Vučić se ponovo obratio, poručio preko TV Pink da opozicija hoće njegovu glavu 1Printskrin TV Pink

Nakon što je sinoć video porukom objavljenom na sajtu Novosti najavio skup najveći ikada za 26. maj, dan uoči izbornog kongresa Srpske napredne stranke 27. maja, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS, obratio se ponovo javnosti uživo uključenjem iz Predsedništva preko TV Pink.

On je poručio da dok opozicija protestuje na „Gazeli“ i brani ljudima da sa posla odu kućama, on raditi na napretku Srbije i rešavanju ključnih pitanja kako bi obezbedio miran i stabilan život naših građana.

Na početku obraćanja on se osvrnuo na mere koje vlast preduzima nakon dva uzastopna tragična masakra u osnovnoj školi u Beogradu, i nad mladim ljudima u okolini Mladenovca, rekavši da je u svakoj školi policajac, a da akcija razoružavanja Srbije i prijava nelegalnog oružja daje rezultate.

Vučić je izjavu za TV Pink dao, kako je istakao, u Predsedništvu, u pauzi svojih redovnih aktivnosti koje se nastavljaju, a to je sastanak sa direktorkom Američke agencije za razvoj USAID Samantom Pauer, zatim sa predsednikom austrijskog parlamenta, kao i ministrom spoljnih poslova Maldiva.

Govoreći o opoziciji, Vučić je rekao da su najavili nestranački skup protiv nasilja, a onda su stavili Mariniku Tepić (SSP) i Srđana Milivojevića (DS) u prvi red (protestne kolone).

Šta vi mislite da je Milovan Brkić, samo budala i ludak, ne on izražava ono što oni misle a ne smeju da kažu, ponovio je Vučić povodom privođenja urednika Tabloida, koji je bio na protestu u ponedeljak u Beogradu.

Osvrnuo se na izveštaj Danasa, na podsticaj i potpitanje novinarke Pinka, po kome je na skupu u ponedeljak bilo i 50.000 ljudi, rekavši ironično „ja se onda nadam da ćemo i mi tako onda možda mogli da dođemo do 50.000 ljudi, možda do tri miliona ljudi na takav način“.

Oni se igraju kao mala deca sa tim brojevima, kao i sa istraživanjima javnog mnjenja, dodao je Vučić, ističući da po tim nalazima njemu evo već 11 godina pada rejting, dok njima raste.

Spremni smo da ih saslušamo, pošto su opozicione stranke rekle da smo ih ponižavali kada smo spustili cenzus na tri odsto, eto, biće onako kako se dogovorimo, može cenzus i od sedam odsto, naveo je Vučić.

Ali njih razgovori ne interesuju, ocenio je Vučić.

Upitan da kometariše izjavu advokata i političkog aktiviste Čedomira Stojkovića da će doći na skup 26. maja na koji poziva, ali sa tri jajeta, Vučić se ironično nasmejao i dodao „šta bi Frojd rekao na to zašto baš tri jajeta“.

Vučić je Stojkovića nazvao „NATO lobistom“.

Vučić je u svojoj izjavi pominjao i tvitove bivšeg predsednika DS i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića i sociologa Jovana Bakića.

Čudesna akcija, blokiraćete Gazelu, narode nećete moći da putujete i da idete, i šta s tim, ocenio je ironično Vučić nezvanične najave da će opozicija organizovati novi protest i radikalizovati ga.

A šta je zahtev, dodao je, ističući kako to nema nikakve veze sa ubijenom decom u dva masakra.

Tražite ostavku ministra policije Bratislava Gašića, a što, koje to ubistvo nije rešeno, kakve to veze ima sa BIA ili bilo čim, to nema nikakve veze ni sa čim, tako im je palo napamet, ocenio je.

Hteli smo da razgovaramo i o rijalitijima i o svemu, ali oni neće, dodao je.

Na pitanje „a šta oni u stvari hoće“ u kontekstu opozicionih zahteva, Vučić je odgovorio „moju glavu, nikad ništa drugo nisu ni hteli“, i ponovio „samo se strpite, pokažite malo strpljenje“.

Kakv kontramiting, niste vi zakazali za 26. maj skup, nego za 12. maj, oni bi nama ukidali pravo na demokratiju, na drugačije mišljenje, jedino je pravo da nas jure dok plivamo po Savi i Dunavu, dok nam siluju majke, ne mislim samo na Brkića, nego to tvrde i neki njihovi predsednici opštinskih odbora, dok mi samo želimo pristoju Srbiju, naveo je Vučić.

Mogli bi da blokiraju i (Miroslava) Lajčaka, koji dolazi na pregovore, a ja moram i o Kosovu da pregovaram, dodao je Vučić osvrćući se ponovo na mogućnost da protest građana i opozicije bude blokada mosta Gazela u Beogradu.

Vidim i histeriju u regionu, oni hoće političke poene preko ove divne mrtve dece i da dovedu na vlast svoje poslušnike, posebno se u tome ističe Hrvatska, u njihovim medijima nikad ni jedan premijer i predsednik nije dobio toliki publicitet kao što sam ja, i samo pitam ljude da li je to zato što nam žele dobro, zaključio je Vučić u opširnoj izjavi za TV Pink iz Predsedništva Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari