Vučić umislio da je Slovenija srpski Eldorado, a slovenačke diplomate njegovi podanici: O najnovijem predsednikovom diplomatskom skandalu

Ostavite komentar


  1. Nema dogovora sa ubicama i teroristima. Jeste li vi koga pitali ili dogovorili kad ste ubili i ukrali sve zivo po jugoslaviju. Mislili ste da citava jugoslavija je srbija ? Naivnost ! Sta ocekivati od kriminalca ?

  2. U pazi molim te, mnogo ćeš ti da im fališ, što nećeš ići u Sloveniju.

  3. U davna vremena, predlozeni za patriarha bi se morao prozvati „dostojan“ od svih clanova arhiereja! A ovaj samoproglaseni predsednik, samo „dostojan“ nije! Jednostavno nije dostojan da vodi srpski narod

  4. Срби су некада били слободарски народ, данас обрадују када им оскар-вучић добаци неку кост.

  5. Rodjena sam u SFR Jugoslaviji, niko od nas nije smeo da dozvoli da dodje do ovakvog neslaganja i raspada, sve sadašnje komentare političara razumem a takodje i istinite komentare od srca a ne uvijene „folijom politike“.
    Poštujemo, jedni druge i svetinje Jugoslavije.

  6. Rodjena sam u SFR Jugoslaviji, niko od nas nije smeo da dozvoli da dodje do ovakvog neslaganja i raspada, sve sadašnje komentare političara razumem a takodje i istinite komentare od srca a ne uvijene „folijom politike“.
    Poštujmo, jedni druge i svetinje Jugoslavije.

  7. Poruku je poslao. Krležina balkanska kafana još ima škiljavog svetla, a slovenački režim ne misli o budućnosti – bez svetla.

  8. Niti je rezolucija odlozena niti je bila planirana da se usvaja. Rezolucija ce se usvojiti u maju. Sad se samo usaglasava I usaglasena. Cirkuzant Nam predstavlja borbu za spas. Covek se izgubio nezna sta radi.

  9. Kada kažete uređena društva i diplomatski rečnik verovatno mislite na one koji vam se osmehuju , tapšu po ramenu i ni na koji način ne žele da vas povrede, a onda podignu avione i bombarduju vas uz obrazloženje da nemaju ništa protiv vas ni protiv naroda , nego eto tako , da vas malo vratime na pravi put….

  10. … od njega se ovako nešto i očekuje i svi to znaju ali ne treba prelaziti preko toga i opraštati mu već mu dati oštar odgovor svaki put.

  11. Ma, hajte, molim vas. Ne zna se ko ima lošije mišljenje o kome samo što jedni svoje mišljenje prezentuju na prostački način a drugi, jelte, civilizovano.

  12. Veliki je to veleizdajnik naravno, ali i svaka žaba čula da se konji potkivaju pa digla nogu. To je trenutna situacija. Vučić štetočina par ekselans, ali neće takve političke revizionističke akcije naškoditi Vučiću nego srpskom narodu i državi. Tako da nemam razumevanja za ovu boraniju. O interesima velikih sila koja se iživljavaju nad slabijima nemam komentar, suviše su odvratni.

  13. Ako ovo potraje, Vučić će do 2027 godine, sa ortacima biti u stanju da kupi Sloveniju. Brat bratu, pa uzima po par milijardi godišnje, nakupilo se.

  14. Недопустиво понашање председника једне државе, а још гора ствар што је то председник наше државе. Брука и срамоти нас где стигне, наставио је своју праксу из 90-их да завађа, да шири мржњу… Човек елементарне правила понашања не поседује.

  15. Двојица мојих пријатеља су, као млади војници ЈНА, су рањени од стране словеначких сепаратиста на почетку распада СФРЈ. Једва су извукли живе главе јер је војска успела да их хеликоптером пребаци у Београд, на ВМА. Неки нису имали ту срећу.Шта мислите, шта ја мислим о словенцима?

  16. Jos u proslom veku, pocetkom 90-ih, su Slovenci pokazali ko su.. Kada su pendrecima zaustavili hiljade Srba na granici Hrvatske i Slovenije, koji su posli na miting Istine u Ljubljanu!

  17. Pa šta, neka prekinu diplomatske odnose sa Srbijom, ne trebaju nam.

  18. Nema neke sustinske razlike izmedju onih kao sto je Vucic i ovih koji se uvlace i povladjuju svakome ko je stranac i jos ih brane i pravdaju ma sta radili protiv Srba i Srbije. Nije ovo nista, ima i takvih kojima su Srbi odgovorni i za Jasenovac. Sve su to varijante istog mentalnog sklopa zbog kojeg su Srbi i Srbija tu gde jesu.

  19. Ni dan danas ne bi Slovenci imali državu da nije bilo Srbije i Srba 1918. I 1945.g. i Armija Srbije i srpskogmnaroda koje su je u dva navrata oslobadjale. O Koruškim Slovnecima i da ne govorim. Note Austriji svako malo zbog povrede prava nacionalnih manjina za vreme Titove Jugoslavije. O zločinima tih istih Slovenaca tokom „razdruživanja“ da i ne govorim. Kako je ubijen, streljan Slobodan Miletic na granici sa Austrijom prilikom predaje i ko je za to odgovarao? Etc.etc….Krajnje podlo i sada politički nekorektno

  20. Ma šta kažeš bre, prijateljski narodi. Oni koji si priznali KiM ne mogu biti prijatelji srpskom narodu. Setimo se 90ih kada je Kučan, Ciril i bratija rušila sfrj na štetu srpskog naroda a posle 2000te došli u Bgd (idea, Roda, Merkator) tada im je trebalo reći „Evropa zdaj.

  21. @Iilika
    Standardne „frazetine“ i nakaradna „logika“ srpskih nacionalista kad su u pitanju ostali južnoslovenski narodi. Kao, niko ne bi imao državu da nije bilo Srbije. Nije-nego. Jasan je bio stav sila pobednica 1918.g. da narodi sa prostora poražene Austro-Ugarske imaju pravo na samoopredeljenje. Srbija tu nije ništa uticala. A oslobođenje južnoslovenskih krajeva se desilo gotovo „po automatizmu“, jer se austrougarska vojska, kao i država, jednostavno raspala na svim frontovima, pa i na Balkanu (ne kažem da taj raspad nije ubrzan francusko-srpskim prodorom iz pravca Grčke – što je bio samo jedan, i to manji od frontova, po celoj Evropi – ali bi se desio svakako, pre ili kasnije), tako da su i pre formiranja Kraljevine SHS tri naroda sa područja Austro-Ugarske već proglasili svoju „Državu Slovenaca, Hrvata i Srba“, i ta država bi postojala i da Srbi nisu prihvatili ujedinjenje. Uostalom, ko je „zaslužan“ za Čehoslovačku, jesu li Česi oslobodili Slovake ili su Slovaci oslobodili Čehe? Sam čin ujedinjenja dve države Južnih Slovena i okolnosti pod kojima se ono desilo su i danas predmet rasprava, ali reći da Slovenija i Hrvatska ne bi postojale da nije bilo Srbije je najpre netačno, a istovremeno i maliciozno (jer implicira da su oni nešto dužni Srbiji i da je opravdano bilo sve što se kasnije događalo, uključujući i 1991.g.). Danas se bar jasno vidi ko je gde i kakav životni standard ima, pa da se zaključi da li su Slovenci „profitirali“ ulaskom ili izlaskom iz zajedničke države sa Srbijom.

  22. Gospođo Milena, napokon da naiđoh na konkretan i smislen odgovor, hvala!

Ostavite komentar


Politika

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke? 10

Mihajlović, Šormaz, Joksimović, Pak: Gde su i šta rade disidenti iz vrha Srpske napredne stranke?

Kao najveća i najjača stranka na političkoj sceni Srbije Srpska napredna stranka (SNS) retko je dozvoljavala da u svojim redovima ima kritičare politike partije. Ipak, nekoliko članova, koji su obavljali funkcije od savetnika, do poslanika i ministara "odvažilo" se na takve poteze. Danas, neki su se povukli iz politike, neki osnovali svoje stranke, a za neke nije bilo posledica.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.