Vučić: Šinzo Abe je dao veliki doprinos razvoju odnosa Srbije i Japana 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti bivšeg predsednika Vlade Japana Šinzoa Abea i ocenio da se radilo o čoveku koji je dao veliki doprinos razvoju odnosa dve zemlje.

„Sa tugom i nevericom sam primio vest o tragičnoj smrti Šinzoa Abea, izuzetnog državnika i čoveka, koji je svojim ozbilјnim i odgovornim pristupom političkim izazovima svog vremena, ostavio poseban legat na globalnoj političkoj sceni“, naveo je Vučić u telegramu.

Vučić je rekao da je Abe dao nemerlјiv doprinos razvoju odnosa izmedju Srbije i Japana, zbog čega ga je odlikovao ordenom Republike Srbije na lenti, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju mirolјubive saradnje i prijatelјskih odnosa dve zemlјe.

„U ime gradjana Republike Srbije i svoje ime, izražavam duboko saučešće narodu i Vladi Japana, porodici i prijatelјima Šinzoa Abea“, dodao je Vučić.

Bivši japanski premijer Šinzo Abe upucan je danas na predizbornom mitingu u gradu Nara, nakon toga je prebačen u bolnicu gde je podlegao povredama.

 

https://www.danas.rs/svet/umro-sinzo-abe-bivsi-premijer-japana-podlegao-povredama-nakon-sto-je-upucan-dok-je-drzao-govor/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari