Vučić u Skupštini: Srbija nema vlast na Kosovu, prestati sa obmanjivanjem javnosti

Predsednik Srbije završio obraćanje pred narodnim poslanicima

Ostavite komentar


  1. Pazi Maje i naprednjaka. Setili se da je KiM najvaznija tema posle 7 godina vlasti… Smejurija. Zalosno je sto je ta prica za njih zavrsena jos 2011 god a sve ostale godine laz da stite interese Srbije dok Vucic unistava institucije Srbije na KiM zavodi teror nad gradjanima, trazi od Tacija da ga pusti da sa zandarmerijom upadbe i sredi nepokorne Srbe pred prve izbore na koje ih je naterao da izadju po Kosovskim zakonima a sada ih je naterao na izbore i sa kosovskim licnim kartama, napravio granicne prelaze, carine, nikakve mere protiv taksi i vojske nije preduzeo i pustio Kosovo u medjunarodne organizacije osim Interpola i Uneskoa, ali ce to uciniti u narednom periodu. Pregovarao o podeli bez mandata i nikome nije obrazlozio pregovaracku poziciju cime je prekrsio Ustav i KZ. I sad sa njim neko treba da razgovara! U subotu poslanici opozicije pren narod i odrzite Skupstinu sa narodom uz odgovore na sve sto sada Vucic bude slagao…

    1. Baš tako Neno 2010 smo tražili i dobili djavola, a sve rešeno 2011…u pravu ste sto posto!!!

      1. Сложио бих се са Вама да је све решено 2011.године.Само СНС је на власти од 2012.

        1. Ako je sve rešeno 2010 kao što kažete, šta je onda vaš predsednik prehovarao i ko ga je za to ovlastio?

        2. Bravo mozgovi! A nije reseno Kumanovskom KAPITULACIJOM?! Koju potpisa,zamisli cuda,ista ova ekipa koja je juce zasedala u skupstini??

    2. Sve je prizemna manipulacija ove trojice.
      Opasne Igre bez granica i pameti.
      Bez rezultata, a sve više mržnje izmedju Srba i Albanaca.

      Vratiti se na početak, na pregovore u vreme Tadića i Vuka Jeremića,
      a to je:
      STANDARDI PRE STATUSA.
      Sa novim ljudima.
      Ova trojica srozali standarde do mržnje, a hoće da reše status.
      Kakav nonsens!!!

    3. Neno, sa kojim narodom da opozicija odrzi skupstinu? Da li si spremna da posaljes svoju decu i bracu da brani KiM ? Kada to u svojoj glavi rascistis, onda se javi.U ostalom i posle rata se mora razgovarati sa Albancima.

      1. A hoćete li vi da branite svoju kuci I svoj prag? Za sada su vam ušli u „mozak“ a ako se ovako nastavi, ući će vam I u kuću. I 812, I 914 I 41, su bili nečiji sinovi I braća. Sram da vas bude.

        1. Ovde nije ulog glava nečije dece: to je farsa !
          Ulog je ostanak na vlasti i bolesna želja da ostane upisan u istoriji a možda i Nobelova !

      2. Bio sam 1999 išao bih i sada u rat ! Oni Albanci koji dokažu da su im preci bili tu 1912 mogu da ostanu oni koji su se posle toga naselili da idu odakle su došli !

          1. Ja nisam rekao da živim na AP KiM ali bih išao u rat kao državljanin Republike Srbije protiv onih koji su izvršili okupaciju dela Republike Srbije.

        1. @SRĐAN*** Pa i Sloveni bi mogli da se vrate odakle su došli na Balkan, u 6. i 7.veku N.E.?!

          1. Po germanskoj „lažnoj“ istorijskoj školi Sloveni su došli ovde a Albanci su starosedoci. Albance na teritoriju balkana dovodi „Đorđe manijak“ !

        2. A sta sa Srbima u dijaspori? Mogu li oni dokazati da su im preci bili svugdje u svijetu 1912??? Gdje da oni odu? Kod komesara Dodika? Ili da pocesu Seseljev trbusni balun???

      3. Naravno da to ima smisla sto porucujes Neni, ali tako sigurno nisi mislio sve dok to nije Vucic izjavio. da je bilo koja druga opcija koja bi vladala Srbijom ovo predlozila bas taj Vucic i vi koji podrzavate svaku njegovu protivurecnost bi pregoreli kao licne. Ali sada se pozivate na razum, je l’ da? Znaci, nije problem u stavu koji trenutno on, a i vi sa njim imate prema Kosovu, problem je sto taj stav vama nije odgovarao dok su ga drugi imali, nego ste ih proglasavali izadajnicima, americkim ljudima, sorosevcima i ko zna cime sve. E, ta nedoslednost i jeste glavni problem Vucica i ispranih mozgova koji su u koloni za njim. To je gore i strasnije i od gubitka teritorije. To neimanje stava (tu prvenstveno mislim na narod koji ga podrzava). Neverovatno je kako ogroman deo Srbije u stvari uopste i nema nikakvo izgradjeno misljenje ni oko cega, vec dozvoljava da neko manipulise njima. To je porazno za ovu zemlju. Narod koji je na nivou ameba.

  2. Dan u kome nista vise nece biti isto kao pre! Dan koji ce promeniti nasu buducnost. Nase vrhovno bice ce se udostojiti se i obratiti svojim podanicima. Gazda jedne privatne ruzicaste televizije jer ne moze „Uzivo “ da prati ovaj epohalni dogadjaj. Za danas, je najavljeno ranije odpustanje dece iz poslepodnevne smene, radnici nece morati raditi samo do 15h a od 16h svi uma da slusamo monolog i zalopoljke Kalimera!
    Jer doista nepravda, tako dugo ga nema i tako dugo nije nista pricao na tv.

  3. Volela bih jednom za sva vremena da se više Srbi ne krive za porodicu Bitići već da se krive Albance koje su ubijali i Srbe I sve strane državljane na KiM.

    1. Hemera.Pitam se jel je moguce neko ko je normalan da moze tako da misli i pise.Cisto ne verujem.A zbog takvih i slicni tebi ste tu i gde ste.Nek me oproste normalni i posteni Srbi koje ih ima vise nego takvih slicni tebi

        1. Vas imenjak iz Bosne,Milorad Dodik (koji je vise u Beogradu nego u Sarajevu) svojim prisustvom u Bgd, ce vam reci, da je sve suprotno od onoga sto vi kazete. Ista politika (radikali i SPS) se vodila i u Bosni i na Kosovu. Nazalost ona traje i dalje…. .

        2. Milorade ako mislis da vise ima ubijeni srba nego albanaca onda stvarno imas problem.Samo da te podsetim da u ratu na Kosovu ima ubijeni 1024 albanske dece.Treba da ti je sramota a ne da pises neistine.Koga vi lazete sram te bio.Lazete samog sebe.Lazete vasu decu.i sejete mrznju.Niko vise u ovom svetu ne veruje vam.Opet kazem tu ste gde ste i ne zasljuzujete bolje

          1. Edi, Vas hrani samo mrznja prema Srbima….zao mi je sto ste takvi…rat je Srbiji nametnut i nepravedan i nijedno dete nije smelo da pogine. Molim se Bogu za Vasu dusu!

          2. Ajde Aljban mesi burek i peci semenke, sta ti zans o istoriji. Dosao si na kosovo preko Prokletija jer ste pod Enver Hodzom umirali od gladi, a Srbi su vas docekali kao drage goste. Ako je i ubijeno neko dete ubili su ih NATO avioni. Srpski vojnici sigurno nisu namerno ubili ni jedno dete, osim kad ste pucali na vojsku, a svoju decu postavljali kao zivi stit sto niko na svetu ne radi osim albanskih kukavica.

    2. Braca Bitici su dosli iz druge drzave, s drugog kontinenta, naoruzani izvrsili napad na drzavu Srbiju. A onda su poturili pricu da mogu za 5.000 do 10.000 nemackih maraka, oslobode iz ropstva one iz Burelja, kojima su vadjeni organi, a mnogi su vec bili mrtvi.
      Kad su uhapseni, kod njih je nadjeno 260.000 DM.
      Dakle, ubijeni su radi pljacke, a uzeto im je ono sta su oni opljackali unesrecenim Srbima i Romima.
      Sve ostalo je konstrukcija Natashe Kandic!

    3. @Hemera*** Braća Bitići su Amerikanci,uhapšeni od strane srpske policije,suđeni,osuđeni,odrobijali kaznu koju im je odredilo srpsko pravosuđe,pušteni na slobodu pa nađeni u masovnoj grobnici!Nisu ih ubili Inuiti ili Meksikanci!Koje strane državljane su ubijali Albanci na Kosovu,eventualno strane plaćenike koji su ratovali na srpskoj strani?

      1. Sta ce naoruzani americki drzavljani na KiM ?Turisti moraju da dodju bez oruzja.

        1. Sta je hteo kapetan Dragan (drzavljanin Australije) u Kninu, tu istu stvar su trazili i braca Bitici. Jer ti je jasno. Ajd malo citaj pa dodji.

        2. @Da se zna***A šta će naoružani srpski državljani na istoku Ukrajine i nijedan nije kažnjen zatvorskom kaznom po srpskom zakonu,već uslovnom?! Šta će ruski plaćenici u Bosni ’99.god.? I još im je podignut spomenik,krst,u Višegradu?! I oni su bili „turisti“?

          1. Neka su i jedmni i drugi bili: Rusi u Bosni i na KiM, Srbi u delu rusije koji je samovoljom Hruščov pripojio Ukrajini, neka i Bitići budu na KiM – ali, Srbi i Rusi se nisu šepurili s Američkim pasošima, nisu išli „na svadbu“ po Ukrajini i po Albaniji, ali, najvažnije, nisu se bavili krvavim biznisom kao Bitići.
            Nisu od unesrecenih porodica uzimali novac, kao Bitići od Srba i Roma.
            Isti odgovor je i za kapetana Dragana!

    4. A sta je sa hiljadama ubijenih i stotinama hiljada proteranih albanaca.
      Ko ce za to da odgovara?

      1. O cemu vi to? Niko njih nije dirao, niti ubijao, a sami su odlucili da izadju iz zemlje zbog sopstvene bezbednosti i da, niko za to nece odgovarati, jer se i nema zasto.

      2. Prvo nick ti je bolestan „o karri i babes“!! Nije korektno da vredjas ove ljude na komentarima.
        Drugo, ukupan broj zrtava na Kosmetu po zvanicnim UN podacima je 9320. Od toga je skoro 1350 srba. Ne minimiziram ali kao i sto znas, dobar deo zrtava je posledica i bombardovanja, a drugi dobar deo su clanovi UCK. Broj civila varira izmedju 3000-3100.
        A „stotine hiljada proteranih albanaca“ se vratilo do kraja Jula 1999 kuci. Zahvaljujuci medjunarodnim organizacijama, sve, i ponavljam sve kuce su obnovljene. Znam jer sam radio u jednoj od njih. I kao sto rece tada jedan moj kolega albanac „veci deo njih je od toga dobro profitirao, ko je imao kucu na 1 sprat dobio je 2 i sl“.
        Odredjeni broj srba je odgovarao za zlocine na Kosmetu, kako u Hagu tako i pred sudovima u Srbiji. A koliko je albanaca odgovaralo za 1300 ubijenih srba ?!?! Nijedan !!!!!

        1. Stranac u noci@ apsolutno tacno sve sto si izneo, nista oduzeti, samo da pojasnim: od strane Srpskih oruzan8h formacija, legalnih, na svojoj teritoriji, poginulo je u borbama nesto oko 1.600 albanskih pobunjenika. U taj broj je i MANJE od 100 zrtava zlocina. Ne opravdavam, ali pojasnjavam: Shiptari su napadali Srpske snage a potom poturali zene i decu. S rasojanja pola kilometra i dalje, ne vidi se ko je otvorio vatru na policiju – zene ili obuceni teroristi.
          Ostatak od poginulih: vise od 1.000 zrtava su od tzv „prijateljske vatre! Pobio ih NATO.
          Ipak, 80% i vise, su zrtve uspostavljanja discipline, odmazde i osvete od Haradinijevih i Tacijevih trupa!

          1. Momcilo Vasic kako te nije sramota da lupetas, zasto pokusavate da minimalizirate tudje zrtve da te podsetim samo na teritoriji Srbije u masovnim grobnicama Batajnici ,Petrovom selu i hladnjaci bacene u dunav su bile preko hiljadu ubijenih a ukupno na Kosovu preko 10 hiljada.

          2. veliki lebovski@, bolje bi ti stsjao nik veliki lažovski!
            U svim pomenutim grobnicama, nadjeno je 107 posmrtnih ostataka!
            Dobar deo tih leševs su OTKOPANI leševi stradalih od NATO bombi – oko 60, ostali su uzimani (leševi, na nagovor jednog Holandjanina, kako bi se ti leševi pokazali „svetu“, da sebvidi masičje NATOa, ali i za razmenu… Kad su vozila krenula s KiMa, organizator je poginuo, a onda su se začuđeni i iznenađeni, „oslobađali“ – kako ko zna. Taj deo baca mrlju, ali da se zna: niko nije sakrivao leševe!
            Sve drugo je laž i konstrukcija!

  4. Nije moguca secesija Srpske Juzne pokrajine jer je Vojvodina sledeca. Svak normalan ce podrzati rezoluciju 1244.

    1. Za Vojvodinu je bolje da ode iz ove kvazi države koja je centralizovana samo na krug dvojke i ništa više. Pogledajte samo puteve po Vojvodini, sela…..
      Za porez su svi dobri, a za drugo nema para. Tamo se daju velike pare za Notredam, a u Srbiji nema tri ispravna mamografa.

      1. Nista Vojvodina tako nece dobiti osim ako se pripoji Madjarskoj. Ovako, ako postanu samostalni, sa raznim Mirovicima, Martinovicima i Majama mogu da prodju jos gore.

  5. Kako napredni štrlje…..veličajući sebe u ulozi branitelja Kosova. Samo da se pojavi još glavni ceremonijal majstor, pa da zasenjivanje bude maksimalno.

    1. Srpske pameti..Boze sacuvaj! Samo im je rahmetli sloba falio juce u onakvoj zalosnoj skupstini!! Original postava iz 1991.!!! Srbi sram vas bilo!! Sada i doveka!!!

    1. Nidzo, ne se sekirati, budes se setil izdajnickih parola: I Hrvatska, Bosna i Crna Gora je Srbija-pa i I Crna Gora i Kosovo je srpsko- pa I Evropa i Kosovo za Srbiju- pa I Srpska i Kosovo- pa I Kosovo je dusa, srce i svetinja Srbije- pa ce biti I Vojvodina je “rodna godina” Srbije,-a tek Sandzak je Raska Srbije – da bi se ostvarila- Sumadija je suma-majka Srba, koju ne damo po cenu( ne ispod 30 milijardi).

    2. Ma pare(kapara) su vec uzete, a rok za iseljenje istice, a ako se ne ispune obaveze kinta mora da se vrati, a pitanje je da li je ista od toga i ostalo u steku. Nezgodno. Zato i toliko zuri, kuka i moljaka.

  6. Da li je g Radojčić na balkonu Skuštine došao sam ili u društvu poligrafa?

  7. Pravio se da mu je neugodno što nije mogao da počne da laže od usiljenih aplauza SNS-ovaca!

    1. Covek sa selektivnim secanjem – sve zna za tudje krivice, i kad su lazh, ali ne za svoju krivicu: bio je ministar za informisanje kad su POTURENI tehnicari u RTS pod NATO bombe. One necivilizacijske kazne medijima, one krvave glave cuvara relejnih stanica, ubijanje Curuvije…
      Pa „Briselski sporazum“ kojim je Srbija ISTERANA s KiMa, Srbi uterani i naterani u koaliciju s Haradinajem!
      Veleizdaja, a danas mantra kako i izdaju da pripise Borku i Jeremicu!
      Vucic je nesumnjivo doveden da zavrsi nezavisnost Kosova, i na samom kraju posla je.
      Zagledajte ko je u sali, ko mu aplaudira – Srbijanaca je manje od 5%!

      1. Kakva je vrh ekipa juce zasedala pod istim krovom! Divna prilika za da ne kazem sta…

  8. I na Njegoša se poziva dok prebacuje odgovornost sa sebe na narod Srbije!

    1. Skupili se Bosanci na daću Srbiji u skupštini, a niko da kaže: Srbijo, pokoj ti duši.

    2. Lako je njima da trguju Srbijom kad niko nije iz nje. Sve pobeglijaneri, kolonisti i njihovi potomci. Srbija je za njih plen, a ne dedovina.

