Vučić sam sebe ovlastio: Zašto u ime Beograda i Prištine pregovaraju predsednik i premijer, a ne premijer i premijer?

Ostavite komentar


  1. i šta kažete,premijer i premijer.iz aviona se vidi želja za eliminacijom legalnog predsednika,a zar nije logično da o najvažnijem pitanju upravo pomenuti predsednik vodi pregovore sa vjosom,a nije vam palo napamet…bruka ste

  2. Vucic se hrabro bori za Srbiju i njene interese ,i bolji pregovarač od njega trenutno ne postoji

  3. Ima jedan divan film Carlija Caplina iz 1914. godine. Kid Auto Races at Venice. Carli po prvi put igra skitnicu koji se na auto trkama namesta pred kameru bez odustajanja. Iako ga organizatori teraju da se skloni sa piste Carli se ne predaje, stalno je u kadru. I mislim da bi to moglo da nam poprilicno objasni ove dileme. Rec je o coveku koji se bez pardona namece, namesta. Sto bi neki rekli covek KRLJA. A.Vucic se odavno tako ponasa bez obzira na kojoj se poziciji trenutno nalazi.

  4. Kurti nije Murta. On je obiljan i pametan kredibilan drzavnik. On ne peva perd EdogananO Mustafa mustafa niti kazacok pred Punina. On nije klovn niti pravi cirkus kao sto Dacic postaje smesan. Njega podzavaju dventrecine Poslanika kosovske skupstine.

  5. Није нормално да премијер једне земље не води преговоре судбоносне за њен опстанак.

  6. Pregovara, pregovara ali je rekao da neće ništa potpisati. Ima ko je po ustavu ovlašćen da potpiše. Ana i Dačić. Šta mislite ko će potpisati? Tipujem na Dačića (potpisao Briselski sporazum).

  7. Jel mi to imamo vladu, ministre, i ostale izabrane likove , jel imamo jel..pa niko ne sme samostalno da se oglasi po bilo kom pitanju nesme, nesme stoga ovaj je sve..sve..ali zahvaljujuci tome sto niko ne sme sa mu se suprostavi sto mu se mesa u posao i eto …gazda, poslusnici…..tako je to…tako

  8. Da odlicno pitanje, jer je ovo potpuno neustavno. Morate da pitate Borisa Bokija Tadija koji je poceo te pregovore… Leona Kojena koji je bio njegov savetnik za Kosovo koji se povukao kada je shvatio da Tadic pregovara preko Vuka Jeremica. Ne znam, strasno ali tada nista pisali o tome.

  9. Vučić je prekršio ustav samo formalno, jer je on suštinski i premijer.

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 8

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.