Vučić otkrio kada počinje i koliko će trajati vojni rok

Ostavite komentar


  1. Мислим да је 75 дана премало, осим ако се свих 75 дана не ради интезивна обука, онда би имало смисла.

  2. On je ocenio da je vezba
    bila dobra??!! Ima ona stara „ili si glup ili ti noge smrde“,
    nakon toga se raspituje o
    otrovnim pecurkama i o
    prezivljavanju u prirodi!!!
    Ovo ce biti genijalna serija.
    Prva epizoda je pocela i vec je super zabavno.

  3. 75 dana vojnog roka ili topovsko meso a zakon o rodnoj ravnopravnosti podjednakoj zastupljenosti civilno sluzenje vojnog roka itd. Prosto rečeno djavo dolazi po svoje verovatno će vojska mazati onu paštetu od 37 dinara a umesto puške vući trimer i dzoger

  4. Da li znaju da razlikuju pečurke….?
    Jbt. ti očigledno nisi znao pa si već odavno pojeo ludare!!!!

  5. Merna jedinica za sve pa i služenje vojnog roka. 75*5=375 dana je služio čovek. Mora da je bio kažnjavan pa se oteglo. Već vidim na čelu Danila,Luku i ostale sinove vrlih nam vođa.

  6. Kako to za žene dobrovoljno? A Ustav, ravnopravnost polova i slično. Ma nećemo se držati zakona ko pijan plota.
    (napomena, piše rezervni oficir)

  7. Da si služio kako je trebalo, znao bi malo više o vojsci…Ovako imaš ove dupelizce, sa kursevima na zapadu i nikakve profesionalce u svojim profesijama…Leleeeeeee nama Vučiću sa tobom…

  8. Precednik kao lekar,dva do tri puta godišnje o služenju vojnog roka,kad god ima problema kao Kosovo litijum ete ga sa služenje.

  9. Apsolutno se slažem sa izjavama predsednika da dužina vojnog roka bude 75 dana i verovatno je prihvatljiva za mlade i dovoljno da se izvede osnovna obuka i da se stanovništvo osposobi. Mišljenja sam i da bi se svim ljudima koji su služili u JNA trebao priznati staž za penziju jer su služili i čuvali svoj narod i državu po pozivu države i primali vojničku platu makar i simbolično i što je apsurdno neko ko nije služio vojsku mogao je da nadje posao, da zaradi bogatstvo, očuva dete itd. a onaj ko ga je za to vreme čuvao izgubio vreme i ne dobija ništa a i mnoge evropske zemlje priznaju taj rok u penzioni staž a mi se valjda uskladjujemo s Evropom. Dakle priznati u penzioni staž a ne staž koji se računa za jubilarne nagrade i slična davanja.

  10. Upoređivati bivšu JNA , bivšu državu sa aktuelnim ambijentom i poimanjem života i životnih vrednosti u kojem smo je potpuno apsurdno. Neka ,,Vrhovni komandant“ uz asistenciju kuvarice sprema palačinke i briljira u predstavi za deo javnosti, a neka se jednom za svagda okane dece koju bi rado obučavali za samo 75 dana obuke uz sve beneficije vojničkog života.

  11. Zivim u evropskoj zemlji koja nema vojni rok sa porodicom vec 4 godine, ja sam svoj odsluzio davne 1997//98, da li ce moj sin koji ima 14 godina i rodjen je u srbiji morati da sluzi taj vojni rok, imamo samo srpsko drzavljanstvo, nemamo nameru da se odricemo srpskog drzavljanstva nego ako bude moguce da uzmemo dvojno, da li to znaci ako se ne bude odazvao pozivu nece moci da udje u srbiju da poseti babu i dedu(ako i dalje budu zivi tada), jel neko zna kako je to bilo u staroj jugi sa gastarbajterskom decom rodjenom u srbiji, ili jednostavno da zaboravi Srbiju potpuno, hvala na objavljivanju komentara

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.