Vučić u razgovoru sa fon der Lajen izrazio nadu da će se nastaviti ubrzanje evropskog puta Srbije 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u razgovoru sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen večeras u Pragu izrazio nadu da će nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije.

„Čestitao sam Ursuli fon der Lajen na nagradi na ovogodišnjem GLOBSEC forumu i izrazio nadu da ćemo nastaviti zajedničku borbu za napredak i ubrzanje evropskog puta Srbije, kao i da ćemo konkretizovati Evropski plan za ekonomski rast Zapadnog Balkana, na dobrobit svih građana regiona“, napisao je Vučić na Instagramu.

On je prisustvovao Gala večeri u Praškom zamku priređenoj povodom ovogodišnjeg Foruma.

„Ove godine u Pragu posebno ćemo razmatrati teme poput globalne stabilnosti, energetske sigurnosti i tehnoloških inovacija. Učešće Srbije na ovom skupu ukazuje na našu predanost saradnji i doprinosu dijalogu u cilju stvaranja sigurnije i prosperitetnije budućnosti“, naveo je.

Vučić će sutra učestvovati na Forumu zajedno sa desetak šefova država i vlada i 20 ministara odbrane i spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari