Vučić otkrio kada počinje i koliko će trajati vojni rok 1Foto: Printscreen Pink

Aleksnadar Vučić, predsednik Srbije, stigao je na Gučevo, gde je prisustvovao vojnoj vežbi specijalnih jedinica pod nazivom „Drina 24“.

Vučić je nakon vežbe u obraćanju novinarima ocenio da je vojna vežba specijalnih jedinica bila dobra, jer su oni uvek spremni i da zato povećavaju njihove kapacitete.

Najavio je velike reforme i odluku o kratakom vojnom roku od 75 dana. Vojni rok bi bio obavezan za muškarce a dobrovoljan za žene. Ocenio je da će to samo dobro da odnese.

Prethodno je Vučić, u društvu ministra odbrane Bratislava Gašića i načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića obišao vojnike koji su raspoređeni po šumi.

Vučić se raspitivao koliko traje obuka za preživljavanje u prirodi, znaju li vojnici da odvoje otrovne od jestivih pečuraka, koliko često vojnici idu u prirodu…

Vučić je i tokom obilaska govorio o vojnom roku i naveo da bi on trajao 75 dana.

To bi, kaže, krenulo za godinu dana.

– To je minimalno. Pet puta manje nego što sam ja služio. Dali bismo novčanu nadoknadu za vreme provedeno u kasarnama. Tu odluku moramo brzo da donesemo. Potrebni su posebni uslovi za naše mlade stručnjake za IT – naveo je on.

Prema njegovim rečima, to je novih 100 miliona iz budžeta ali bi se višestruko vratilo zemlji.

Rekao je da je dogovoreno da u različitim delovima Srbije budu obnovljene kasarne.

– To su nove fabrike u gradovima – opisao je on.

Prethodno je predsednik SRbije obišao radove na brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari