Vučić u Skoplju: Razgovarali smo o zajedničkom evropskom tržištu, u narednim danima potpisivanje dva protokola 1foto: Printscreen/Kosovo Online

Plan rasta koji je Srbija predstavila se u potpunosti uklapa sa planom Evropske unije i učinićemo sve od sebe da dobijemo mogućnost za pristup sredstvima EU što je moguće pre, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja lidera Zapadnog Balkana pred sastanak lidera Zapadnog Balkana koji se danas održava u Skoplju, a koji je posvećen Planu rasta za Zapadni Balkan koji je usvojila Evropska komisija.

Sastanci koje smo imali sinoć i danas su važni za napredak i razvitak celog regiona. Razgovarali smo sa američkim i evropskim predstavnicima o planu rasta i o zajedničkom evropskom tržištu, naveo je on.

„Ono što je za nas bitno su zelene linije za naše kamione da mogu da prelaze slobodno preko granica zemalja EU, da dalje snižavamo njihove operativne troškove i snažimo našu trgovinu i industriju. Zato je neophodno da to uradimo i mi sami u celom regionu, bez obzira na prepreke“, rekao je Vučić.

Najavio je i potpisivanje dva protokola o otpočinjanju funkcionisanju sporazuma o slobodnom pristupu tržištu radne snage.

Plan rasta koji je Srbija predstavila u potpunosti se uklapa sa planom EU, i učiniće sve od sebe da dobiju mogućnost za pristup sredstvima što je moguće ranije.

„Prvi pu se sastajemo i razgovoara se isključivo o ekonomiji, a ne o velikim političkim pitanjima o čemu postoje velike razlike između nas“, ukazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari