"Srbija je sita ucenjivača iz SNS i SPS, na čelu s Vučićem": Sagovornici Danasa o izjavi predsednika Srbije da je "sit" ucena 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/ FoNet/ Dragan Antonić

Apsolutno je paradoksalno da slušamo arhiucenjivača kako priča o ucenama, a prave žrtve su građanke i građani. Niko Vučića ne ucenjuje već kako su navikli da funkcionišu kao hijene, vremenom se povećavaju apetiti. Istina je da SNS i korupcija, u koju je ogrezla, ne može da postoji bez njega, komentarišu sagovonici Danasa izjavu predsednika Srbije, Aleksandar Vučića da je sit učenjivača iz SNS i SPS.

To je Vučić rekao gostujući na televizii Prva upitan o nedavnom gostovanju funkcionera SPS Branka Ružića na televiziji N1.

Gostovanje su osudili tabloidi, lider SPS, Ivica Dačić, je požurio da izjavi da je SPS uz Vučića, a Vučić je rekao da je sit ucenjivača iz SNS i iz SPS i da ne pravi razliku između njih, kao i da će uskoro biti obavljena rekonstrukcija vlade.

„Sit sam ucenjivača, a pogotovo ovih malih partnera koji se sklone iz Skupštine kad im nešto ne odgovara“, rekao je Vučić.

Naglasio je da prezire ljude koji nemaju svoj stav, a prave se kao da ga imaju.

Bogdan Radovanović, poslanik ZLF, za Danas kaže da je ovo deža vu, kao i mnogo puta do sada.

– Setimo se 2016. kada je jadikovao u medijima zbog pogrdnog pevanja surduličkih socijalista na njegov račun, ili kad se žalio na Zoranu Mihajlović, naravno istom mantrom – kako mu je “to hvala što ih je držao na vlasti, a da nije morao“ – naveo je on.

Kako je dodao, apsolutno je paradoksalno da slušamo arhiucenjivača kako priča o ucenama, a prave žrtve su građanke i građani, koji često ne mogu da dobiju čak ni dostojanstven zdravstveni tretman ukoliko ne pripadaju klanu “ucenjenog”.

– Za vreme Vučićeve vlasti mnogi su ucenjeni do mere da toga nisu ni svesni, pa žive svojevrsni stokholmski sindrom modernog doba. Inače, čitava Srbija je sita ucenjivača iz SNS-a i SPS-a, na čelu sa njim, koji ih sve drži pri vlasti. A sebe na vrhu vlasti, uz pomoć svih tih sporednjaka – kaže Radovanović.

Dok Filip Tatalović, poslanik DS, navodi da je predsednik čovek koji opsesivno prati istraživanja rejtinga.

– Kako su rejtinzi SNS-a i SPS-a među građanima sve gori on bi želeo da se distancira od njih. Samo to je prilično teško kada u isto vreme insistira da se on lično pita za sve u zemlji, od asfaltiranja puteva u selima do spoljne politike – kaže Tatalović za Danas.

Predlaže da može da pokuša da ubedi glasače da nije lično on postavio sve te u SNS koje sada kritikuje.

– Ali istina je da ta partija i korupcija u koju je ogrezla ne može da postoji bez njega – konstatuje Tatalović.

Za Danijelu Nestorović, poslanicu Ekološkog ustanka, Vučić je sam napravio interesnu organizaciju koja funkcioniše po principu “ja sam gazda, ja određujem ko šta radi i ko i koliko dobija”.

– Naravno, ljude koji mnogo znaju, drži blizu i daje im ministarstva, kako ne bi progovorili. Niko njega ne ucenjuje već kako su navikli da funkcionišu kao hijene, vremenom se povećavaju apetiti. Ovako napravljena struktura organizacije, raspada se kada prvi progovori – objašnjava on za Danas.

Kako zaključuje, tako je pre neki dan bilo sa Brankom Ružićem.

– Nije on progovorio zato što mu nešto stvarno smeta, već SPS želi nešto da dobije više. Taj scenario smo više puta gledali do sada. Zato se i najavljuje rekonstrukcija Vlade – ukazuje Nestorović.

Podsetimo, Vučić je najavio rekonstrukciju vlade u periodu od marta do juna, a funkcioner SPS, Branko Ružić,  prošle nedelje je gostovao na televiziji N1, a njegovor gostovanje je Vučić ocenio tužnim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari