Vučić: Skupštinska većina prihvatiće predlog da svaka izborna lista ima bar 40 odsto žena

Ostavite komentar


  1. bas je to najvaznija stvar. zene zbog porodice manje se bave politikom a i manje su sklone lazima i napadima.neki politicari toliko lazu kao da se boga ne bpje!

    1. ZLjubi te Zorana i Ana.Jorgovanka ti namiguje.Oni svoju porodicu vide samo pri rođenju deteta u porodilištu. Porodica u Srbiji ne postoji već trideset godina.

  2. Verujem da ovo nije Radikalska izmisljotina, ali sve jedno je jednako nebulozna. Sta je sledece, zene da budu nacionalna manjina????
    Valjda se lista sastavlja od najboljih i najkometentnijih pojedinaca pa makar to znacilo 100% zena….
    Pokazuje se da izborni sistem kod nas nema blage veze sa zivotom i da je u potpunoj suprotnosti sa demokratijom. Kakve liste, izadji sa svojim kandidatom u izbornim jedinicama pa kako ti bude, a za Srbiju uvek najbolje po misljenju gradjana-glasaca.

    1. Apsolutno ste u pravu. Demokratija podrazumeva da se liste sastavljaju od najboljih i najkometentnijih pojedinaca, a to može da znači i 100% žena, ali i 0%. Treba da odlučuje kvalitet i sposobnost svake pojedinačne osobe, a sve ostalo kao kriterijum (pol, rasa, …) je klasična diskrimancija.

  3. Podmukla hulja će pristati na sve zahteve „njegove“ opozicije, ali nikada neće pristati na jedan jedini zahtev istinske opozicije, a to je – da iz svojih gramzivih kandži ispusti apsolutnu kontrolu medija sa nacionalnom frekvencijom. Zna ta hulja jako dobro da bi slobodni mediji omogućili istini da dopre do ušiju i očiju naroda, i da bi hulja tada bila raskrinkana i lišena vlasti, a nakon toga verovatno i slobode.

  4. Predsednik zna kako će glasati skupštinska većina. Odnosno, skupštinska većina će glasati kako predsednik očekuje.. To bi trebalo da bude čudno, osim u Srbiji.

  5. Smanjenje izbornog cenusa uticaće na veću reprezentativnost u parlamentu i poboljšanje demokratskog ambijenta.

  6. Prvo mesto za nacelnicu Sandru Pantelic da vas sve lakse sutra skinemo i posaljemo u zatvor….

  7. Kada se vec bavimo procentima, da li moze uslov da na svakoj listi mora da bude 75% kandidata sa prebivalistem van Beograda? Po Wikipedii u glavnom gradu zivi svaki cetvrti stanovnik Srbije pa bi red bio da zato tri cetvrtine svake liste cine kandidati koji ne zive u Beogradu (vaze se adrese na dan raspisivanja izbora…).

  8. Sjajna vest. Ono što nedostaje parlamentu je još Vjerica Radeta, Jadranki Joksimović, Maja Gojković, Ana Brnabić, Gordana Čomić…

  9. Odlicna inicijativa jer cekamo da stupi zakon na snagu da na svakoj izbornoj listi mora biti zastupljeno bar 40 odsto žena.

  10. Koji hostapler…sad se setio pred raspale izbore da bude reformator izbora, shatro jako se brine da izbori budu fer i po EU standardima… stetocine nevidjene.

  11. Politika nije za zene. Zene koje se bave politikom su vanserijski sujetne, autisticne i nepodnosljive. Nepodnosljivije od muskaraca koji su nepodnosljivi.

  12. Potrebno je da na listama kao i pri svim drugim situacijama budu najsposobniji, bili oni muskarci , zene ili gej populacija!
    Po predlogu je minimum 40%, koliki je maksimum?

  13. Krajnje je vreme da zene uzmu stvar u Svoje ruke. Ako je zena stub porodice i kuce sto ne bi bila podrska i stub u parlamentu i drzavi

  14. Sve zene koje su edukovane, uspesne, ostvarene zasluzuju priliku da budu birane! Bravo za takvu odluku!

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.