  9. Ako je nekad, kako vođa SNS-ovaca tvrdi, bilo 98% Srba na Kosovu i Metohiji, i ako su Turci krivi zato što smo se izselili, onda nismo ni mi ni Albanci sa Kosova i Metohije krivi za međusobne sukobe, tako niko ne može da traži od Srbije da se odrekne Kosova i Metohije, pogotovo zbog pristupa EU jer je nakon jučerašnjeg glasanja očigledno da u EU imaju sve više uticaja ultra-desničari koji će onemogućiti pristup Srbije EU bez obzira na odluke Srbije, ako uskoro čak i ne rasture EU.

  10. Do sada ovaj istorijski deo iznenađujuće iskren, naravno imajući u vidu ko ga obrazlaže.

  11. Ne postoji osnovan razlog da neko tvrdi da će Srbija morati da ratuje ako ne prizna tkz. Kosovo, jer nije Srbija okupirala tuđu teritoriju, nego je teritorija Srbije okupirana.

    1. Lepo je i jasno receno i veoma je realno da albanci napadnu sever pod raynim iygovorima i veoma je realno da se srbi i Sbija brani a niko te nece pitati sta je okupirano…

    2. Nemoze biti okupirana kada je pre potpisana kpitulacija ne idu obe u istom kosu KAPIS , a vi mozete da kazete da je planeta zemla ravna ploca .

  12. „U šta verujemo? U laž ili istinu? Bez tog odgovora nećemo znati za šta smo sposobni“… Pa sa vašim „istinama“, a naročito tvojim, svima je jasno za šta ste sposobni. Za iskrenost i pošten posao svakako niste.

    1. Uvek je problem u istini i nazalost istina je kako jaci kaze.Postoji nasa istina al postoji i njihova mi ne vidimo nijhovu a oni ne vide nasu pa su tu na nasu zalost amerikanci kojima mi svoju istinu nismo uspeli prodati i zbog toga su krivi svi nasi politicari posle Tita……!!!!!

  13. Da ne gledam i ne gubim vreme…hvalice sebe,pljuvace predhodnike…zakacice i strance…svi ce biti krivi ne i on i njegovi ortaci iz 90-ih,a Albanci pametni a Srbi glupi…sve u svemu katastrofa,ako njega ne poslusamo!Bravo Vucicu…madjionicaru!

    1. Nazalost sve il skoro sve je tako a prethodnim moze dodati i period svoje vladavine!!!A da smo verovatno prilicno glup narod koji ne ume raspoznati i ceniti pametne jec veruje gatarama vidovnjacima i madjionicarima kojima laz u nasem drustvu se bas isplati dok u drugim drzavama zbog lazi odgovaraju!!!!

  14. „Vučić u Skupštini: U šta verujemo? Gde su granice naše stvarnosti?“
    Pa vi ste sami pocel sa parolama „I Kosovo i EU“. Gde su vase granice stvarnosti?

  15. Da za govornicom nije Vučić, potpisao bih sve što je dotični rekao (izuzimajući neka opšta mesta radikalske savesti i brižnosti). Dobro de, i pohvale svom liku i delu.

    1. Možda na početku u prvom satu izlaganja. Sad smo već na baronovoj „poznatoj teritoriji“ – leteći papci i ostali ekonomski uspesi do guše „zlatnog doba“.

      1. Al sednica je o Kosovu a oko toga verovatno je izneo i vecinsko misljenje u Srbiji jos da je dolaskom na vlast izmenio politiku koja je ocigledno bila losa on je nastavio pa je trebao i reci da nije nista postigao i da nismo ni malo blize resenju i da su i ovo izgubljene godine..Docekacemo mi zlatno doba….

  16. Propasti ne smemo“…..U podužem ekspozeu, Vučić je ‘ukratko objasnio’ da je car u suštini sve vreme go.

    1. ……Propasti ne smemo“……. Svakako da nećemo propasti,…… jer smo već odavna propali!!

  17. Da sre face, kao sto niste vi žuti, sad biste bili u sali i istrpeli sve ovo od pocetka do kraja, zato sto ste izabrani od naroda, placeni od naroda, jer ste narod. E niste i zato ste jos gori od njih.

    1. I šta bi to promenilo u vezi s Kosovom, ako bi opozicija „istrpela sve ovo“?
      Ništa, naravno. Kosovo je tu gde je, izvan Srbije i tako će ostati, uprkos svim Vučićevim mudrovanjima.
      Vučić to zna, kao što zna da će on biti direktno odgovoran za to stanje. Zato mu trebaju saučesnici, koje je pokušao da nađe u opoziciji. I nije uspeo.
      A vi botine možete da pametujete i dok ne poplavite (ili pametnije, dok bude sendviča), ali ni to neće ništa promeniti!

    2. Taki, uspeo si u dve komfuzne recenice da izkazes svoju debilnost koja iziskuje poseban tretman?

    1. Dobli ste ugarsku V,ojvodinu,Kosovo je otišlo.Što će vam miliijuni neprijateljski raspoloženih Albanaaca

    2. Mnogo ih je !!!Hoces ti ako si kvalifikovan da proberes ko je zasluzio a koga ces da pomilujes??

  18. Ludak na vlasti je izjavivši danas u 18:05 da se svakog trenutka neko sprema da napadne Srbiju proglasio vanredno stanje u Srbiji!

    1. Iznenadjena sam da je ovo jedini komentar na onako skandaloznu izjavu. Manimo se svih bljuvotina koje je covek spreman da izgovori ali ovo moj mozak ne moze da prokuva. I on drzavnik! Dugo su radikali ovaj put izdrzali bez vanrednog stanja

      1. Najgora je stvar sto je mozda i u pravu jer ocigledno je da albanci imaju za sve svoje ideje saglasnost!!!!tesko je to sto se vipametnjakovici slabo snalazite u ovom drustvu….

        1. Imaju saglasnost i to iz Beograda. Sinoc obecao, danas ostvario. Jos cu poceti da mu verujem

  19. Vučićeva ideja nije zamrznut konflikt. Njegova ideja je da se pravimo blesavi, pa ko duže izdrži.

  20. Dvoiposatnog izlaganja. Znači, ukoliko Albanci ukinu takse, Srbija će pokazati dobru volju. Tj narod će odlučiti na nekom poštenom referendumu. Narod je pošljednja istanca koja se pita a ne kano u vreme Tita.

    1. Ne, suština je najveći, ponovljeni aplauz za skupštinsku predaju Kosova.

  21. ko ce nasoj SPC da daje priloge od 2100-te pa nadalje….Zamire im trziste.

  22. Pokusacu da objasnim ovaj nastup. Ovo je prva faza u kojoj Predsednik suocava javnost sa stvarnoscu, ali ne saipstava plan niti platformu za dalje pregovore. Za 7 godina na vlasti je uspeo da preuzme vlast u skoro svim opstinama, verovatno i MZ, bez ogranicenja raspolaze drzavnim resursima, kao i gotovo svim medijima. Kako se sve ne bi pretvorilo u otvorenu pljacku, potrebna je finansijska pomoc, a ona je samo na Zapadu
    Posto ima sva sredstva za anesteziju, priprema javnost za fazu dva u kojoj ce saipstiti da treba menjari Ustav, ali da smo njegovom velikom vestinom dobili veoma mnogo u pregovorima.

  23. Za veleizdaju dozivotna. Cekam da se oglasi Ustavni sud i Javno tuzilastvo.

  24. Sramotni defetizam je reći „Albanci na KiM su nervozni, moramo im izaći u susret jer će nas u protivnom napasti“. To je u stvari poziv istim Albancima da napadnu naš narod.

  25. Јадна је Србија где је важније окривити опозицију него радити у интересу народа на КиМ.

  26. Vucicu , daj ostavku i prebaci vruc krompir nekome drugome … imas dovoljno svega da ti i tvoji unuci zive u blagostanju do kraja zivota . Sta ti ovo sve treba ? Bolestan si i trebati pomoc lekara , psihijatra …

  27. Koja je zamena teza tvrditi: ako ne stavimo potpis na dokument o priznanju KiM sledi rat.

    1. Da jer Amerikanci sto su zeleli to su uvek i dobili cudno je to sto smo i ovoliko uspeli da odlozimo tako da nema tu zamene teza vec gola istina….

  28. Да ли баш нико неће да брани КиМ – па председниче, ти си се заклео да хоћеш, ступањем на дужност, па шта ћемо са тим?

  29. Jedna rec: IZDAJA !!!
    Umesto da ga brani, uskopljeni ‘Vodja’ preti sopstvenom narodu njegovim najgorim neprijateljima?!?
    Sta bi bilo da je Sveti Car Lazar mislio kao ti, Nesreco Cipuljicka?! Danas bi se zvao Adil, i obracao se u parlamentu na turskom!!
    Sta je sledece po tvom planu? Posle 2100. godine da planiramo i Nis u ‘Velikoj Albaniji’?! Sam Haradinaj sa americkim popisommstanovnistva, mamlazu jedan, broji svoje Siptare 900 000 na Kosovu a tebi je u glavi 2 000 000?!?!
    Sa takvima kao si ti, bolje je da nas istrebe kasetnim bombama u pravednoj odbrani, (mene prvog!) nego da zivimo kao tvoje siptarske sluge i bezimeni briselski robovi!!!

    1. i 100000 da smo sto nismo zivimo u nasu zemlju i jos nismo zavesili sa vama mnogo vam je dubok dug prema nama

  30. Jadni smo i kukavni sa ovakvim predsednikom. Bruka, bruka!

  31. Ala su ga pritisli! Strašno! Da u narodnoj skupštini kaže da smo mi pravili zločine na Kosovu i da je ono zapravo izgubljeno. A zakleo se prilikom inauguracije da je Kosovo deo Srbije i da će ga braniti.

  32. Čitam ove komentare antibotova i šta da kažem? Šta bi antibotovi i mogli da kažu kada niti slušaju, niti čitaju, niti razumeju. Ali, vidim, složni ste svi na čelu sa redakcijom. Samo napred, biće vas svakim danom sve manje jer i ne zaslužujete više!

    1. Neplasimo se dok su maloumnici koji slusaju, citaju i duhovno se obogacuju demagogijom ludaka i vodje budala sa zapetim skorpionima i to 47?

      1. Za inteligentne i obrazovane se kaže da su vanzemaljci ( IT ), za vas sigurno znam da ste nepismeni, „ne plašimo se“, a ne „neplašimo se“. Zato neću ni komentarisati tekst.

  33. Нико неће да живи на Косову? А шта је оних 135.000 људи чији број чак и Београд смањује? Хоћемо ли тако да препустимо и Ниш ако “Албанци буду много нервозни”?

  34. „Srbija nema vlast na Kosovu, prestati sa obmanjivanjem javnosti“… Čega si ti najbolji pravniče ikada, predsednik (sa malim P)? Pa ko obmanjuje javnost od kada je došao na vlast? Ko vodi sa 5:0? Svima je jasno da si doveden da završiš priču. Presednik normalne države ne bi pregovarao sa teroristima i pronašao bi načine da zaštiti narod. Ti i ostatak bandita iz devedesetih ste sramota za ovu zemlju i sramotno je nazivati vas Srbima. Da li je sada svima jasno ko su izdajnici nacionalnih interesa? Umesto Aco srbine, od danas će narod da skandira Aco Srbin NE!

      1. @Skorpion47 : Kako su mladići što živote dadoše za KiM „sačuvali“ srce Srbije?
        Nemoj prizivati još veću nesreću , goru od ove „vlasti“! Uvek je narod izvukao deblji kraj a niko od naših „političara“ i njihove dece . Pored ovakvih „vodja“ može nam biti još gore – kao što vidiš.

        1. Pobogu, gde to videste? Iz tog razloga sam pitao Baju kako bi on sačuvao KiM pošto kaže da „presednik normalne države ne bi pregovarao sa teroristima i pronašao bi načine da zaštiti narod“. Evo, sad i vas pitam. Kako?

    1. Ko tebi daje za pravo bedniče da bilo koga zoveš teroristom. Oni su se borili za svoju državu dok ste vi vozili hladnjače pobijenih Albanaca mahom staraca, žena. Ako su oni teroristi onda su Srbi zveri jer vi ste hapsili Vlasija, smenili rukovodstvo KiM, proterivali Albance sa Kosova.

      1. Ajde Seljimi ne pretvaraj se. Pojedinacni zlocini ne opravdavaju terorizam a za njih su hapseni ljudi u Srbiji ali na Kosovu od vasih niko nije odgovarao ali ne brini ratni zlocini i teroristicki ne zastarevaju,

    2. Pa bolje mu je da pregovara sa „teroristima“, kad nije hteo da razgovara sa njihovim predhodnicima, nego da „pregovara“ sa Agiusom ( u Hagu ).

  35. A osam godina ideš u Brisel i „pregovaraš“ oko KiM, VEROVATNO, SAMO, DA BI UZEO DEVIZNE DNEVNICE!

  36. Nemam prostora za samobmanu, bajke i lažne idole… Priznaje čovek da obmanjuje sam sebe i da veruje u lažne idole. Nema prostora… Inače da ima… Eh, istinu govori. Jasno je svima da je samo lutka, marioneta. Drugi mu konce vuku.

    1. Izgleda istice vreme za obecano priznavanje,tj izdaju. Tajming mu istice, verovatno mu je receno da se snalazi kako zna i ume i izvrsva ono sto je davno dogovorio,tj za sta je i doveden na vlast posle onog nesretnog Tadica

      1. Mnogima drugi vuku konce al oni se bolje snasli pa u njihovu korist a mi se kao nesto pitamo pa cinjenica je sve smo manji.Da se samoodmanjujemo vidi se i iz komentara a kad procitas svatis kakve smo junacine i koja smo sila da je nekim od nas i amerika sitan protivnik!!!Upamet se Srbi mozda nije kasno….

  37. Косовско питање је за Србију, питање свих питања. Зато је протествујући део опозиције данас морао имати више мудрости.Без обзира на сва неслагања данас се у Скупштини Србије морао чути глас и те опозиције.Могли су на заседање упутити шефа посланичке групе, а остали да остану у бојкоту, мада не знам чему тај бојкот.Мора свако у Србији схватити да се за Србију даје све, а Србија не даје низашта.

    1. Zaludna je prica koja se ceka 7god. a zna se da nista novo se ne moze ni reci.Strasno je to sto smo duboko ukopani u svojim rovovima i niko ne ume da se dogovara i normalno argumentima prica.Zbog nedostatka argumenata i neuspevanja da ih predstavimo svetu i Kosovo gubimo.Kakva nam je vlast uspela je i opoziciju pokvariti tako da smo kao drustvo dotakli skoro dno i sve nam je pljuvanje i hvalisanje a ko je kritican i samokritican njega u drustvu proglasavaju budalom…..Trebali bi da vec jednom pocnu jedni drugima da daju za pravo i da se po nekim pitanjima sloze il dogovore ako ne zelimo da zbog necijeg nerazumevanja izgubimo sve a tad nece biti vazno nista..

  38. ТЕРЕН СЕ СПРЕМА ЗА НАЈВЕЋУ ИЗДАЈУ У ИСТОРИЈИ СРБИЈЕ. ТО СЕ РАДИ ЗАДЊИХ НЕКОЛИКО ГОДИНА. И БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ У КОМЕ СРБИЈА НИЈЕ ДОБИЛА НИШТА ЈЕ ИЗДАЈА. ЈЕДАН ОД ВЕЋИХ УСПЕХА НА ТОМ ПУТУ ( ИЗДАЈЕ) ЈЕ ИЗБАЦИВАЊЕ РЕЧИ ИЗДАЈА ИЗ СРПСКИХ МЕДИЈА.

  39. Cista zamena teza i sirenje lazi i poziva na veleizdaju za koju bi u svakoj normalno zemlji bio na robiji. Ali ovo je „napredna“ Srbija kojoj su instalirali kvislinga da odradi u miru sto nisu mogli bombama. Kad odradi Kosovo produzice sa RS, „Sandzakom“ i Vojvodinom. Ko misli da ce se stati na otimacini Kosova grdno se vara.

  40. Kako bre nema? Pa piše u Ustavu, Kosovo je deo Srbije i . Vučić je zagovarao rat, izgubio ga, potpisao predaju, sporazume i sad spinuje za 180°

  41. Данашња седница Скупштине РС нити има везе са Косовом, нити има везе са било каквим решењем било каквог проблема. Данашња седница је тријумфална представа вишедеценијске тенденције да се маргинализује све оно што треба да буде вредновано, а да се уважи све оно чије је природно место на маргини. Радикалско-социјалистичка завера је доживела свој врхунац. Стигли смо до Инверзије Свега. После овога нам заиста само може бити боље, јер владајућа каста више нема шта да изокрене наопачке, а маргинализоване вредности и људи не могу бити маргинализованији него сад. Можда је и морало овако, да на крају имплодирају због недостатка идеје шта би ново могли да униште…

  42. Ko još misli da Srbija ima bilo kakvu legitimnu vlast na Kosovu? Ko o tome narod laže? To ceo narod zna, ali ne zna o čemu ti pregovaraš, šta si dogovorio i pod kojim mandatom? Možeš ti da bulaznjiš do sutra p kojekakvim realnostima okružen svojim tapšačima i klijentima. Činjenica je samo jedna, a ti je da plan nemaš, nemaš kredibilitet niti bilo kakav autoritet ili zalog da bi u medjunarodnoj zajednici mogao nešto da postignes. Ti si jedan najobičniji prevarant koji nema nikakav demokratski kapacitet niti mandat nijedne drzavne istuticije za to sto radiš.

  43. Kako sad nema vlast!?
    Pa skoro juče je isti ovaj Vučić objašnjavao da podržava Haradinajevu vladu kako bi zadržao deo vlasti na Kosovu!!
    Ja sada ne razumem kakav je Vučićev interes da podržava ovu vladu Kosova na čelu sa ratnim zločincem, i kukati na takse?
    A da mi nađemo vođu koji radi a manje kuka?

  44. Ovo kao jedna od onih blesavih prezentacija gde pokušavaju neke sumanute prodaje…a ljudi samo polako izlaze napolje, ostaju statisti da isprate unapred spremljen scenario nekakve podrške nezamislivog scenaria…
    Ipak moram priznati da je ova vlada pravila svakakve gluposti pa ne bih bio iznenađen…a etk ko ih podžava…pakujmo kofere bartijo, bolest je ovo nekakva, nije samo ludilo.

  45. Bilo Vlasti Milo da se maze ,slikaju i odaju po Evropi i nase novce trose,jedu piju i vajno vode politiku.E sada kada su ustrali e sada neznaju.Probali kod Vladika,pa sada u Skupstini itd.Prvo ,kada su pre ove vlasti postavili carinu,vojska je odmah trebala da srusi carinu.Nisu.pa sada ista prica i isto baljezganje.Ide vojska i zauzme bar ono sto je razgranicenje,ima tog Putina,ako je Putin.A ne ljube se sa Merkelovom i ostalim i ista bljuvotina i njima lepo.Na kraju krajeva Zapadna Bosna,Bos Petrovac i okolina nikada nije imala slovima jednog dobrovoljca u ratu i izborila se i 1941 do 1945 i sada i zene i deca ratovale.Sta ovo je cirkus.Dozvolili siptarima da naprave granicu sa srbijom u sred srbije i carinu,a pre toga toliko van kosovskih zitelja izginulo na granici sa Alabanijom protiv sipatara sa kosova i albanaca i NATE – postene vojske i za cega ta deca i ti ljudi izgunuse.Milosevic i SPS su jedina svetla tacka Srbije,pravi ljudi i pravi heroji i intelktualci.Nisam ni u jednoj stranci,ali to je ponos Srbije,ostalo je cirkus,podmiceno da unisti i da se pravi pametno

  46. Drug nam Tito poslao nam pismo da čuvamo bratstvo i jedinstvo. Svaka slučajnost namerna.

  47. Vucicu, niko i ne tvrdi da Srbija ima vlast na Kosovu, a ti zato pokusavas da obmanes narod i tu cinjenicu zamenis vecnom predajom srpske drzavne teritorije njenom okupatoru?
    Sve i da je tako, odakle tebi u opste ideja da Kosovo treba da se pokloni Siptarima danas, i da ‘darodavac’ treba da budes bas ti, … seseljev podrepku?!!
    Nekada je ovaj narod imao ‘Kosovski Boj’, Lazare i Obilice, … a sve sto mu je danas ostalo je prestraseni psihoticni lazov – Mesijadobegao iz mjslimanskog dela Bosne?!

  48. Bežite deco od ovih ludaka – bežite iz ove zemlje koja to odavno nije.

    1. Poslao sam decu u Norvešku. Sad i ja mogu da se pravim junak i vičem: Bolje rat nego Pakt, Bolje grob nego rob. Puške u ruke da branite Kosovo.

  49. A ko to „obmanjuje“ javnost govoreci da Srbija trenutno ima vlast nad KiM? Nije imala ni za vreme Otomanske imperije, ni za vreme Sv.ratova? Ali ni niko nije tako trčao da ga se otarasi kao nas (nazalost) predsednik.

  50. Kada su komunisti posle rata otimali tudje kuce i stanove, mislili su da je to konacno i vecno, a verovatno su to mislili i mnogi osteceni. Ali evo danas se restitucijom polako nepravda ispravlja i oteto se vraca pravim vlasnicima. Ako se ova vlast drzne da izdaju sprovede do kraja, imacemo gradjanski rat u Srbiji sto ce najvise obradovati Seselja i Mesica.

    1. U gradjanskom ratu vojvoda Seselj nije „siguran“… Bio bi to kraj balade za mnoge politicare i porodice iz90 tih.On, nema kapacitet da ostane „zdrav“ u gradj. ratu!

    2. A kad ce biti vraceno ono sto su opljackali Dinkici,, Labusi, Djelici Vlahovici, Kostici, politicki otac Toma i Dragica, a ova vlast je VUCIC, nista on ne izdaje on samo narodu otvara oci da je sve izgubljenoo a da ce on pokusati da vvrati NESTO, a to je u prevodu N I S T A, samo zna da pljacka penzionere, i da ih vredja KAKO SU SAMO TRPELJIVI

  51. Нервоза и страх пред долазећим догађајима су упадљиви. Кошмар издајничког безизлаза више не може да сакрије. Отворено наступа као албански и НАТО лобиста, издајник и дефетиста.
    Синод га је откачио на Архијерејском Сабору па сада тражи подршку од народа Србије .
    Касни са роком испоруке Косова шиптарима па моли западне менторе за још мало стрпења.
    Ако не испуни задатак мораће да врати силне милионе које је према неким изворима добио од албанских лобиста.
    А ту је и хашка оптужница која увек може да се подгреје…

  52. Predsednik treba da da ostavku pošto je priznao da ne zna kako dalje sa situacijom na KiM. Njegovo misljenje je u suprotnosti sa Ustavom nad kojim se zakunuo da ce ga braniti.
    Preostaje samo ostavka.

  53. Lobovanje Predsednika za razgraničenje sa Kosovom je više nego sramno…Ni posle 7 godina narod nije čuo od Predsednika o kojim to granicama razgraničenja priča…Ako je Predsednik mislio na etničku Albansku većinu verovatno će ta granica uključiti i Preševo, Medvedju i sl…Klinton veliki prijatelj našeg Predsednika je bombardovao Srbiju tvrdeći da želi da sačuva multietničko Kosovo…Šta je sada Predsedniče Srbije kada se mi razgraničavamo po etničkim principima? Da li smo mi normalni pa da damo celu svoju svetu zemlju sa svim bogatsvom koje KIM ima? Zašto Predsednik ne kaže da su vlasnici Trepče : njegov prijatelj Klinton, njegov savetnik Bler, Klark, Olbrajt i drugi koji su nas bombardovali..? Kako vidim sa Vučićem se završava istorija Srba…NESTAJEMO kao narod!

  54. Pa Predsedniče,jedini ko obvanjuje u vezi KIM ste vi, SNS i vaša Srpska lista,mi dobro znamo ko ima vlast na kosovu,KO IM JE DAO KNJIGE,SUDSTVO I MNOGO DRUGOG U POSLEDNJIH 7 GODINA.Sem kompromisa koji Šiptari neće.postoji i proglašenje okupacije dela teritorije sa pravom povratka kad tad..Ako misliš da iza tebe stoji plaćena opozicija Šešelj-Čeda- Čanak grdno se varaš.I dalje kršite ustav po mnogim tačkama a vi to namerno i dalje radite.,nije Srbija Vaša LIČNA SVOJINA

  55. I tresla se gora, ysta smo novo culi jedno veliko N I S T A, osim velike borbe i dramaticne posvecenosti Vucica u borbi za Kosovo, i konacno je narodu jasno da je ono izgubljeno, a da su svi krivi jedino je Srbija docekala SPASITELJA, koji toliko radi da cak i NOCU RAZGOVARA SA ORBANOM, a sve je propraceno kako se i ocekivalo freneticnim aplauzom Djurica koji samo sto nije pokosio kolege pored sebe koliko je mlatarao, a moj zakljucak, proci ce mnogo vode Dunavom, ili ti bar dve generacije da prodju da se nesto lepo dogodi u Srbiji koja ce imati maksimalno dva miliona stanovnika

  56. Prestati sa obmanjivanjem javnosti?!?Pa ko to radi,pobogu?!?Jedini koji prica o Kosovu na taj nacin,vec 7 godina,so ti i tvoji teletabisi kao sto je Djuric i oni iz srpske liste.U Srbiji je 100 puta dokazano da lopov uvek vice ono cuveno,,DRŽ’TE LOPOVA!!!.

  57. „Treba ljubiti zemlju dece svoje“
    A deca naša Srbiju ne vide kao zemlju svoju,već glavom bez obzira beže pod sunce tuđeg neba.- Zašto Aleksandre Vučiću?
    Beše ovo juče jedna mešavina drame,baleta i opere uz učešće priličnog broja statista,i sve to sa galerije posmatraše naši prepodobni (ne)prijatelji.
    Posvlata je sasvim jasna poruka: „Ono što je naše,nikada nije bilo naše,niti će ikada biti naše“.I kako se očekivalo,aplauzi i zaklinjanja baš kao u vreme legendarnog Broza.U predsatavi a i oko nje sve goli profiter do profitera.Prvi svoju ariju otpeva Palma,naravno ovog puta bez čarape na glavi,to je onaj što ojadi Kostolačke kopove uglja,a kako i nebi kada u raspodeli baš njih požele i dobi kao ratni plen.
    Čedomir Jovanović sa vidno raširenim zenicama(ko ne veruje neka ponovo pregleda snimak),solidno kokainski urađen,izljubi stratega i strategiju da više nema kud.I niko se ne zapita kako Čeda to može bez posledica,a u KPZ Valjevo robija srpska mladost za samo 1 gram kanabisa.Za državu je verovatno sve jedno dali ista ta mladost bila u Valjevu ili razjurena po Evropi,važno je da je nema. Gledam sve ostale i sasvim mi je jasno,da nije Aleksandra Vučića pa njih niti jednog nebi bilo čak ni među čobanima a nekmoli na važnim ili manje važnim državničkim ili državnim pozicijama.Dobar deo ženske političke elite govori o „budućnosti naše dece“ a da nemaju što bi narod rekao ni kučeta-ni mačeta,ali imaju po pet i više stanova,kuća,para i lagodan život. To, „budućnost naše dece“ je samo sredstvo ka ostvarenju onog prethodno pobrojanog.
    I ako ništa drugo,beše to predstava za pamćenje.

  58. Izdajico!!!
    A za sva zla na Kosmetu su krivi salonski/tabure političari iz Beograda!!
    Da se ikada pitali Ljudi s Kosova, do ratova i sukoba ne bi došlo!
    Ista ekipa odlučuje ko od 90do,99 ekipa političara koja nas dovela do ove situacije!!
    A bilo im je puno kada je Rugova, opravdano tražio veća prava i autonomiju al pravu i umesto da damo Kosmetu legalnu autonomiju mi smo im dali nezavisno Kosovo!!
    Celo vreme je ekipa političara i udbaša beogradskih radila u interesu albanaca!!!
    Izdajice!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.