Vučić sutra i prekosutra u poseti SAD 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama 16. i 17. jula, gde će imati niz bilateralnih susreta sa američkim zvaničnicima.

Predsednik Vučić razgovaraće sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom, zatim predsedavajućim Komiteta za oružane snage Kongresa senatorom Džonom Mekejnom, potom sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu senatorom Ronom Džonsonom i senatorom Krisom Marfijem, kao i sa kopredsedavajućim Srpskog kongresnog kokusa kongresmenom Tedom Poom i Emanuelom Kliverom.

Planiran je i susret predsednika Vučića sa šefom Biroa Nacionalne garde SAD generalom Džozefom Lengijelom i komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Markom Bartmanom.

Tokom boravka u Vašingtonu, predsednik Vučić sastaće se i sa predstavnicima Poslovnog saveta za međunarodno razumevanje (Business Council for International Understanding) i prisustvovati potpisivanju Memoranduma o razumevanju sa kompanijom CISCO, koja se bavi dizajniranjem, proizvodnjom i prodajom opreme za računarsko umrežavanje, navodi se u saopštenju kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari