Vučić u Briselu: Beograd posvećen nastavku dijaloga i mirnom rešavanju problema 1Foto: M.A./ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru s visokim predstavnikom Evropske unije (EU) za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozefom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom „punu posvećenost Beograda nastavku dijaloga i isključivo mirnom rešavanju problema“.

„Posebno sam insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština i ukazao na sve jednostrane poteze Aljbina Kurtija i težak položaj Srba na Kosovu i Metohiji“, naveo je Vučić na Instagramu posle razgovora sa Boreljom i Lajčakom u Briselu, uoči trilateralnog sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine.


Vučić je istakao da je ponovio posvećenost i spremnost Srbije da učestvuje u traženju kompromisnog rešenja u cilju zaštite srpskog naroda i normalizacije odnosa.

Predsednik Srbije dodao je da Priština nije u stanju da ispuni ono što je potpisala pre 11 godina, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

Posle sastanka Vučića sa Boreljom i Lajčakom trebalo bi da bude održan zajednički sastanak Borelja, Lajčaka, Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Borelj i Lajčak su se pre sastanka sa Vučićem sastali sa Kurtijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari