Režim Vučića odustaje od evropskih integracija, samo što to još nije i obelodanjeno: Šta je ostalo iza posete Si Đinpinga Srbiji?

Ostavite komentar


  1. Ja vas ne razumem…pa mi NE TREBA da „rešimo“ AP KiM onako kako zapad hoće. Ni jedna država to ne bi uradila. U tome nam trebaju saveznici, pa makar i crni djavo. Pa ako zapad želi da ima nerešenu situaciju iza leđa, neka bude. A možda da se potrude i da nadju specijalno rešenje za specijalni slučaj

  2. Previše ste vi u Danas-u tendenciozni. Činjenica je da ovaj režim ima bezbroj grešaka u vođenju spoljne i unutrašnje politike, ali vi baš preterujete. Pa pobogu, isti taj kineski predsednik bio i u Francuskoj, sastao se i sa nekim briselskim čelnicima i šta o tome napisaste. A oslanjate se na mišljenja i stavove mnogo „jakih“ analitičara. Dozvoljavate sebi da postanete Informer u drugom pakovanju. Verovatno nećete objaviti komentar, ali to je moje mišljenje kao dugogodišnjeg čitaoca, ne samo vaših novina i portala, već i onih koji promovišu režim. Istina je uvek negde na sredini.

  3. Znači ispunjeno je predizborno obećanje Tome i cele te bulumente. Srbija će biti crna rupa na karti Evrope.

  4. Jasno je da se radi o licemernom i izdajnickom ulasku u duznicko ropstvo prema Kini,Rusiji,istocnim zemljama,bezeci od odgovornosti korupcije,kradja,ubistava,domace izdaje a iz sopstvenih interesa bogacenja krugova SPS,SNS,SRS i satelita.U stanju su sada pored gusenja pravosudja i kradje slobodnih izbora da stvaraju paktove sa svim djavolima koji ih mogu izvuci od odgovornosti.Ovakvih hiper izdajnika Srbija odavno nije imala i stoga na scenu treba da dodje prelazna vlada sa nezavisnim sudstvom.Sve ostalo je cekanje na ratove na Balkanu.

  5. Aha, kao Albanija pod Enver Hodžom, znamo kako se to završilo.
    Kada počinje izgradnja bunkera?

  6. Nije Kina razbucala SFRJ, uništavala Srbiju i otela Srce Srbije!

  7. Nisam bot, mobilisan sam 1999, zbog bombardovanja NATOa, nisu nas bombardovali Rusija ili Kina. Dedu su mi streljali Nemci u Kragujevcu 21.10.1941. nisu Rusi ili Kinezi. Šta ja imam od Evrope?

  8. Pa ja sam apsolutno protiv ovog režima, uvek bio i biću. No ovaj režim bi se prikačio uz bilo koju opciju (Evropa, Sad, Rusija, KIna i dr.. ) ko bi htero da nas podrži. Ali budimo realni, nije Srbija kriva što nije u EU. Pa oni nas neće i nikada nećemo biti. Osim ako mi pođemo na drugu stranu, pa nas, nevoljno, okupiraju, kao Bugarsku i Rumuniju. Budimo ozbiljni i realni. I još nešto, nije bez razloga Britanija izašla iz EU.

  9. Kod nas nisu ispunjeni uslovi vladavine prava i za to je kriva aktuelna vlast, sudovi ne rade pogotovo ustavni.međutim pored toga EU se stalno služi ucenama nudeći štap i šargarepu, sami su krivi što ih SRpski narod ne želi

  10. Нити ЕУ хоће Србију у својој организацији, нити већина грађана Србије хоће у ЕУ. Дужност, коју му демократски принципи налажу, председника државе је да спроводи вољу грађана. Према томе: шта није јасно С.Ч. и њеним сарадницима ?

  11. Zasto jednom ne presecete to? Uz neko od mnogobrojnih glasanja, pitate narod da se izjasni za sta je. Prosto, da li ste za ulazaknu u EU pod tim i tim okolnostima? I ko zna sta sve treba da prihvatimo na nasu stetu, da bi mozda nekad pristupili u EU? I kakva je to zajednica, u kome sve zemlje moraju da prihvate ono sto im se servira, bez obzira sto im to nije u interesu?

