Vučić sa Tremontijem razgovarao o unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u Beogradu razgovarao zvaničnikom parlamenta Italije Đuliom Tremontijem o unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa.

Vučić je na Instagramu objavio fotografiju sastanka gde se u Predsedništvu Srbije sastao predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Tremontijem, njegovom delegacijom i ambasadorom Italije Lukom Gorijem.

„Odličan sastanak sa Tremontijem i delegacijom. Čestitao sam na uspehu koji je njegova partija postigla na skorašnjim izborima za Evropski parlament i izrazio nadu da će saradnja Srbije sa ovom institucijom, po njenom konstituisanju, biti unapređena i konstruktivnija“, napisao je srpski predsednik.

On je dodao da je zadovoljan kontinuiranim unapređenjem i inteziviranjem ; bilateralnih odnosa i saradnje dve države.

„Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da je Italija već godinama vodeći privredni partner Srbije, kao što je i Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Italije u regionu“, ; napisao je Vučić i dodao da Srbija ceni podršku Italije na njenom putu ka EU.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je danas i Marko Đurić razgovarao sa ;Tremontijem kome se zahvalio na podršci koju pruža Srbiji u procesu evrointegracije i proširenju EU na Zapadni Balkan.

Tokom dvodnevne zvanične posete srbiji ;Tremonti se sastao sa predsednicom skupštine Srbije Anom Brnabić, ;potpredsednicom skupštine Srbije Elvirom Kovač i s članovima Odbora za evropske integracije kojim ona predsedava i spoljnopolitičkim odborom

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari