Vučić „skratio“ mandat parlamentu i Vladi za 120 dana

I dalje nepoznato kada će biti nastavljena konstitutivna sednica Narodne skupštine

Ostavite komentar


  1. Skratiće ga još više – taman do marta ili aprila sldeće godina odn. do vanrednih izbora na svim nivoima.

    1. Opozicija bi trebala da se raduje takvom scenariu. Zar ne?
      Pogotovo bojkot opozicija.
      Zasto mi se cini da nije tako?

  2. Sto se kaze dva puta meri jednom seci,neka,polako ,neka se lepo izvavaga i donese konacna prava odluka

    1. Za 120 dana je bilo više nego dovoljno vremena da se lepo i polako izmeri , ne dva puta, nego 22 puta! Naročito u jednopartijskom sistemu.
      Uzgred, kaže se „triput meri, jednom seci“…

    2. U teoriji, sve je tako kao što si napisala. U stvarnosti, Vučić nema od čega pardon, od koga da sastavi Vladu. Velika većina naprednjačkih „kadrova“ ima problematične kvalifikacije – ako ih uopšte i ima.

    3. Srbiji uopste nije ni potrebna „vlada“. Niti cemu sluzi, niti sta radi, a kosta i previse

      1. Zato je tu predsednik Vucic koji sve njih moze da zameni. Ionako svi oni idu za svoje misljenje kod njega.

    4. Ja da sam ti sef smene oduzeo bih ti platu za ovakve bezlicne komentare. Sef sekte nista ne vaga niti meri, njega gone radikalski instikti koje je naucio od oca Seselja.

  3. Kada aktulena vlast raspise ranije izbore i skrati mandat aktuelne Vlade, to svakako ne ide u korist te Vlade.

      1. Nije novi termin, to je samo odraz mentalnog kapaciteta, nepismene bagre i ljudskog taloga?

    1. jadni Smo mi za sledećih 20god on je jako bolestan i želi zbog njegove zloće da nas sve povede sa sobom narode lažu vas budite se ljudi

    2. Prema saznanjima botova, Vučić će nam milostivo „dati“ vladu, i to – pazi sad! – u zakonskom roku!
      Bože, koliko je taj Vučić dobar i koliko smo mi srećni što je on tako dobar prema nama svojim podanicima! Jer je Vučić mogao i da se naljuti pa da nam NE da vladu u zakonskom roku! Da li je neko pomislio šta bismo tad, a?

  4. Kakvo prosedovanje? Vlast je spremna na kompromis sa opozicijom. Bojkot opozicija nije opozicija, oni su van parlamenta.

    1. Šta vam stavljaju u sendviče? Da nije neki prilog iz ,,Jovanjice

      Šta vam stavljaju u sendviče?

  5. Na zalost nemamo opoziciju koja moze da parira predsedniku Vucicu ,imamo Djila,Obradovica kojima ljudi apsolutno ne veruju nista,jer su upropastili nasu zemlju

  6. Ako uszmemo u obzir to da se intenzivno radi na sastavljanju vlade, ne razumem je l’toliko bitno da li će se objaviti danas ili sledeće nedelje? Valjda je prioritet da Vlada bude kvalitetno i adekvatno sastavljena, a ne da se zbrza.

  7. Zar se vi brinete oki trajanja mandata Vlade? Ukoliko je sticajem okolnosti skraćen za tih 120 dana, Vučić će zasigurno naći način da i nadoknadi im te dane.

    1. Ne, botino, mandat vlade NIJE nikakvim „sticajem okolnosti skraćen za tih 120 dana“, nego samo zato što je to bio Vučićev ćef i način da (još jednom) pokaže da SVE u Srbiji zavisi od njegovoe volje, samo od njegove volje i ni od čega drugog nego od njegove volje!
      Pošto je Vučić svemoćan, on će vrlo lako rešiti problem. Na primer, narediće da posle 31. oktobra sledi 1. mart, i hop! – nadoknadili smo 4 meseca, nema nikakvog zaostatka. Laganica! I još ćete se vi botovi oduševljavati tim tako jedinstvenim i elegantnim rešenjem, sve dok vam majonez curi niz bradu!

    2. Kako se to „nadoknadjuje“? U cevapcicima iz skupstinskog restorana? Ili u platama poslanika? Ili namestanjem tendera za privatne firme?

  8. Nikad ljudima ne odgovara. Zaboravljamo da smo se u proteklih 120 dana borili ponovo protiv korone? Da je bila oformljena Vlada, onda bi ovim dežurnim dušebrižnicima smetalo kako može da se pravi Vlada u vreme korone. Svašta.

    1. Obožavam sendvičare koji uvek nepogrešivo znaju šta bi bilo da je bilo ono što nije bilo.

  9. „jer se Vučić plaši makedonskog scenarija“
    Za makedonski scenario je potrbna opozicija koja ima nekoliko procenata manju ili istu podrsku naroda kao sto je ima vlast.
    U Srbiji vlast ima 60% podrske a opozicija koja se samoproklamovala kao jeidna 2prava“ opozicija, jedva ima 3%.
    Upredjivati u tom kontekstu Makedoniju i Srbiju je besmisleno.

    1. Vlast ima 60% podrške čega, koga??? Nema potrebe da im se uvlačite dupliranjem procenata, znaju oni odlično da ih verno, pokorno i kupljeno sledi 30% od ukupnog glasačkog tela.

    2. Ma jok , opozicija ima oko 30 % podrske…. jer ako vi sendvičari lažete , možemo i mi ostali….

  10. Skratio, pa šta? Pa ništa! Da li se vada ili neko drugi buni zbog toga? Ne buni se. Dakle, sve jje u najboljem redu, zar ne?
    Ali kako očekivati da se pobuni fikus i sluzavi beskičmenjak, koji po definiciji nema vlastitu volju?!

  11. Taman posla da se zvalavi gospodin drzi pravnih normi i propisa. Sta mislite kakav ce trener da bude kada zavrski trenersku skolu?

    1. Po nekima očigledno da jeste, što jasno ukazuje na stanje stvari, da imamo dva DS-a, jedan Lečićev, a drugi je Lutovčev!

  12. Ne znamo otkud pretpostavka da ce se vlada uopste formirati? I da ce se to desiti uskoro?

  13. Sto se kaze dva puta meri jednom seci,neka,polako ,neka se lepo izvavaga i donese konacna prava odluka

  14. Nikad ljudima ne odgovara. Zaboravljamo da smo se u proteklih 120 dana borili ponovo protiv korone? Da je bila oformljena Vlada, onda bi ovim dežurnim dušebrižnicima smetalo kako može da se pravi Vlada u vreme korone. Svašta.

Ostavite komentar


Politika

"Najdugovečniji" lokalni vladari ponovo izabrani na stare funkcije: Da li je Žika Milosavljević patenirao recept? 6

„Najdugovečniji“ lokalni vladari ponovo izabrani na stare funkcije: Da li je Žika Milosavljević patenirao recept?

San svakog političara u Srbiji je da doživi sudbinu Žike Milosavljevića, predsednika opštine Sopot koji upravlja ovom opštinom od 1989.godine. "Tito je manje puta biran od mene, ali je, ipak, duže vladao”, rekao je jednom prilikom Milosavljević, čija je očigledna namera da dostigne rekord bivšeg maršala. Njegovim stopama hoda još nekoliko lokalnih moćnika u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.