Vučić u Mačvanskom Prnjavoru: Putovanje između Beograda i Loznice trajaće sat i 10 minuta 1Aleksandar Vučić

Početak izgradnje brze saobraćajnice Šabac – Loznica, obeležen je pokretanjem građevinskih mašina u Mačvanskom Prnjavoru kod Šapca.

Vučić je naglasio  da će ovaj veliki infrastrukturni projekat umnogome olakšati život ljudima u Mačvi i Jadru.

“ Privući će mnoge investitore, dovesti nove fabrike, što znači veće plate i penzije. Vrednost celog projekta je 467,5 miliona evra.  Od Rume do Šapca autoput, od Šapca do Loznice brza saobraćajnica sa ukupno 56 objekata, dva važna mosta i zaobilazi sva naseljena mesta“, rekao je Vučić.

“ Sa desne strane će ostati samo Tabanović i Štitar, upravo gde smo imali problema, a sa leve strane ostaju Majur, Slepčević, Duvanište, Petlovača, Ribari, Prnjavor, Novo Selo , Lešnica, Jelav i Lipnički Šor“. Trasa puta će ići bliže reci Drini i završiće se u Lozničkom polju“, rekao je on.

Vučić u Mačvanskom Prnjavoru: Putovanje između Beograda i Loznice trajaće sat i 10 minuta 2
Početak izgradnje brze saobraćajnice

Brza saobraćajnica ka Loznici, dužine 55 kilometra biće završena, kako je najavljeno, do kraja septembra 2024. godine, a izvođač radova je azerbejdžanska kompanija „Azvirt“.

Vučić u Mačvanskom Prnjavoru: Putovanje između Beograda i Loznice trajaće sat i 10 minuta 3
FOTO: K.V.

Predsednik Vučić je konstatovao da „Azvirt“ radi kvalitetno, završava pre roka i radi u najboljem interesu Srbije i dodao da su oni radili i deonicu Ljig – Preljina i već završili dve trećine mosta na Savi kod Šapca.

Vučić u Mačvanskom Prnjavoru: Putovanje između Beograda i Loznice trajaće sat i 10 minuta 4
FOTO: K.V.

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji Kamil Hasijev izjavio je da su zadovoljni što njihova zemlja doprinosi uspešnom razvoju privrede prijateljske Srbije.

„Želim da prenesem čestitke povodom Dana državnosti Srbije. Izražavamo uverenje da će se naše strateško partnerstvo nastaviti“, istakao je Hadijev.

Predsednik Alesandar Vučić je na pitanje novinara zašto se do sada nije sastao sa ekolozima koji kampuju ispred Predsedništva Srbije, rekao da on svakoga dana ima proteste i da se uvek trudi da razgovara sa onima čija reč nešto znači, a sa onima koji su tu, kako je rekao, zbog sopstvene promocije i ni zbog čega drugog, ne vidi smisao da razgovara.

„Pogrešio sam oko nekih stvari i o tome ću govoriti kad se izbori zavšre. Gorko se kajem zbog svojih političkih grešaka. Ali vidim da im nije dosadno, da ima jagnjetine, bureka, lepo im je“, zaključio je Vučić i dodao da ako treba da im pošalje kafu ili čaj, uvek će to, kako kaže, rado učiniti.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari