Vučić u Davosu: Teška rasprava o budućnosti Zapadnog Balkana 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, napisao je na svom Instagram nalogu da je imao tešku raspravu o budućnosti Zapadnog Balkana sa evropskim i regionalnim liderima.

On učestvuje na sesiji „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu“, koja je bila zatvorena za javnost.

Prema najavama na toj sesiji je trebalo da bude i premijer Kosova Aljbin Kurti.

Kako prenose mediji očekuje se obraćanje Vučića nakon sastanka.

Na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u toku je sastanak evropskih lidera iz sveta politike i biznisa, kao i predstavnika brojnih međunarodnih organizacina, a sastanku, iza zatvorenih vrata, prisustvuju i lideri zemalja Zapadnog Balkana.

Na sesiji „Diplomatija i dijalog na Zapadnom Balkanu“, tema je kako vlada i biznis mogu da rade zajedno na jačanju otpornosti regiona i obezbeđivanju njegovih veza sa ključnim partnerima u vreme povećanog geopolitičkog rizika.

Prema najavama, osim Vučića- i Kurtija, sesiji bi trebalo da prisustvuju premijer Crne Gore Dritan Abazović, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, predsednica Evropske banke za obnovu i razvoj Olid Reno Baso, predsednik Svjetskog ekonomskog foruma Borge Brende, potpredsednica Evropske investicione banke Đelsomina Viljoti, premijer Grčke Kirjakos Micotakis, premijer Hrvatske Andrej Plenković i Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari