerike na KOsovu.Pre ce ameri predstaviti jasniju sliku aleku nego obrnutu,jos ce ga i podsetiti na sve one njegove krimi radnje i tajne zbog kojih ga jos drze na vlasti kao sredstvo za ostvarivanje svojih interesa na Balkanu.

  2. Dakle, na marginama glavnih dešavanja u UN održaće se sastanak na kome će razgovorato Aleksandar Vučić i Majk Pompeo.
    Reči su neverovatan fenomen, naročito ukoliko se nešto želi sakriti.
    Ako konsultujemo rečnike, pa i onih stranih reči i izraza, ustanovićemo da je i brifing (engl. briefing) kratak sastanak (kao svi sastanci na marginama nekog važnijeg sastanka) kod šefa, vođe grupe (ako je verovati Radomiru Jovanoviuću) na kome on, dakle šef, führer, daje instrukcije za određenu akciju i o načinu delovanja. U Vujakliji stoji: kratak sastanak pred odlazak na zadatak.
    Dakle, mali od amreričke kužine odlazi na kratki radi sastanak na marginama sednica UN da od šefa pred odlučujuću akciju (da li priznanje Kosova u bilo kojoj za Amerikance zadovoljavajućoj varijanti?) dobije konačne instrukcije i naloge kako to da odradi. Sada, da li će biti i onog: mali, pazi šta radiš, znaš da imamo dokaze za sve tvoje nepodopštine, a bogami i bracine, pa kumova, ortaka…, lako to može da ode u medije… a i dokazi, onako, crno na belo… Dakle, mali, pametu glavu!

  3. na stranu šta znači “brifing“.. Vučić treba da časti, ovo je razgovor sa valjda najvažnijim zvaničnikom SAD sa kojim se sreo do sada?! Mislim, neće valjda da šalje Dačića da priča sa “sekretarom“. Mislim da Amerika ima način kako da melje male države i njihove državnike, diktatore u malim banana državama. SAD se odmeravaju sa Rusijom i Kinom, a mi – boranija.. Šta mislite, šta će Pompeo odgovoriti kad ga Vučić pita: “što ste nervozni?“ Ili kad Vučić krene da ga proziva kao što proziva novinare? Ili kad mu kaže da je tajkun? Jedva čekam!!

  4. Očekujemo da će razgovor izmedju Vučića i Pompea proci uspesno i da ce zajednicki doci do resenja vezano za situaciju na Kosovu i Metohiji !

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.