Vučić treći dan u Podrinju: Poručuje da je bivša vlast jače grlila Dodika nego on 1Foto: Printscreen Pink

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, trećeg dana boravka u Podrinju, obilazi radove na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj.

Vučić je rekao da je bio u školi u Koreniti gde će biti izgrađena sala.

– Deca su vredna. Veliki novac trošimo na njihov prevoz, ali dobro. Poslušao sam političke protivnike i odneo sam deci nešto, ali ne palačinke nego uštipke – kazao je Vučić tokom obilaska.

Sa Vučićem su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar saobraćaja Goran Vesić.

Vučić je Dodika uputio u planove da brza saobraćajnica Šabac-Loznica bude otvorena 15. decembra.

Dodik se zahvalio Vladi Srbije koja ulaže u veze sa Republikom Srpskom i to u brze puteve i mostove.

Vučić je rekao da će, dok je on predsednik Srbije, Srbija uvek podržavati RS nikada ugrožavati Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet BiH.

Dodik je dodao da za vreme bivše vlasti nije bilo projekata poput ovih sada i da rukovodstvo Srbije nije smelo doći u Banjaluku, a da prethodno ne ode u Sarajevo.

– Ali su te jače grlili nego ja. Kako su te grlili, to je bilo čudo svetsko. Al kad treba nešto da urade za RS tad su mislili da šalju naređenja – dodao je Vučić.

Prema najavama, u 11 i 40 Vučić će obići destileriju TIM, u 13 i 30 razgovaraće sa ribolovcima i ručaće u Malom Zvorniku, a u 16 i 30 očekuje ga sastanak sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom nakon što mu je predsednik Rusije uputio poziv za samit BRIKS u Kazanju.

Podsetimo, Vučić je kancelariju pre dva dna preselio u kasarnu u Loznici. Tu će biti šest dana a boravak u Podrinju iskoristiće za obilazak radova i ragovor s građnima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari