Vučić: Tri stvari su najvažnije za nas, nisam siguran da mogu drugi time da se ponose 1Printskrin TV Pink

Najvažnija tema za nas je pitanje Kosova kao i potencijalnog članstva „takozvanog Kosova u Savetu Evrope, kazao je na početku obraćanju građanima Srbije predsednik Aleksandar Vučić.

Ne želeći da hitrom reakcijom proizvede posledice po budućnost Srbije rekao sam da se nalazimo u teškoj situaciji i naravno uvek i svakoj situaciji možete da razmatrate čime ste doprineli da se nađte u takvoj situaciji. Ali ovoga puta zaista ne svojom krivicom već zbog sveopšte situacije u svetu plaćamo visoku cenu“, naveo je.

-Želim da ukažem na sledeće stvari za nas.

Prvo, videcete da je reč o sveukupnom pritisku na Srbiju i srpski narod i zbog naše vojnopolitičke pozicije i vojne neutralnosti.

Drugo, tu je naš odnos prema Ukrajini i pozicija Srbije da osuđuje napad na Ukrajinu i da se ne pridružuje sankcijama protiv Rusije.

Treći razlog je vezan za oba pomenuta jeste taj da zapadne zemlje osećaju veliki pritidsak zbog napredovanja ruskih snaga i nesigurnosti kako će se okončati sukob i moguće budućim porukama iz Rusije što bi bio presedan poput Kosova.

Naveo je da se srpski narod obično nađe na udaru kad je „potrebno da se izmaknemo iz ruku Vladimira Putina“.

Naš narod se nalazi u teškoj situaciji na Kosovu, naveo je.

„Za nas je mir prioritetni interes, za nas je mir od strahovitog značaja, dobili smo najnovije ekonomske rezultate za februar za Srbiju i biće veći nego sto smo očekivali“.

„Nisam siguran da mogu drugi time da se ponose“.

Vučić je naveo da kada Kurti nije bilo na vlasti da je bilo znatno manje napada na Srbe i srpsklu imovinu.

„Kurtijevi sponzori i savetnici tvrde da je reč o provođenju vladavine prava“

Kurtijevi sponzori, kazao je Vučić i njegovi savetnici tvrde da je reč o provođenju vladavine prava kada je reč o prijemu Kosova u Savet Evrope.

„Kad se to nama ne dopada kažu da smo protiv Kurtija. Kažu da su Kosovu uveli sankcije, a pod tim sankcijama šta se podrazumeva… Pa srpska roba ne prolazi tamo mesecima, o tome nikog ništa ne zanima.

Devet meseci kažu da su im uveli sankcije za proteklih godinu dana, na apsolutno na svim forumima su učestvovali ti protiv kojih su uveli snakcije. Govorim o zapadnim silama. Sankcije su uvedene zbog toga da bi neko bio izolovan a Priština ne postoji nijedan forum na koji Priština nije pozvana, vizna liberalizacija a unapređen im status u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i gle čuda na dan NATO bombardovanja, to nije bombradovanje to je agresija, sviđalo se to SAD ili ne, to mene ne zanima to je bila agresija, i biće dok sam ja predsednik i dok imam uticaj u partiji., naveo je predsednik Srbije.

I dodao da su kaznili Prištinu time što su pokrenuli inicijativu za prijem u Savet Evrope.

Predsednik Srbije je, podsećamo, ranije izjavio da su teški dani pred Srbijom i najavio da će uskoro upoznati građane sa svim izazovima koji predstoje.

Teški dani su pred Srbijom. U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati.. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske“, objavio je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari