Vučić: U Parizu 1. ili 2. jula novi sastanak za rešenje o dijalogu

Ostavite komentar


  1. Predsednik je dao sve od sebe, ali šta je tu je.. idemo dalje.. Biće bolje u Julu

    1. Vuk:Predsednik je dao svima do znanja da nema nikakvog dijaloga dok Priština ne ukine takse.

  2. Tandara broc! I tako jos jedno pedeset nareenih godina sastanak o novom sastanku da primamo plate a vi narode blenite i daje! Trt mrt!

    1. Dragan:Pakada je tako lako rešti pitanjeKiM, zašto ga nije rešila bivša vlast.Međutim da su oni ostali na vlasti, Srbija bi do sada priznala nezavisnost Kosova.

  3. „Nista nije reseno“ samo se normalizuje ono „Srbija i kosovo“ sve dok se zabe jelte ne skuvaju. E pa nece moci.

  4. Kosovo je davnoi zgubljeno i to ne moze niko da promeni , samo je Vucicu zapala nezahvalna uloga da to nekako mora da saopsti. Crkva i dobar deo opozicije ne prihvataju realnost pa je i sama pozicija Vucica jos teza. Ove napetosti i status kvo resenja samo ce Srbiju jos vise kostati a pogotovo zbog nepovratnog iseljavanja mladih ljudi , jer koliko mladi prihvataju da odbace zivot u uredjenim zemljama zbog sukoba na Kosovu gde inace niko ne zeli da zivi pa i oni koji su dole rodjeni

  5. Kako stvari stoje nema rešenja po pitanjuKiM, dok se ne umešaju Amerika, Rusija i Kina.

    1. Rusija i Kina su već uveliko umešani! Crtica: Plenković bio korektan!? Trenutno su u Hr kinezi sa debelom lovom, a od koje zavisi budućnost Uljanika a time i vlade Hr

  6. da li neko vucicu moze da kaze da jedino resenje je da je kosovo SRBIJA.da albanci ne mogu da dobiju ni autonomiju..da bondstil treba da se iseli i da NATO i EU treba da srbiji plate svu materijalnu i nematerijalnu stetu

  7. „Danas smo mogli da vidimo ko u regionu ima kakav odnos prema Srbiji i Kosovu, „.????To smo mi davno videli,samo si ti slep pored očiju!

