Vučić: Sa Ramom o investicijama 1Foto: Fonet TV

Ekonomski razvoj i investicije u regionu biće glavna tema razgovora s albanskim premijerom Edijem Ramom u Nišu u oktobru, izjavio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za Politiku i dodao da nisu tačne spekulacije da će u Nišu biti održana zajednička sednica vlada Srbije i Albanije.

On je naglasio da je veoma važno da Srbija i Albanija zajedno rade na ekonomskim projektima koji će spojiti dve države i dva naroda.

Takvi projekti biće od koristi građanima obe države, ocenio je Vučić i istakao da je Srbija spremna za saradnju.

Vučić je naveo da nisu tačne spekulacije pojedinih medija i portala da će u Nišu biti održana zajednička sednica vlada Srbije i Albanije.

„Na tom sastanku neće biti (predsednik Kosova) Hašim Tači i (kosovski premijer) Isa Mustafa već nižerangirani kosovski politički predstavnici“, napomenuo je Vučić.

On je dodao da će u Niš doći i preduzetnici, jer je cilj susreta jačanje privredne saradnje i da što više albanskih firmi trguje sa našim kompanijama. (kraj) lj/mob 10:42

Sednica u Nišu bez Tačija i Mustafe

Najviši zvaničnici Kosova neće prisustvovati zajedničkoj sednici vlada Srbije i Albanije u Nišu, javljaju prištinski mediji podsećajući da je Radio Slobodna Evropa izvestila da će ta sednica, uz prisustvo političkih predstavnika kosovskih Albanaca, biti održana za mesec dana.

Sednici neće prisustvovati predsednik Hašim Tači i premijer Isa Mustafa, kažu prištinski mediji i dodaju da je neimenovani izvor te stanice izjavio da će na sednici biti prisutni predstavnici kosovskih Albanaca, ali nije precizirao ko niti na kome nivou.

Susret u Nišu, koji je trenutno u fazi planiranja, inicirao je Beograd, a njegov koncept je da to ne bude samo dijalog država Albanije i Srbije, već i dijalog o odnosima Srba i Albanaca u regionu, prenela je RSE.

Delegaciju Albanije predvodiće predsednik vlade Edi Rama. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari