Šta je Vučić ispričao o nuklearnom otpadu, Slovencima i Srbima, a povodom dolaska Makrona? 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, odbacio je danas, navode u javnosti, da francuski predsednik Emanuel Makron, dolazi 28. avgusta u posetu Srbiji, radi pregovora o odlaganju nukelarnog otpada.

Predsednik Vučić nazvao je „brutalnom laži“ navode kako Francuska u Srbiji želi da skladišti nuklearni otpad i ocenio da pojedinci „iznose besmislice, izmišljotine i laži“ protiv interesa Srbije „ne bi li unosili dodatnu pometnju, zabunu, sluđivali ljude“.

Vučić je novinarima posle ceremonije u kasarni „Vasa Čarapić“ rekao kako oni koji govore da Francuska u Srbiji želi da skladišti nuklearni otpad „za to nemaju nikakve dokaze“.

„Naravno ne možete da imate dokaze za nešto što ne postoji“, rekao je Vučić.

On je istakao kako je od svega tačno samo da je najavljena moguća saradnja sa francuskom elektrokompanijom EDF kroz projekte oko obezbeđivanja električne energije kroz nuklearnu energiju u budućnosti.

Vučić je međutim ukazao i na ekološku prihvatljivost nuklearne energije, osvrćući se, na po njegovoj oceni, promašenu politiku nekadašnjeg komunističkog vođstva Srbije koje se podsmevalo Slovencima što su napravili nuklearnu elektranu „Krško“.

Smejali su im se iza leđa kako su ih prešli, jer ako pukne nuklearka pući će kod njih u Sloveniji, kao da to nije preblizu, i posle išli na pečenje, a Slovenci su pametni i prešli su zapravo njih, ispričao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari