Vučić: Ambasador Srbije se uskoro vraća na dužnost u Kijev 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopšto je danas u Beogradu ministru spoljnih poslova Ukrajine Dmitru Kulebi da će se ambasador Srbije uskoro vratiti na svoju dužnost u Kijev.

Vučić je na Instagramu napisao da je imao „veoma dobar i korektan razgovor“ sa Kulebom, koji je od sinoć u poseti Srbiji, zajedno sa prvom damom Ukrajine Olenom Zelenskom.

„Razmotrili smo i dogovorili unapređenje bilateralnih odnosa, sa posebnom željom da uskoro organizujemo ekonomski forum između privrednika dveju zemalja“, napisao je predsednik Srbije nakon razgovora u Vili „Mir“.

On je dodao da je sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova razgovarao o evropskom putu obe zemlje i potrebi da se uspostavi mir.

„Ministru Kulebi sam ukazao i na probleme sa kojima se Srbija suočava, posebno na međunarodnom planu“, napisao je Vučić nakon sastanka sa Kulebom.

Kuleba je u Vladi Srbije ranije danas razgovarao i sa premijerom Milošem Vučevićem koji mu je kazao da je Srbija posvećena poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta svake države članice Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu.

Kuleba će danas razgovarati i sa predsednicom Skupštine Anom Brnabić.

Kuleba i supruga predsednika Ukrajine Olena Zelenska od juče borave u poseti Srbiji, što je prva poseta ukrajinskih zvaničnika Beogradu od početka ruske invazije na Ukrajinu 2022.

Predsednik Srbije će danas razgovarati i sa prvom damom Ukrajine, u zgradi Predsedništva, u 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari