Vučić: Srbi sa Kosova i Metohije ne mogu da pripadaju viznom režimu

Ostavite komentar


  1. Stalno gubimo iz vida da se u celoj Vucicevoj dramaturgiji radi o Srbima SAMO sa severa Kosova.
    Lepo je to vrli pravnik smislio: dve drzave, dva kompleta licnih dokumenata, jos svakom pride i na severu Kosova i u Srbiji po glasacko mesto?
    Kojoj drzavi ce Srbi sa severa Kosova odgovarati u slucaju da prekrse zakon na Kosovu?
    U slucaju da Srbi sa severa Kosova imaju SAMO kosovska dokumenta, gubi se i osnov da im Srbija daje plate i time av automatski gubi ucenjivacki potencijal da ih natera na poslusnost.
    Svi Srbi i politicari sa srpske liste na Kosovu imaju kosovska dokumenta; po cemu su Srbi SAMO sa severa Kosova toliko privilegovani od strane Vucica da je spreman i da zarati zbog njih?
    Imam utisak da Vucic ne odustaje od namere da formiranjem ZSO stvori trajan remetilacki faktor na Kosovu, kao sto je Bosnu i Hercegovinu uporno saplicu Dodik i njegova RS.

  2. Svaki Srbin iz Leposavica i Gracanice ima kosovsku licnu kartu jedino je oni iz Mitrovice nemaju. Svaki Srbin iz Leposavica i Gračanice ima kosovske registarske tablice samo ih ovi iz mitrovice nemaju. Ovi iz mitrovice su čak otišli i korak dalje voze po severu bez registarskih tablica. Znaci auta nisu registrirana ni u Kosovu ni u Srbiji. Potpuni divlji zapad.
    Kada bi Vučić naredio Srbima na severu da preregistruju auta i izvade kosovska dokumenta, bio bi to kraj prodaje magle i floskule da je Kosovo Srbija. To režimu ne odgovara

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.