Vučić u Hit Tvitu: U normalnom regionu bili bi zadovoljni zbog našeg dogovora o litijumu 1Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći za TV Pink, naveo je da je dovoljno videti kako su „izveštavali mediji iz regiona koji imaju antisrpski stav po svakom pitanju“ o dogovoru o litijumu da bude jasno da smo uradili odličan posao.

Rekao je da su svi mediji napisali kako je „neprijatno stajao“ dok je čekao nemačkog kancelara Olafa Šolca da izađe iz kola, ne najavaljujući ni šta je tema, niti bilo šta drugo.

Sutradan su, kaže, izveštavali o „velikim demonstracijama u Beogradu“ – a na jednom je bilo njih 11, na drugom njih nekoliko desetina, procenio je on.

„I po tome je bilo dovoljno da shvatite i razumete koliko ih je to zabolelo. U normlanom regionu bili bi zadovoljni“, naveo je on.

Vučić smatra da je postignuti dogovor „šansa generacije“, te da nisu sve zemlje uvek bile bogate, niti sve uvek siromašne.

Naveo je da je Srbija u prošlosti imala mnogo propuštenih prilika, te ponovio da bi se „pre ubio“ nego da ima korist od bilo koje kompanije – strane ili domaće.

Dodao je da u Podrinju objektivno nema da s ove strane Drine prenoći 110 ljudi, te da je s druge strane Drine situacija još lošija.

Sutra je veliki dan, rekao je, kada se otvara probna proizvodnja automobila Fiat Panda Grande.

„Tri, četiri godine je vađena strašna kampanja, to vam je kao da sad pokušate da vakcinišete protiv bilo koje bolesti. Posle onako strašne kampanje nemoguće je“, naveo je.

Predsednik je rekao i da su u Evropi zabrinuti ne zbog onoga što Srbija stvarno radi ili ne, jer je Srbija uradila u agendi rasta u smislu približavanja jedinstvenom evropskom tržištu najviše i biće prva zemlja koja je sve prihvatila, niti zbog toga „što smo ruski agenti, ili šta već pišu“.

„Njih brine, zbog mog odnosa, oni nisu sigurni, i to ste mogli videti kroz pitanja novinara, da li ja verujem u evropsku budućnost. Ja smatram da je važno da Srbija obavlja svoje reformske zadatke na evropskom putu, ali sam predsednik nezavisne zemlje koja ima svoje interese na različitim stranama sveta, nijednog sekunda ne odustajući od svog evropskog puta. Ako je moje viđenje situacije u Ukrajini drugačije od njihovog, ne znači da smo mi neprijatelji“, rekao je.

Rekao je da sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nije pričao dve i po godine, ali da sutra da požele on ili Putin razgovor, do njega bi došlo.

Smatra da Putin taj razgovor ne bi tražio jer misli da bi time njega ugrozio i Srbiju stavio pod pritisak.

„Zelenski je tri puta više pri sebi nego mnogi drugi sa kojima sam tamo razgovarao i koje sam slušao. Bolje zna kakvo je stanje u terenu“, naveo je.

Vučić je rekao da smatra da je odluka o neuvođenju sankcija Rusiji ispravna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari