Vučić: Nadam se da ćemo postići sporazum, priznanje Kosova neće biti deo dogovora

Ostavite komentar


    1. Koliko vidim parking je borbeno mesto za vaseg predsednika. Odatle ce da daje izjave za javnost.

        1. A zar nije? Teška diplomatska borba se vodi po pitanju Kosmeta, a u toj borbi ne smemo pokleknuti.

      1. I sa parkinga najavio priznanje Kosmeta kao države
        time što prihvata nekakav šengenski sporazum koji je uvek sporazum izmedju država.

        Alarm!

    2. Laže na kvadrat. Neka neko iz Američke administracije potvrdi da je iz predloga izbačena neka tačka posle njegovog istorijskog izlaganja. Možda i u nešto poverujemo. A naša delegacija je baš vrhunska, počev od retardiranog Đurića pa do kompletnog idiota Siniše (Malog). Prinos za ponos.

    3. Neće tražiti direktno priznanje – tražiće indirektno „normalizaciju“ za pravno obavezujući sporazum – za učlanjenje Kosova u Ujedinjene nacije, da se istorijski otme-preda srpsko KiM!? Nisu džabe naši ispregovarali Briselski sporazum kojim je Kosovo dobilo sve državne atribute – do finalizacije za ulazak Kosova u UN.

    1. Mozda njegovih Srba kojima je on predsednik. Zasto bi u vezi bilo podrsku svih Srba, ako svi ti Srbi nisu jednaki za njega ovde? Eto vam, borite se, dajte jedni drugima podrsku a nas ostavite na miru. Predsednik nema moju podrsku po bilo kom pitanju sa kojim je povezan on i vi. To sto smo sticajem okolnosti stanovnici iste drzave nema nikakve poveznice izmedju ‘vas’ i ostatka Srbije. Srecno vam bilo u svim vasim borbama, a na nas mozete da racunate taman toliko koliko i svim ostalim stvarima – srecu mogu da vam pozelim. Vi ste sami sebe definisali kao najbitnije i nedoduirljive ovde i nema sad price o „svim Srbima“. To sto vi predstavljate je neka vasa Srbije i izvolite, slobodno se borite za nju, ko vam brani?

      1. Podržavam Vas komentar, nažalost, Srbi imaju pilece pamcenje, od pojila do pojila.

    2. Nema. Nista nije pitao Srbe kad je obecavao kule i gradove da bi ga drzali na vlasti. Vecina Srba mu zeli sto neprijatnije i bolnije zavrtanje usiju kod gazda. Ko s djavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju. Srecom, glavat je, izdrzace…

    1. Naplatna rampa za parking,aca je „veliki“ pobednik bitke koja nije ni vođena,kao nije znao ništa ali kada im je rekao nastao muk,tramp ne sme ni da se pojavi da ne doživi debakl od đurića,prdeža,domaloga i ostalih deset sa lukom,srpskih državnih blamova

  1. Vreme je da se izvuce iz prashine Kumanovski „sporazum“ i da se detaljno ishcita. Mozda se tamo pronadje i rezultat ovih dogovora.

  2. Grenel je jos nize od mladjeg referenta ili cinovnika iz coska, on je jednostavno nezaposlena osoba, bez stalnog radnog mesta. To je jos mnogo nize od onih zamenika pomocnika sekretarice, koji su se do sada „bavili“ Kosmetom. A sa nase strane – predsednik Republike!

  3. Da smo imali ovakav tim a ne pajace i pre 2012 stvari bi danas bile mnogo drugacije uveren sam u to.

    1. Botovi naguženi i polupismeni dajte jednu prosto proširenu i ne serite i ti i ovaj conjavi i ludi božab

    2. Da li je i dalje jeftina pica šunka ili su počeli stišnjenu da stavljaju ? Ima već dana kako Vam je predsednik kukao kako ide u Vašington. Ko s đavolom tikve sadi…..stiglo na naplatu napredni radikalčići moji…

  4. Srbija je ostvarila veliki uspeh samim tim sto je jos jednom pokazala svoj cvrst stav, kao i to da niko ne moze da je uceni ali ni potkupi.

    1. Nije Srbija, nego ovaj neabortirani radikalski isprdak koji tamo predstavlja da bije bitku a ne ume ni da potrči. ‘Plesom do snova’ kod Mitrovića utr’o je put kljakavoj i krezuboj Srbiji i sad tamo sa tri poslušna mediokriteta sanja neki svoj san. Bolesnik. A Ti Conjo ? Zašto ne tražiš i kačkavalj u tu kiflu obmotanu folijom ? Ili bar pečenicu…

      1. A ti žeks,čiji si ti bot,pošto si svaki komentar prokomentarisao???Živela Srbija i svi Srbi gde god se nalazili!!!!!

  5. Da li nam opet prikazuju drvo , kako ne bi videli šumu?
    Šta se nalazi u ostalih 15 tačaka?

  6. Kao sto vidimo-Presednik SNS-nke je monolog iz Pasaluka na vodi preselio u Vasihton…..!

  7. Vucic je jos u utorak znao sta ce biti danas na Grenelovom stolu. Zato igra malu veliku igru, u kojoj pokusava da unovci ekskluzivna saznanja sa Bleda i vara one sa kojima je usao u dil, tehnikom nanosenja stete po stetu, umesto dobiti. Ali takvo postupanje se u poslovnom odnosu se kaznjava.
    Namece se zakljucak da je Vucic pronasao izlaz u VARANJU: NAS, AMERIKANACA,EVROPLJANA, RUSA.