  12. Zašto se navija za Ameriku a daleko?Velika bogata moćna.Kina isto to ali narativ da su maltene svaštojedi zarobljeni u svojoj zemlji nema ljudskih prava itd,itd.Zato zapad Kinesku hranu jede ka vrh uživanja,Kinezi obave van Kine 115.miliona poseta.Tehnologija je vodeća.Pa sada vidite zašto su važni ne samo nama koji možemo stati u jednu ulicu u Pekingu već i Amerima koji ih se boje ekonomski a Bogami i vojno.Za pametne toliko.

  13. Kakve integracije? Pa bagra najbolje pliva u ovom mulju i blatu! Sve mu odgovara umesto reda i zakona koji bi se uveo ako bi ušli u EU.

  14. Sasvim je jasno da mafijaska konglomeracija na vlasti ce učiniti sve da izbegne sudsku odgovornost za teske zločine ubistava,korupcije,kradje izbora i svega sto donosi materijalnu korist.Najveci broj tzv pravnika se nalazi bas u SRS,SPS i SNS,zarobili su tuzilastva i nezavisno sudstvo,a bave se iskljucivo korupcijom i prevarama.Zato svi na izbore u Beogradu i zbrisati ovo trulo tkivo Srbije.

  15. Супер !. Камо среће да је тако !!!. Коме се свиђају НАТО сатанисти и ЕУ права педофила, педера и лезбача и којекаквих девијантних антихристових и антихришћанских вредности – широк вам пут и аеродроми – ЗБОГОМ !!!.

  16. Америка је окупатор на Косову, зар не, брате Дражо

  17. Dokaz više da Vučićeva stranka nema veze sa svojim imenom. Lagao je narod od početka da je za EU samo da bi se dočepao vlasti. I šta imamo sada? Imamo to da SNS de fakto sprovodi Šešeljeve ideje u praksi na duže staze, namerno i lažima je ogadio mnogim ljudima EU i okreće državu prema Istoku. Ništa nije slučajno, SNS je u suštini stranka radikala, samo što nam to Vučić još nije zvanično saopštio. Političarsko drsko i bezobrazno kopile.

  18. Problem Srbije je u tome,što vučemo balaste prošlosti,što smo svaki put platili visoku cenu svetskih interesa,ne treba nama Evropa da bi se zvali formalno članicom EU,mi treba da predvidimo buduće svetske tokove,da razvijamo ljudske resurse,ne prodajemo vlasništvo nad prirodnim resursima,da razvijamo proizvodnju hrane,i tu usmerimo domaću pamet,i domaćinsko gazdovanje,i poštujemo zakone koje imamo,suzbijemo korupciju,okrenemo se sebi,jer jedino tako možemo opstati,ako to stvarno i želimo.

  19. Ja mislim,da je ovo što se piše,ništa drugo,već propaganda!Da se naruše još više međustranački odnosi unutar zemlje…koji su i onako dovoljno narušeni!Poseta Kineskog predsednika nas ničim ne udaljava od puta ka EU.Kina se nama ne meša nit’nam postavlja uslov gde da idemo!Kinu zanima ekonomska saradnja i ništa više!Kina sarađuje skoro sa svima…pa sa nama!

  20. Pa posle 35 godina bi i najveća budala na svetu odustala,koji bi se neplivač ukrcao na brod koji sigurno tone?!

  21. Molim vas….koje klastere je otvorila i zatvorila Rumunija i Bugarska pa su „Evropa“ Da su želeli Srbiju u EU to bi davno bilo urađeno…..pre Kine, Vučića….

  22. Pogledajte Evrovoziju i sve vam je jasno gde idemo. Bolje da se vratimo na vreme..

  23. Drmaćemo Evropi kafez za račun Kine kao nekad Enver Hodžina Albanija. Tako će mo i da živimo. Da nam živi čelično prijateljstvo!

  24. Šta ste očekivali od diktatora.Kina,država večitih predsednika do njihove smrti.Tako i ovaj misli da će biti večiti prefsednik,užas od države.E,moji Srbijanci šta smo dozvolili

  25. Čim je sklonio Brnabu sa mesta premijera znalo se da se odrekao Evrope

  26. Pa sta se ocekuje da onima Koji su nas bombardovali 1941, 1944i 1999-te pokazemo bezgranicnu ljubav?. Ne mi samo hocemo ravnopravan odnos sa pravom EU. Ovo danas je pervezna organizacije sa perveznim politicarima.

  27. Ako se odustane od EU, neće biti ni para iz EU, sedenju na dve stolice je došao kraj. Nemci su već zavrnuli slavinu. Sad se treba pravdati narodu, ali glupavih još uvek previše ima. Ne prolazi više: „Ostajemo na Evropskom putu“ ali za svaki slučaj tu su Rusi i Kinezi…Briks kao zamena za bogato EU tržište, ok, ali to u EU ne prolazi.

  28. @Aco
    Evropa nije Evrovizija. I obratno.
    To sto ti vidis na Evroviziji je 0,002% populacije Evrope u kojoj zive ljudi isti kao i svi mi koji smo normalni, obicni. Uostalom, i kod nas ima takvih kol’ko hoces i bez EU, samo ne smeju da se pokazu jer bi ih takvi mrzitelji kao ti ubili dok trepnu. Svi se oni kriju.

  29. OK, AV I njegovi nek postave sve pokradeno u Srbiji, I povedu sve ove Kineze iz Srbije u Kinu, I nasele se tamo oko Peking, pa nek se integrisu sa njima do mile volje…

  30. Ja se sad ne sećam tačno, jel nas beše Kina bombardovala ’99? Jesu li kombinovane snage Rusije i Kine podržale Kosovske teroriste u sukobu sa našim snagama? A jesu li nam devedesetih godina Kinezi i Rusi uveli sankcije i izazvali inflaciju?
    Nisu.
    Ovaj brod koji tone, EU, nema ništa dobro da nam ponudi.

  31. Meni stvarno nije jasno, iako se nadam Evropi, kako neko moze da kaze „salju se snazne anti-NATO poruke“? Pa kakve bi poruke trebalo da se salju prema onima koji su nas bombardovali (postoji li bombardovanje za nase dobro?) i onima koji su pomogli da se otcepi jedan deo nase teritorije, i onima koji su pomogli da se proteraju Srbi iz Hrvatske? Ne aboliram Milosevica i njegove lose politicke i ostale odluke.

  32. „Kineska Belorusija“ inteligentno razmišljanje i za žaljenje koliko je to tačno. Mona;)

  33. Svi emocionalni komentari
    koji ne uključuju razum i inte
    res su nevalidni i nemaju am
    a baš nikakav značaj,ni za ko
    mentatora ni za pratioce saj
    ta a najmanje za državu Srbi
    ju.Ljudska površnost i nezna
    nje,nikad ne donose ništa do
    bro.

  34. Urednice,ko je Srbin I srpskoga Roda,ovakav tekst
    nikad ne bi dozvolio da ugleda svetlost Dana.
    Da ste ziveli u vreme kada su nemacki fasisti okupirali moju zemlju Srbiju ,Vi bi ste se prvi svrstali uz te iste fasiste, kao sto I sada cinite.
    Vasa nazovi ,democratska orijentacija je izdajnicka politika.
    Nikada nisam prilazio nijednoj vlasti suvise blizu.
    Posmatrao Sam is sa velikim oprezom.
    Primers radi,odbio Sam da polazem zakletvu Kom.drzavi u vreme Tita.
    Kao odgovor prosao Sam kao kao Djek Nikolson u Letu.
    Nisu me Dali na El.sokove, Ali su me zato pekli strujom,boli iglama,tukli, I na druge Nadine zlostavljali.
    Predpostavljam da ste vi I vasi u porodici sluzili Titu.
    Sada opet sluzite
    nove gospodare.
    Tanja vam je cud.

  35. Ja, 10. maj 2024. u 07.59
    „Sad“ je prilog za vreme SAD je to što si hteo/la da napišeš.

  36. Ne znam što bi se i gurali u EU,kad nas ona iskreno nikad nije htjela.Ako se ima druga mogućnost,a to je BRIGS, zašto ne pokušati.

  37. Odavno je jasno da pristupanje EU nije putanja kojim ide Srbija. Ono za čime ja žalim je što nisam kao pojedinac pristupio EU malo nakon 12. marta 2003. godine.

  38. Poznato je da nas Evropa neće. I šta hoćete ni nas ni Makedoniju. Makedonija odavno sve ispunila i šta se desilo ništa. Ne zaluđujte se Evropom jedino ako hoćete postati njihovi robovi.

  39. Šta žele građani Srbije, od toga bih počela, a ne od toga šta želi vlast. Nama nije potreban novi Šolc da vodi zemlju kako ujka Sem kaže. Ne želimo da naši sinovi idu u proxy ratove za interese ujka Sema. Ne želimo da šaljemo oružije za ubijanje dece u Palestini da bi ujka Sem zadržao prevlast nad naftnim poljima Bliskog istoka. Ne želimo da zaboravimo NATO bombardovanje, naše žrtve i razaranja. Želimo sređenu pravnu državu i saradnju sa svetom na suverenoj i ravnopravnoj osnovi. Da li nam članstvo u EU to obezbeđuje? Crna Gora je članica NATO, priznala je nezavisnost Kosova, glasaće za deklaraciju o Srebrenici i uradiće sve živo što se od nje zahteva. Tako će izbeći pritiske i odmazdu svojih gospodara, a možda bude i nagrađena ubrzanim članstvom u EU. Njena situacija nije uporediva sa Srbijom ni po jednom osnovu.

  40. Veliki režim,evo sve zabranjeno nema štampa,puni zatvori ne istomišljenika,policijska tortura,mislim to bi neko i voleo,pa da nas spašava neki Rambo iz Amerike,ali baš i nije tako.

  41. A na kom smo to referendumu od 5. oktobra naovamo odlučili da uđemo u proces evropskih integracija?

  42. Ма која ЕУ ма да су нас хтели неби било рата и неби растурили југославију.Ми им требамо само као робље.А и овај наш председник са тим повлађивање више личе на лик из Моне пајтона.

  43. О чему ви пишете и чудите се као….Опште је познато да 70 посто људи у Србији није за ЕУ ,против уласка у НАТО је 90 посто а ви се и даље чудите као да сте пали са Марса…

  44. ЕУ је сахрањена у Украјини, размислите о томе !

  45. Hvala EU i SAD-u na njihovoj pomoći, prvo su nas bombardovali, a sad traže da im budemo partneri uz oduzimanje Kosova od matice. Hvala lepo!

  46. Ta ista EU se svojski potrudila da nakon petooktobarskih promena rasčerupa i uništi ionako posrnuli bankarski, finansijski i industrijski sistem Srbije. Posle su dozvolili da ovo zlo dodje na vlast i održavaju ga na istom jer im je ko zna sta obećao i potpisao, od Kosova pa nadalje.

  47. Da pitam ove patri(j)otske botine, da li Srbikja ubuduće treba da igra dalkoistočna fudbalska prvensrva, sa Kinom, Severnom Korejom, sibirskim delom Rusije, Mongolijom i sličnim azijatskim satrapijama i nedodjijama, ili će i dalje da to čini u Evropi. Da li će, nadalje, Zvezda da igra Ligu šampiona u Evropi, ili opet tamo negde na Dalekom istoku. Vučić, naravno, vodi antievropsku politiku od kad se,pored Šešelja i ostaloh radikala,pojaviona političkoj sceni. Znamokako su prolazili Srbi i svi ostali gradjani u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, odnosno tamo gde su Šešeljevi i Vučićevi rad ikali prošlo. Tako danas prolaze i gradjani sve (samo)izolovanije Srbije, sve mesovnijim bekstvom i ne više u Nemačku, Francusku, Skandinaviju…, već i u Sloveniju, Hrvatsku, a kako je krenuilo bežaće i na Kosovo.

  48. Aktuelna velikosrpska politika je čista prevara u svemu!
    Ja sam za Evropu!

  49. Nikada Vucic nije bio voljan da stupi u EU. To je jedan od njegovih nebrojenih spinova.

  50. Pa to je diskutabilno….ali da se odustalo od EU sa naše strane to nije tačno…zamerka sa naše strane što nas EU omalovažava svojim postupcima tretira nas ponižavajuće na javnoj sceni…ali gradi se pruga sa Mađarskom sve više firmi EU otvara fabrike…daleko smo napredniji od ostalih na Balkanu van EU…geopolitika nije što kažu crno ili belo već je uvek sve na ivici za zemlje van unije…nije ništa kako izgleda običnim ljudima …ako imaš koristi sa obe strane i najgore stvari se zanemare

  51. Vučić odustao od Evrope, ali Evropa ne odustaje od Vučića. Ja sam za EU, ali da se ne lažemo, EU je dovela ovog manijaka na vlast i ona može da ga skloni, kad bi to želeli. Ali ne, njega svi tapšu po ramenu dok narod grca u diktaturi do guše

  52. Eh da sam mladja, i da imam gde, pobegla bih na zapad, kao i svi normalni i pametni što su pobegli…Blago Šapiću, on ima vilu od 400 m2 u Trstu, pa će otići tamo kad se još nakrade, a mogu misliti šta tek ostala sns klapa ima od nekretnina po zapadnim zemljama…Narode, gde su vam oči, gde vam je pamet???

  53. Možda su botovi prešli na unapređenu verziju, jer ako ovako komentarišu čitaoci Danasa onda smo gotovi skroz.

  54. Још као гимназијалац сам схватио да Срби не познају историју, најмање сопствену, а већина осврта на овај чланак је само потврдила да се ништа није променило. Од 56 осврта само неколико њих познаје ситуацију и зна шта се дешава, све овде објаснити није могуће, али једно је сигурно, Срби су лаковерни, заведени, инаџије који “ само чекају да суседу угине крава или овца „, још увек живе у некој заблуди да су они, само они небески народ. Имате једног председника који је узурпирао власт, по Уставу је криминалац који треба да буде осуђен за велеиздају државе. И вама то не смета ? Волите Путина, пишете Руси нису бомбардовали Србију, показујете мало знања и познавања, како су могли, одакле и чиме ? Наравно да су Руси прихватили санкције против тадашње Југославије, само се то сада радо прикрива. Нико није више и чешће ратовао у Европи од Француза и Немаца, данас такорећи нема већих пријатеља, ушла им памет у мозак, значи имају памети. Не можете упоређивати улазак БГ и РУ у ЕУ, то је било друго доба, политички и морално. Вучић има само један циљ, да омогући својој личној мафији да се награбе што више новаца док се ЕУ не пробуди, и престане да плаћа. То су требали одавно да ураде; Руси вам неће дати ни копејке, ни сами немају много, они само чекају тренутак, још од 1прила 1835 када ће да униште српску државу, мада је и њима постало јасно да су закаснили. Ни Кина вам неће дати цента, напротив она узима све као аждаја, шта се нађе на њеном путу. И шта после када се пробудите и освестите, тужићете Кину неком међународном суду за повратак њива, река, земље ? Сваки суд ће пресудити у корист Кине и као одговор ће вам Кина послати још који милион гологузих Кинеза, почећете да учите Кинески и молити се Богу званом Мао Це Тунг. Ах, да има још неких који сањају о неком бриксу, који постоји на папиру, Кина је главна, Руси су само ткзв јуниор партнер, не можете да се споразумете са суседима али можете са земљама удаљених десет и више хиљада километара. Иначе има једна паралела, која признајем није много пријатна али и ваш вучић и Хитлер су дошли на исти начин на власт. Време је почнете да мислите и размишљате, ако то препустите вашим не/пријатељима, боље да одмах затворите дућан, биће убијања, нових милошевића, вучића и осталих криминалаца.

  55. Idemo Vucic na naslovnoj strani sajta Danasa . Nemojte da slucajno porpustite jedan dan bez tog nekrsta…

  56. EU je davno odustala od nas. Samo manipuliše tobožnjim prijemom radi ispunjenja svojih interesa. Uostalom pitanje je šta je danas EU.

  57. Svaki normalan bi odustao jer nas zapad zamajava dugi niz godina,a kako su primili Hrvatsku,Bugarsku i Rumuniju, dali su oni ispunili uslove koje od nas traze,nisu sigurno.

  58. Ne treba nista od Eu ako je odlucila da nas proglasi genocidnim i ako nasu teritoriju otima od nas i terorise nase ljude na KiM koji ce morati napustiti svoja imanja, da ne govorim o bombardovanju Srba i u Srbiji i Rsrpskoj.

  59. Pa SNS nije narod, to je manjina, ne pitaju se oni kojim putem Srbija ide

  60. Заиста треба ући у Европску унију чим изгласају да смо геноцидна нација.

  61. Nisam za aktuelnu vlast,ali ako zvanično budu odustali od trule i raspale evropske unije onda ću da razmislim da li da glasam za njih na sledećim izborima,jer nam ništa dobro nije stiglo od tog zapada zadnjih sto godina

  62. Briga narod za EU – treba ziveti i preziveti! Nas Evropa gleda da „visine“ – niti ona zeli nas, nitii mi nju- sve je sa njihove strane „sarena laza’!!

  63. Evropa je sramim ucenama oko Kosova odavno odustala od Srbije,ustvari nikada nas nisu ni hteli.

  64. @Predrag i ostali
    Bugarska i Rumunija su primljene u neko drugo vreme kada su politički razlozi prevagnuli.
    Videli su da je to bila greška i od tada insistiraju da se prvo država kandidat dovede u red pre pristupanja.

    Sa druge strane, u našem je interesu da sprovedemo potrebne reforme pa makar i sutra odustali od EU, samo što to ekipi na vlasti ne odgovara. Zato i forsiraju tu priču kako nas EU zamajava, a u stvari zamajavamo mi njih dok sve vreme uzimamo novac iz pretpristupnih fondova.

  65. Cemu toliko buke oko Evrointegracija kad je sve jasno? Necemo priznati Kosovo pa necem ni u Evropsku Uniju! Zar nije sve kristalno jasno?

  66. Autokrata se ne uklapaju u vladavinu prava i pravde.
    Ne teze ka demokratskim vrednostima.
    Mislim na Vucica.

  67. On je EU hteo samo retorički, nikada iskreno.
    Samo, zapad se može lagati kada oni to hoće.
    Ali lažovu slijedi bumerang.

  68. Devojčice, ne znaš gde je levo.
    Odlično pozicioniranje Srbije prema njenim geopolitičkim interesima.

  69. @Dragan
    Meni je kristalno jasno da ste ti i tebi slicni odavno izgubili pojam o realnosti.

  70. Od Evrope, nema ništa,90 %Srba nju ne želi,a i ona ne želi nas.Samo budala se dva puta sapliće na isti kamen.Koliko puta treba da nas bombarduju da se opameti o jednom?Moja porodica je izgubila jednog ,člana u zadnjem ratu(bio je vojnik),to vise nikom ne želim.

  71. Previse politike, a malo informacija. Da li se nesto promenilo u Danasu. Ne. Drugovi, promenite malo plocu…nemojte kao tabloidi da budete propagandno glasilo…samo sa druge strane…pokusajte ili naucite da budete objektivni…

  72. EU i Zapad trebaju kao prvo da uvedu vize i sankcije Srbiji kao u doba Miloševića i da povuku njihove firme kao u Rusiji.Da ne daju više nikakva sredstva i pomoć Srbiji, pa neka im Kina i Rusija daju ta sredstva.

  73. Djokic, тачно, то је било друго време, хаотично време, време распада СССР-а. СССР се распао али тај распад је могао да одведе свет у трећи светски рат, тренутно путин ради на томе. БУ и РУ су заједно ушле, али то су била два посебна случаја, у БУ су напредовале снаге за припајање Русији, њиховој „браћи“ , ипак су и БУ знали где цвета цвеће, а где влада сибирска зима. Код РУ тај проблем није постојао, мрзели су и Русе и Совјете подједнако. ЕУ је донела добру одлуку и обе државе, и БУ и РУ су досада показале и доказале да су на добром путу, да су пуно научиле и да још марљиво уче. Бугари су ипак “ укапирали “ да морају да пријаве печење ракије и да плаћају порез. Румуни су држава са највећим растом привреде у ЕУ и оно наше омаложавајуће “ ми смо били Америка за њих „, је данас апсолутно лоша бајка. У то може сваки читалац да се увери на интернету, њихов БИП је бајка за Србију. Има пуно тога што Срби нису разумели и схватили ; народ, држава, све се најбоље развија у слободном и демократском друштву.

  74. Ma Srbi vole carinu i da muljaju. S Vučićem u EU nikada ući nećemo. Samo se nepismeni tome raduju.

  75. Srbi vole da su izolovani i ogradjeni u svom autističnom svetu, vole da čekaju u posebnim beskrajnim redovima a ne da slobodno idu za znanjem i kulturom, vole nered, haos, lov u mutnom, korupciju, vole vodje, cene polupismene i veličaju prostakluk. Srbi vide samo kratko i ono što njima Evropska unija može da ponudi, a naročito njihovoj deci njima ne treba. Mnogo je mrzitelja svega zarad Kosova koje je izgubljeno naseljavanjem albanaca. Srbija će sada nestati naseljavanjem Rusa i Kineza. Oni ne uče srpske škole ni jezik. Ne prihvataju kulturu već nameći svoju. Ali Srbi su i dalje slepi i ne vide da će biti pojedeni. U EU je svaka nacija zadržala svoj identitet uz mogućnost da delensvako svoje vrednosti. Ova vlast radi za nekoga, svakako ne u interesu Srbije. Da radi obrazovala bi svoj narod a ne zaglupljivala mržnjom i podelama.

  76. Како неко може да очекује да дочекамо званичнике ЕУ као праве пријатеље када нам исти ти непрестано забадају нож у леђа?!

  77. Pa da probamo da im ne okrecemo ledja,vec iskreno a ne onako ku*vanski uzimamo pomoc od tih koji nam zabadaju noz u ledja a surujemo sa onima koji samo gledaju da nas iskoriste i to sve iz velike ljubavi i postovanja prema nama.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.