  8. Zbog cega je sazvan SAMIT U BERLINU, gde je na stolu bilo samo jedno pitanje-KOSMETSKO, bez obzira sto je ORGANIZATOR pozvao i predstavnike svih bivsih jugoslovenskih republika, sada nezavisnih drzava plus Albanija? Da li je juce i definitvno prekfalifikovan FORMAT BRISELSKIH PREGOVORA u FRANCUSKO-NEMACKE? I zasto su izostali bilo kakvi KONKRERTNI REZULTATI?
    Iako nije bez osnova pocetni strah kod gradjana Srbije-da se 29.aprila na samitu u Berlinu, zelela egzekucija nase drzavnosti kroz formu potpisivanja PRAVNO OBAVEZUJUCEG SPORAZUMA o otudjenju Kosova I Metohije, posle neuspeha ovog skupa otvaraju se i druge perspective okupljanje lidera Zapadnog Balkana u nemackoj prestonici. Kome je trebalo sve ovo kad je i onako zabelezen neuspeh?
    Najpre ANGELI MERKEL. Ona je od 27. Aprila i definitvno na odlasku s vlasti.Naime, toga dana u nemackoj pokrajini Severna Rajna Vestfalija, u gradu Muinsteru, kancelarkina partija CDU I njen koalicioni partner CSU, zapoceli su kampanju za evropske izbore bez Angele Merkel. Naime, toga dana promovisan je novi dvojac na vlasti CDU-CSU ANGRETE KRAMP KEREMBAUER I MARKS ZODER, umesto dosadasnjeg tandem tih partija ANGELA MERKEL-HORST ZEHOFER. I ne samo to nova liderka CSU I verovatno buduca kancelarka Kerembauer lansirala je kampanju protiv kljucnog projekta Merkelova SEVERNI TOK DVA.
    Merkelova je to shvatila potpuno, ali bez obzira na ogromno iskustvo I zivotnu dob izgleda da joj se jos OSTAJE NA VLAST. I zato je preko BERLINSKOG SAMITA pokusala da se ZADRZI U IGRI tako sto ce resiti KOSMETSKO PITANJE. Ali, kako to pitanje niko jos nije uspeo da resi jos od l389. godine, nije ni svemocna ANGELA MERKEL uspela. Cak nije ni iskreno pristupila tom resenju, jer je u 11 casova pre podne sa svojim partisjkim sefom A.K.Kerembauer razgovarala o povlacenju iz politike, a vec popodne je htela da PRESECE kosovski cvor I dokaze svojim partijskim kolegama da ANGELA NIJE JOS ZA STARO POLITICKO GVOZDJE.
    Ocekivano nije uspela. Pre svega zahvaljujuci EMANUELU MAKRONU. Francuski PREDSEDNIK se vec na pocetku samite deklarisao da NECE NAMETATI RESENJA nikome. I tu je bio kraj nadi A.Merkelove. Sa Makronom, Merkelova ima neslaganja I po pitanju Bregzita, jer Francuska ne prihvata da se Bregzit odlozi za 12 meseci s cim je saglasna Angela Merkel, vec da se to okonca u narednih mesec dana.Takodje Francuzi nameravaju da uvedu vece poreze na digitalno poslovanje u EU, sto ce pogorsati pregovore o trgovinskoj razmeni sa SAD I najverovatnije imati ozbiljne posledice za nemacku automobilsku industriju, kojoj bi Tramp ocas mogao da uvede takes od 25 odsto na uvoz u Ameriku.
    Iako je na Belinskom samitu bila prisutna I Federika Mogerini, na osnovu zakljucaka da ce se 1. I 2. Jula u Parizu sastati ponovo predstavnici Republike Srbije i lideri albnaske manjine sa Kosova I Metohije da vode dijalog, izvesno je da je juce istekao rok BRISELSKOM DIJALOGU, koju je vodio VISOKI PREDSTAVNIK ZA SPOLJNU POLITIKU EU, bez da je ispunjen jedan od kljucnih dogovora o osnivanju ZAJEDNICE SRPSKIH OPSTINA, dok su istovremeno svi zahtevi albanske manjine iz tog sporazuuma realizovani. Dakle Angela Merkel je zelela da zatvori ovu pricu, pre nego sto neka zvanicna inastiucija Srbije zatrazi preispitivanje Briselskog sporazuma, jer nije realizovan kljucni razlog srpske strane potpisnice. Sto bi se reklo na kraju ili odlasku da nam zaprzi corbu. Zato su I izostali kljucni rezultati BRISELSKOG DIJALOGA iako je Srbija opredeljena da void dijalog o ovom pitanju bilo gde I bilo kada. I da ga resi.
    Moguce je da ce do RESENJA KOSMETSKOG PITANJA vrlo brzo I doci.Posebno ako dodje do povlacenja Angele Merkel iz politike sto se prema nekim nemackim spekulacijama ocekuje 2. Ili 3. Maja. Neposredno, uoci znacajne posete DONALDA TRAMPA Francuskoj 6.juna. A, zna se ni jedno resenje danas na planeti nije moguce bez prisustva DONALDA TRAMPA i naravno VLADIMIRA PUTINA. Svi ostali su druga liga I samo gube vreme I zivce na resavanje istorijskih pitanja kakvo je pitanje suzivota Srba I albanske nacionalne manjine u juznoj srpskoj pokrajini Kosovu I Metohiji.
    P.S. Za objavljivanje ovog komentara ne postoji smetnja sem censure.

  9. Posto opozicija, kaze da je ovo najlaksi zadatak, zasto oni nisu resili kada su bili na vlasti, nego sad pametuju, sramota.

  10. Nisam upoznat sa protokolima u sličnim istuacijama, ali ono prvi utisak sa fotke, mogli su bar iz kurtoazije gđu. Brnabić da stave u prvi red. Predsednika sam navikao da gledam kako ga prijatelji guraju sa strane…

  11. Znači,u Parizu ćete -što je normalno,a što,ne slušajući glas srpskog naroda,nijeste učinjeli.u Berlinu! – zatražiti opoziv o priznanju nezavisnosti Kosova od frau Merkel i Makrona,kao i od drugih teških srbofoba iz EU,čije su države,bez ikakvog razloga, i bez odobrenja SB UN,bezmalo tri mjeseca divljački bombardovale Srbiju!

    1. Nešto nijesmo,nikad i nidje,takav – jedinini u interesu srpskog naroda – zahtjev dosad čuli iz usta naših pregovarača!Sve im je drugo (kompromis,razgraničenje,normalizacija odnosa Srbije i Prištine,pravedna podjela,te sveobuhvatni pravno-obavezujući sporazum,itd,i taka natamu,sve neka glupa terminologija koja,od A do Š,znači odricanje od svojih vekovnih teritorija za potrebe stvaranja nove šiptarske države na srpskoj zemlji!) – sve im je,drugo,dakle,bilo milije!To tako nadalje,nrv,više ne može!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.