    1. Imate pravo.Najverovatnije mu je Klinton vratio trecinu novca koji mu je dao da okleveta Trampa kod srpskih glasaca….Njemu je stalo do KiM-je kao do lanjskog snega.Sad se uzivio u glumatanju “patriote“.Laz je njegov glavni politicki moto,od pocetka do kraja……!

  8. Dakle, cela ova režija oko tačke 10 je drama koja prikriva tačku xy od 16 tačaka gde Vučić, kako kaže, potpisuje šengen koji je uvek izmedju dve države i pod plaštom ekonomije potpisuje jasnu pravnu implikaciju priznavanja kosmeta kao nezavisne države.
    Od vlade je brže bolje dobio blanko podršku
    i svi su saučesnici.

    Videće Trampa.

  9. Daj pokazite taj dokument, da si procitamo, i isti dan da izglasamo svi iz Srbije to gledaju, nemojte da mašete nekim papirima…

    1. Bravo Filipe!
      I mi smo razumeli da si danas zaslužio sendvič. Jel sa šunkom ili i dalje sa parizerom?

  10. Interesantno kako srbadija jos nije naucila politicke marifetluke svojih politickih gmazova, ili je naivna ili beskrajno glupa.
    Ovde je sve tako ocigledno, znamo iz kumanovskog sporazuma, znamo iz rezolucije 1244, a isto znamo i iz briselskih pregovora.
    Svi se prave ludi, a mediji pogotovo, pro-rezimski a bogami i tzv. pro-demokratski ili opozicijski.
    Svaki dokument koja srpska politicka bagra potpise ostaje velom misterije i tumaci se na hiljadu nacina.
    Tako ce i ovaj dokument o tzv. ekonomskoj saradnji Srbije i Kosova da se tumaci na razne nacine zato sto nikada necemo saznati sta je potpisano.
    Znam samo, da je od prvih sporazuma pa sve do danas, Kosovo dobijalo sve vise i vise, a Srbija sve manje i manje.
    Kosovo je danas de-facto priznato od Srbije na mnogo nacina i kroz mnoge sporazume, ali srpska politicka bagra uporno lelece da ga nikada nece priznati ili tako nesto potpisati.
    Svedoci smo jos jednih pregovora u kojima ce Kosovo biti neformalno ili idirektno priznato kroz raznorazne tacke ovih pregovora. Kada na kraju budu dobili sve, i kada srpska javnost bude umorna od svega sledi jos samo formalno priznanje vec davno priznate drzave od strane Srbije.

  11. Svi politicari na svetu i zapadni isto obmanjuju,da ne kazem lazu.Razlika izmedju njih i Presednika SNS-nke je samo u tome sto stranci,pogotovo zapadnjaci obmanjuju neprijatela dok Vucic obmanjuje svoj Narod……!

  12. Jesmo li zaboravili da nisu samo Albanci okupirali KiM. Da se naj veca baza NATO nalazi na KiM. Misli li AV da smo mi idioti i da ne znamo od cega bi pregovori trebali poceti da stvarno misli ono sto govori. NATO alijansa je okupirala jedan deo KiM o kome AV ne sme ni da razmislja a kamo li da pokrene to pitanje. Kad to pitanje stavi na sto onda cu mu poverovati da se bori za Srbiju. Dotle neka mu Djuric aplaudira. Ja necu.

  13. Sta pregovara ovaj covek? Ciju platformu zastupa? Da li je Skupstina Srbije izglasala neku platformu za pregovaranje? Da li je on to mozda Srbija, tj Skupstina? Uzgred, maske se ne nose u Vasingtonu?

  14. Vučić danas priznaje Kosovo! S kim će potpisati ekonomske sporazume, ako budu postignuti? Ispod njegovog imena na tom papiru koji će potpisati stajaće predsednik Republike Srbije, a ispod Hotijevog, predsednik Vlade Republike Kosovo! I šta je to nego priznanje.

  15. Jeste da su većina pozitivnih komentara da te glava zaboli, ali ono što meni nikako nije jasno, zašto zbog jedne osobe u većini odgovora postoji tolika doza autošovinizma?

  16. Moguć je dogovor iz sfere ekonomije, ali nema nikakvog razgovora po pitanju ne priznavanja te kvazi države.

  17. Ovaj nacin komuniciranja i sadrzaj razgovora koje pominje g.Vucic je radikalno uvredljiv za normalnog pismenog coveka.Po Vucicu „ameri su kao sitni lopovi hteli da mu ubace priznanje,ali oni neznaju sa kim imaju posla,itd,itd….Sto se pre prizna Kosovo u svojim granicama,to ce biti bolje i za deo srbije prema Bugarskoj,i za Vojvodinu..Ne treba lagati narod..al ga treba i malo vise obrazovati,a ne vregjati ga ovakvim primitivnim obracanjem za nivo obdanista..

  18. Nadam se da će sutra naš pregovarački tim moći da nam pokaže finalni dokument ako ga bude. Nema mogućnosti da Aleksandar Vučić potpiše bilo kakav dokument koji podrazumeva priznanje Kosova.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.