Vučić: Tramp čudom ostao živ, vreme je da se podižu slobodarske snage sveta 1EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp „čudom ostao živ“ posle pokušaja atentata na predizbornom skupu u Pensilvaniji, i dodao da je „vreme da se polako podižu slobodarske snage sveta“.

U novom obraćanju srpskim medijima u Egiptu, gde se sastao sa najvišim zvaničnicima te države, Vučić je rekao da su pokušaju atentata na Trampa i ranije na slovačkog predsednika Roberta Fica posledica „ludila satanizacije u kojoj postoji samo jedna dozvoljena istina i gde niko nema pravo na drugačije mišljenje“.

„Tramp je čudom ostao živ, čudo ga je sačuvalo. Dobro je da je to čudo sačuvalo i Fica. To je sve ludilo satanizacije koju sprovode svakog dana i u kojoj postoji samo jedna dozvoljena istina i gde niko nema pravo na drugačije mišljenje“, kazao je predsednik.

Upitao je da li demokratija danas u svetu znači ukidanje svih koji drugačije misle.

„Hajde da ukinemo sve ruske, sve kineske medije a u Srbiji nema demokratije, jer ima američkih, francuskih, nemačkih, evropskih, ruskih, ukrajinskih, kineskih… E to je diktatura, a onda dođu neke njihove budale da nam objašnjavaju zašto je važno da nema tih medija, jer to kao nisu mediji već propagandni servisi… Ma idi, a ovo tvoje je nepristrasno, objektivno, sve pošteno izveštava. I tako nas prave ludim iz dana u dan“, rekao je Vučić.

On je dodao da istina „ne može biti ućutkana“.

„Vreme je da se polako podižu slobodarske snage sveta i da kažu ‘ne možete više da nas pravite ludim’. Kao što hoćemo da živimo u svojoj slobodnoj zemlji, ne zameramo se nikom samo nismo tako ni ludi ni glupi kao što mislite“, kazao je Vučić.

Na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa juče je na mitingu u saveznoj državi Pensilvaniji pokušan atentat, a Tramp, koji je ranjen u uvo se oseća dobro, prema izveštajima tajne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari