Vučić o Srđanu Škoru i rudnicima: On govori sa gađenjem, da nije bilo rudnika ne bi bilo ni Bora ni Majdanpeka 1Aleksandar Vučić: Foto BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom gostovanju u Nacionalnom dnevniku na TV Pink prokomentarisao nedavne izjave rekavši Srđana Škora rekavši da se on s nepoštovanjem poneo prema Boru i Majdanpeku koji su profitirali od rudnika koji su u tim gradovima otvoreni.

Vučić je rekao da je za neke Škorovo gostovanje na KTV Zrenjanin, kritička reč, ali da je on zapravo govorio sa gađenjem.

„Dobio sam mnogo poruka koji ga osuđuju, ali nije on u pitanju. To je jedna matrica koja se ponavlja. Govore o Majdanpeku i Boru sa gađenjem, a Majdanpek ne bi ni postojao da nema rudnika“, rekao je Vučić.

Rekao je i da teško da bi se razvio i Donji Milanovac i dodao da, što se Bora tiče, on ima veće plate nego Niš, Kragujevac i Kraljevo.

„I Bor i Majdanpek imaju svetlu budućnost i tamo će lepo i pristojno da se živi i radi. Oni polaze od sebe i za njih je nezamislivo da rade tamo. Oni žele da oduzimaju neku imovinu. Šta bi oni da oduzmu? Ja ni jednu dnevnicu nisam primio svih ovih 12 godina“, rekao je Vučić.

„A za tuširanje uranijumom verovatno misli da je mnogo hrabar. Sutra da me ubiju mnogo njih će slaviti, ali to ne govori o meni, već govori o njima. Grozio bih se kada god bi neko slavio nečiju smrt“, rekao je predsednik Srbije.

Kako je rekao, nažalost, nije upoznat sa činjenicom da uopšte imamo uranijum, ali dodaje da bi voleo da ga imamo.

Dodao je da njegov sin Danilo nije taj koji želi da Kobre idu sa njim, već oni to procenjuju.

Rekao je i da njegov sin svoje troškove sam podmiruje, a ne država niti bilo ko drugi.

„Najviše bih na svetu voleo da sednem i sam vozim automobil. Ali ne puštaju me, jer su oni odgovorni za svoj posao“ rekao je Vučić.

„Mi imamo litijum i dobro je da ga imamo, jer će to predstavljati našu komporativnu prednost u odnosu na druge“ rekao je Vučić.

Vučić je, govoreći o iskopavanjima litijuma u Portugaliji, Nemačkoj i Francuskoj, rekao da će svi oni biti spremniji pre Srbije i zato ju je trebalo sprečiti pre dve-tri godine da bude prva u tom procesu.

„Strane službe su nas sprečile, bili smo dovoljno naivni, bio sam dovoljno glup da ne razumem. Oni koji su ovde to sprečavali učinili su nam medveđu uslugu“, rekao je Vučić i predočio da, ukoliko Vlada Srbije bude ulazila ponovo u taj proces, trebaće najmanje tri ili četiri godine da može da se krene.

„Zbog toga se danas vode ratovi, predsendik Bolivije je rekao da je zbog litijuma bio pokušaj puča… Litijum je život u budućnosti i onaj ko ima litijum postaje regionalna ili svetska sila“, istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da je obavezan na pristojno, odgovorno i ozbiljno ponašanje, da mora da trpi svakojake gadosti i ludosti.

„Moja deca ne moraju da trpe uvrede zato što su moja dece, ali živimo u takvom društvu “ rekao je Vučić.

Novinar Srđan Škoro izjavio je danas da u intervjuu zrenjaninskoj televiziji KTV nije izrekao nijednu pretnju sinu predsednika Srbije Danilu Vučiću, zbog čega ga u protekla dva dana optužuje vrh Srpske napredne stranke, a Više javno tužilaštvo pokreće istragu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari