Vučić: Tražićemo dokaze o drogi da nam dostave protiv Vulina, ali – ja znam da od toga nema ništa 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Predsednik Srbije rekao je večeras da će Srbija tražiti od Amerike dokaze da dostave protiv Aleksandra Vulina, direktora BIA zbog droge, ali, dodao je, on navodno zna da od toga nema ništa – jer su sankcije uvedene zbog Rusije.

– Ako nam dostave bilo kakvu informaciju oko droge, procesuiraćemo Vulina. Ali od toga nema ništa. Razlog je Moskva i njegov odnos prema Rusiji. I da sam ja koji dan pre toga rekao da uvodimo sankcije Rusiji, sankcija prema Vulinu ne bi ni bilo – rekao je Vučić.

Sankcije Vulinu , dodao je, „za nas nije laka mera, to bila moja politika i ja sam za to kriv, ali mi moramo da razumemo da je to vrlo ozbiljna situacija i da se tako prema tome odnosimo“.

Potom se brecnuo na novinara Pinka, nazivajući ga dečakom, naznačavajući da mora bolje da ga sluša.

Govorio je o dobrim odnosima koje ima sa zvaničnicma SAD, pohvaljujući američkog ambasadora u Srbiji, posebno.

– Naravno da su nam mnogo važni odnosi sa SAD. Ima mnogo ljudi u administraciji sa kojima dobro sarađujemo. Za Kristofera Hila mogu kažem da nam je prijatelj i da je mnogo inteligentan čovek – rekao je.

– Nama je Amerika potrebna kao partner i prijatelj, znam da ovo nije popularno da kažem – rekao je Vučić.

Istakao je i “pohvalio” se govoreći o modernom oružju koje je Srbija nabavila od Amerikanaca..

Vučić je povezao zahteve protesta Srbija protiv nasilja, među kojima je smena Vulina, sa sakncijama SAD, nagoveštavajući da je koordinisano.

Komentarišići tekst u Danasu, predsednik Srbije je odbio da se izjasni, rekavši: „Mnogo su to pametno smislili, to bi i moj Vukan smislio…“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari