Vučić: Tražiću da Zakon o poreklu imovine obuhvati period od devedesetih godina

Ostavite komentar


  1. Tako je, i da prvo bude ispitaba imovina vučućeva u svih punoletnih članova njegove ppr

    1. Po prvi pud se slažem sa autokratom. Naravno, da su 90-te bile vreme najvećeh pljački u kojima su učestvovali SPS funkcioneri i njihovi tajkuni.
      Mada sumljam da će se iz ovog zakona išta veliko izroditi, važno je početi i kada ova vlast bude smenjena, zakon nadograditi i sprovesti do kraja.

  2. Ali da prvo bude ispitana imovina a.vučuća i svihpunoletnih članova njegove porodice, pa imovina šešelja, nikolića, vulina… Naročito od momenta kad su došli na vlast. I da to ispitivanje bude nezavisno i nepristrasno, a ne po vučićevom nalogu i narudžbini, kakve su danas presude „nezavisnog“ sudstva u Srbiji.

    1. Za njegove će biti merodavan poligraf, a za druge će da traži i račun za kafu od pre 30 godina.

  3. Trebalo je ovaj zakon usvojiti mnogo,mnogo pre. Prosto nije u redu,da dok neko nema za hleb, drugi se razbacuju i bahate tuđim parama.

    1. I vi u to verujete? Pa kola će da se lome na nekom ko pored kuće ima vikendicu od 10kvm,a oni što se baškare po otetim stanovima,vilama,koji imaju 20stanova u Bugarskoj,ti će i dalje po starom. Kadija te tuži,kadija ti sudi.

  4. Ha,ha,ha… pa ovo je neverovatno. Znaci covek zvani institucija ili u sve se mesa naprasno nije znao da se zakon odnosi samo od 2007, Nela Kuburovic pricala da je tehnicki bilo neizvodljivo za ranije godine. I sad odjednom ovakav stav. Ovaj garant cita Danas i moje komentare. Velik Brat je svuda.

  5. Za njega se ne sekiram da je sve sakrio ili prebacio na brata, pa zajedno u razne firme, lokale, medije, malko u slamaricu u UAE, gde verovatno ide i „visak “ procenata od kredita za Air Serbiu…Srce pateticno…

  6. Obojica su neumorno krali i otimali, mladji je voleo da se bije, a stariji da laze. Kad smo se odselili iz blokova, ceo komsiluk je danima slavio.

  7. Ok, 200 godina da kazemo.
    Prvo da se utvrdi otkud avavu kuca od 2.5 Mn EUR i vinski podrum koji je dodatna vrednost.
    Pa slini da se utvrdi kako mu otac izvozi oruzije.
    Pa malom da se utvrdi otkud 25 stanova.
    Pa vulinu da se utvrdi tetka.

  8. Nikad niko nije ispostovao to , to ti je samo jos jedna varka da sto duzes ostanjes na vlasti,da si ikada imao nameru nebi Selakovica stavio pod svoje skute, ne bi isao na Srpski Davos na Kopaoniku, pa si video da moras da se sretnes sa Vlahivicem i ostalim lopovima, sad si poturio Brnabicku, a ona iako sve manje komentarise , tako se lepo zaletela , pa rece za Vujovica da nije fer to sto je rekao , pa bio je clan vlade, Krstic pobeze , Djelic i Dinkic ojadise gradjane Srbije, a ona nije u stanju da kaze da Vujovic ne govori istinu , nego koristi tvoje parole i samo ih vrti u krug. ESAD AKO IMAS PETLJU A KAZES DA SI NAJPOSTENIJU, LEPO KAZI DA CES PODNETI OSTAVKU I POVUCI SE IZ POLITIKE AKO SE TVOJ PREDLOG NE USVOJI, nije tesko i nece boleti, i jedino ces po tome biti upamcen, sve drugo narod ce zeleti da zaboravi

  9. Biće to, još jedno, po ustaljenoj praksi i u nizu, mrtvo slovo na papiru. Ne more, nego okeane, svakojakih zakona imamo ali džaba sve to kada je za njihovu adekvatnu primenu u praksi najčešće potrebna famozna i neizbežna „politička volja“ kojom se isti u startu obesmišljavaju. I vrapci na grani znaju u kom grmu leži zeka, ali se svi pravimo ludi i bavimo se novim izmišljanjem tople vode. U sklopu ovoga hteo bih da postavim i jedno logično pitanje: Šta se čekalo u proteklih sedam godina i koje su bile smetnje da se ovakav zakon donese ako već ranije nije donet? Biće, i ovog puta i po svemu sudeći, kao po onoj narodnoj „tresla se gora, rodio se miš“! Nema ‘leba u ovakvoj državi.

  10. Cestitam Danas-u brzi ste od tornada,svi ce misliti da sam protivnik SNS-a i Vucica, ama ja sam i protiv bivse vlasti LOPOVA, medju njima a i ovi nissu bolji,ja sam za potpuno nove ljude cista obraza, i da seu radi sistem , a ne da Vucic ide po Srbiji i kao deli neke novce i sve obecava u nekoj buducnosti, a ekonomski pokazatelji veoma jasno govore da smo mi siroasna zemlje, tj opljackana, i nisam trpeljiv, niti sam ti dao i jednu paru od penzije LOPOVCINO da je pravde bio bi iza brave

  11. Naravno da ništa od toga neće biti,to je uobičajena priča za lakoverne i naivne…I,dodao bih:maloumne…

    1. Program: „mi hvatamo lopove samo pred izbore“, pa ih posle pustamo.

  12. Vucicu, pocni od svog burazera Andrije i njegove ekipe, onda predji na svoje ministre i tako redom…

  13. Zakon o poreklu imovine ce obuhvatiti period od 1989 do 2020 i pocece da se primenjuje 2120, za svaki slucaj.

    1. Ma u pravu si I svi oni koji su kupili drustvene stanove za 200 ma.raka za vreme Milosevica .To je bila jedna od najvecih legalnih pljacki drzavne lmovine od kada postoji Srbija.

  14. Ja mu to ne bih savetovao. Ostaće bez ičega. On, Šešelj, Nikolić, Dačić.. Vratiće se u onu “ garsonjeru“ od 29 kvadrata..

  15. Konacno da docekamo bivse sudije koji sada uzivaju da dokszu odakle im kuce ,vikendice,skupa kola .Zar su od svoje plate mogli.da stambeno obezbede decu .Posto su bili.mocni i nedodirljivi dobro su ih i udomili .Sva njihova deca su u drzavnim sluzbama a kako su stekli.fakultetske diplome ?Mali je ovo grad svi se znamo i sve se zna .

  16. Prvorođeni ekspresno zaboravio Platformu Prištine i hitno sazivanje sednice za nacionalnu bezbednost zbog iste?! Kod PRVOROĐENOG IMPERATORA SRBIJE, događaji se smenjuju svetlosnom brzinom! Supermen iz Feketica spašava situaciju sa Platformom Prištine novim događajem, ni manje ni više, poreklom imovine i to još iz 90-ih?! Zar ministarka pravde, draga nam Nelica, nije rekla da je tehnički izvodljivo da se zakon primenjuje od 2007-e? Ovo kao sa pomoci ugroženim penzionerima! Vlada donese odluku da nema pomoci ugroženim penzionerima za 2018-u god. jer nema novca u budžetu, a onda Supermen iz Feketica naprasno spasi situaciju i kaže:“ima novca, po tri hiljade za svakog ugroženog penzionera“! Kakva bre odluka Vlade, ja sam i Vlada i predsednik i sudija i gradonačelnik i USTAV SRBIJE…

  17. Ovo je podvala vladajućeg režima i samog Vučića. Pa sam predlog zakona nosi naslov „Prvi nacrt zakonao o poreklu imovine“. koliko će nacrta morati biti napravljeno i proći proceduru do usvajanja, a kamo li koiliko će vremena proteći do početka punog sprovođenja tog budućeg zakona. Teško ćemo to mi dočekati, ovo je samo podvala Vučića i prevara naivnih građana! Pa očigledno je koliki lopovluk vlada svuda, kupovina Kopernikusa, javni tenderi, večiti V.D. direktori javnih preduzeća a da nema konkursa, javni tenderi namešteni, tajkunski podizvođači radova……

  18. Tako i treba svi koji su se tad obogatili i nezakonito stekli neke imovine, platice cenu.

  19. Sta ces da kazes za Simovica i Terzica,tvoje funkcionere u Kraljevu,ovaj prvi je pun kao brod.

  20. I treba zakon o poreklu imovine. Mnogo je onih koji su se na ovom napacenom narodu obogatili. Oni koji su pokrali ovaj narod treba dozivotno da robijaju na golom otoku.

  21. Ja mislim da treba poceti od 1914.-te! Kralj Petar je ucestvovao u privatizacijama drustvenih preduzeca, imao je servis mobilnih telefona, a nelegalno se bavio prodajom fudbalera. Odakle mu toliki stanovi sa sve grejanjem na gas? A ..moje dete spava boso,eeeeee

  22. Ljudi moji pa za vreme Miloševića su pravljeni zakoni po kojima su pljačkali ovaj narod,sve po zakonu.Sad će ovaj posle sedam godina pljačkanja da napravi zakon po kome on i njegov bata i kum i cela banda rade sve po zakonu.Zakon moraju da napišu potpuno nezavisni pravni eksperti,a da ga usvoji neka buduća normalna Skupština.

  23. Kako god bilo i kad bilo, strah ce malo da proceprka one koji se ne pitaju za prvi milion. Sto se vise bude pricalo o tome, bice sve nervozniji, mozda je pametno i protestvovati, videcemo.

  24. Ne mešajte babe i žabe. Društveni stanovi su kroz dugogodišnje i decenijsko plaćanje stanarine tzv kirije bili višestruko otplaćeni ili skoro otplaćeni čime je država bila namirena, a rekao bih na tome i zaradila. Nije to baš tako kako se misli, laički gleda i posmatra s evidentnom dozom ljubomore i zavisti što je kod nas, inače, uveliko uvreženo.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 10

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.