Vučić se obraća javnosti o dijalogu u Briselu u nedelju u 13.30 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Petar Petković kazao je da će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti javnosti povodom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, u nedelju u 13.30 iz Palate Srbija.

„Vučić je odložio obraćanje upravo zbog toga što ne može da se pomiri sa tim da imamo sukobe na Kosovu, da nemamo rešenje, i danonoćno radi na iznalaženju rešenja“, kazao je Petković. na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je istakao da je juče bio izuzetno težak dan u Briselu, „najteži u poslednjih 11 godina od kad traju pregovori u Briselu“. Dodao je da su od jutros nastavljeni razgovori.

„Ne možemo da kažemo da je bio uspešan (dan), ali smo dali sve od sebe da se izborimo za mir i da bismo nastavili da idemo ka kompromisnom rešenju.

Naveo je da je Vučić od jutros sa srpskim pregovaračkim timom nastavio naporno da radi na pronalsku kompromisnih rešenja, a o jučerašnjem danu Vučić je izvestio premijerku i nekoliko funkcionera u vladi.

„Time smo bukvalno po povratku iz Brisela započeli danonoćni rad na traganju za rešenjem. Od danas počinje naša trka sa vremenom – kako da pored svih teškoća i nemogućih uslova koje stvara kosovski premijer Aljbin Kurti, da osiguramo bolji život i mir za Srbe na Kosovu, da izbegnemo sukobe i nastavimo sa napretkom cele države, da nastavimo sa investicijama i podizanjem životnog standarda naših građana“, poručio je Petković.

On je podsetio da će se pre obraćanja u nedelju Vučić sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova.

Petković je, govoreći o dijalogu, kazao da je EU videla juče da je Srbija spremna da sarađuje na pronalaženju rešenja.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari