„Pola Srbije će danas čuti da je Vučić pokrao izbore“: Deo opozicije o taktici za konstitutivnu sednicu Skupštine

Ostavite komentar


  1. „Oni (SPN) tvrde da je Aleksandar Vućić požurio sa konstitutivnom sednicom jer se uplašio rezolucije o izbornim neregularnostima u Evropskom parlamentu, čije usvajanje sledi u četvrtak, 8. februara“.
    Moguće ali ko se to uplašio da mu-joj ne pobegnu skupocene (od svih nas finansirane) poslaničke fotelje bez trunke odgovornosti sa mnoštvom privilegija pa potrčao da verifikuje mandate svakako protivustavnih i pokradenih izbora?! Ko će zarad takve apanaže da „statira u kukuruzu“ u takozvanoj narodnoj skupštini bez ikakve šanse da utiče na odluke većine? I sve pod parolama „da ne izneverimo volju birača“ i da „branimo demokratiju“. Mogli ste sačekati 8.februar pre „utrčavanja“ u skupštinu, nije to tako daleko.

  2. Očigledno je da Vučić nešto sprema za konstitutivnu sednicu Narodne skupštine. To pokazuje i upadanje SKAJ-a u prostorije opozicije, kao i današnja kontrola pri ulazu u skupštinu, ali samo opozicionih poslanika. Od Vučića vas ništa ne sme iznenaditi.

  3. Ju, naopako. Pošten svet pretresaju do gole kože a lopuže prolaze bez ikakve kontrole.

  4. Upravo to, ništa posebno se danas neće dogoditi. Na žalost većine nas koji čitamo Danas.

  5. Da, treba sve reći, ali nakon toga NAPUSTITI SKUPŠTINU, ako su principijelni, dosledni i moralni.

  6. Blago nama…!!!Curuvijine ubice oslobodjene,postoje dokazi o umesanosti Mirjane Markovic u to ubistvo,alii eto nama mladog Milisevica u skupstini…ihahajjjj gde ce nam biti kraj!!!!

  7. @Sarlo akrobata, bilo bi lepo da ste slusali objasenjenja vezano za mandate ali posto niste a moguce je da malo navijate za vladajucu koaliciju, zato je usledio ovakav komentar, treba po neki put se raspitati, mozda procitati nesto o izborima, mandatima, itd. tek toliko da bude covek upoznat, ima vremena naucicete. Ziveli

  8. Stvarno a sta ce policija u Parlamentu? Sa druge strane zasto objavljujete sta ce opozicija pricati dajete mogucnost da g. Vucic pripremi sednicu gde necete moci nista da kazete, stalno se prica nista necemo u napred da pricamo, necemo da otkrivamo karte a onda neko uoci sednice prica scenario, zao mi je sto moram reci, ZALOSNO, ili mozda neko tezi raspadu koalicije koja se jedva skupila sa istim ciljem?????????????? Ziveli

  9. Jel sam rekao da Srbijom ne može da vlada niko bez golog otoka. U nedostatku golog otoka moraće narod da uđe u skupštinu i pokaže kulturu onima koji deluju destruktivno pošto policija ne reaguje.

  10. Ponovo na izbore, nema druge.Hoću i ja u skupštinu,znam i ja da sviram u SVIRAJKE.

  11. @Balkan Zahvaljujem na „edukaciji“, verovatno je po Vama normalno da bivši predsednik SNS na nepredsedničkim izborima hiperaktivno na istim učestvuje u funkciji predsednika svih građana Srbije i to Vam je sigurno sasvim u skladu sa Ustavom i sa zakletvom na Miroslavljevo jevanđelje. Pa kada krenete od tako „zdravih osnova“ sprovođenja izbora pa se dalje nakon izbora podigne frka oko krađe glasova, krene u štrajk glađu, proteste, problem internacionalizuje, onda je naravno sasvim logičan nastavak priče neopozivo prihvatanje mandata kao „svetinje“ pod objašnjenjem „ne smemo izneveriti izbornu volju birača“ i „branimo demokratiju kroz institucije“ (institucije u raspadu i bezvlašću). Eto moju izbornu volju (a verujem ni još mnogo drugih) ne bi izneverili da su ostali izvan takve – nakaradne „narodne skupštine“. Očito da ste u „najboljoj želji“ da mi „zalepite etiketu“ požurili i promašili temu kakva glasi regularnost celokupnih (ne samo u Beogradu) izbora i samim tim kompletnog poslaničkog saziva pa i Vi sačekajte izveštaj EP, možda Vam nešto bude malo jasnije za promenu.

  12. Mandati su dobijeni i bez i sa prisustvom poslanika..tako je rešeno, tako da neki glupi komentari o tome su samo trošenje energije za bezveze..

  13. Opozicioni poslanici položili zakletvu pred SAJ-om? Ja nisam video „narod“ uopšte… Ko im daje ovakve ideje, pobogu?

  14. Balkan, Petar i sl. Siguran sam da ćete vi i vaši „pravni eksperti“ umesto „za bezveze“ kao i do sada pametno utrošiti svu raspoloživu energiju a deo toga bi mogli da posvetite i svom opismenjavanju kada već „u malom prstu“ držite „celokupno zakonodavstvo“.

  15. Policijska država
    Juče je Simu Spasića Čuvala Vojska ili policija gde se vidi iz snimka više lica raspoređenih koji ga štite od napada žena u godinama što znači da ga je Vučić poslao sa iritira.
    Vučić ne preza od građanskog rata.njemu je to cilj da takvi Srbe jedne protiv drugih.

  16. @Marina, pa rekli su jesili videla Đilasa kako svima na sav glas psuje majku, samo ne znam kako to da ništa ne piše u objektivnom DANAS-u

  17. Samo pola? Dok ne čuje cela Srbija i 90% Sveta kako lopine varaju…ništa od akcije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.