Vučić: U Srbiji nema zaraženih korona virusom

Ostavite komentar


    1. Drugo,
      osim što ceo svet nosi maske kad se pojavi virus, a u Srbiji ih NEMA,
      čitamo i da Srbija nema dovoljno respiratornih aparata (za tvoju sigurno ima) ako se pojavi epidemija.
      Ni na to niste odgovorili.

  1. Činjenica je da je u Italiji do sada prijavljeno 325 slučaja obolevanja od COLID-19, u Hrvatskoj 2, u Nemačkoj 17, i u još 9 evropskih država – izvestan broj zašaženih ovim virusom. Povodom toga je hrvatska vlada je donela, pored ostalog, i mere pospešivanja sanitarno-higijenske procedure u školama, a u Ujedinjenom Kraljevstvu, se savetuje da se neke škole zatvore i đaci, koji su bili nedavno na skijanju u Lombardiji, budu u samoizolaciji kod svojih kuća. Kod nas, predstavnici Instituta za javno zdravlje Srbije i Predsednik Srbije, ističu (bez dokaza) da u Srbiji nema obolelih od korona virusa, a ministar Z. Lončar, u vezi preduzetih mera juče reče (ipak na TV Pink): „Ne može država sve, ne može neko, osim mene da češće nego obično, pere ruke“. Zar nije A. Vučić 2016. obećao, a i zaboravio, da će „Svaki toalet u školama biti uređen „. Uzgred,ministar Z. Lončar bi mogao da urgira da Dnevna bolnica urološke klinike Kliničkog centra Srbije dobije toalet.

  2. Ako je on, vodja SNS klana to tako izjavio, I ako je to izjavio , u odredjenim krugovima Dr Loncar pod nadimkom Dr Smrt , kupujte maske sto pre, ibegavajte takozvani javni prevoz i ne izlazite iz kuca bez preke potrebe. Bez namere da sirim paniku vec samo da upozorim na osnovu dosadasnjih iskustava sa navedenim likovima. Molio bih da ne cenzurisete.

    1. danas nisu mogle da se kupe maske u apotekama. Rekli su da ce mozda stici sledece nedelje???

  3. Valjda je ispravnije reći da nema još uvek ragistrovanih a ne da ih uopšte nema. Slažem se sa konstatacijom da ne treba praviti tabloidnu paniku.

    1. Ma verujemo ti, svi ti verujemo, jer si i dosada govorio uvek i samo istinu, i nikad nisi lagao!?
      E vucicu, vucicu, ko te ne zna, skupo bi te platio.
      Jel’ nema zarazenih, kao sto ni vazduh nije bio zagadjen? A nedeljama je Srbija na prvom mestu u svetu po zagadjenom vazduhu, dok nase institucije tvrde da je sve u redu, a svi mi i oscamo i vidimo, cak, da je katastrofalno zagadjenje?
      Svuda oko nas ima, samo kod nas nema…kao u Severnoj Koreji…zlatno doba… svi zadovoljni i – zdravi!
      Koliko ste se pogubili ti tvoje neznalice i lazovi, ilustruje i tvoj nesrecni dacic koji epidemiju svetskih razmera naziva – infekcijom!
      Tesko nama sa vama! Propadosmo, vucicu, od vaseg kriminala, korupcije, apsolutno unistenog sustema vrednosti i drzavnih institucija, ubijenih medija, prevara, lazi, manipulacija…!

      1. Izgleda da vi i ja ne živimo u istoj zemlji. Ja sam čitao da je vazduh zagađen, da država i gradovi donose neke mere, koje po mom laičkom mišljenju nisu dovoljne, ali da zagađenje nije veće neko u poslednjih 20 godina. I to i jeste istina. Druga stvar je što vi niste objektivni. Razumem da ne mrizte Vučića, ni ja ga ne volim, kao ni Đilasa, ali ne pričam gluposti zbog toga.

    2. Konačno neko sa normalnim komentarom. Razumem ja i ljude koji ne vole Vučića (više mrze), ali za neke stvari moramo biti objektivniji.

      1. Kad je Vučić u pitanju onda morate znati da smo svi u Srbiji glupi da ništa ne znamo, da institucije ništa ne znaju, da sudije ništa ne znaju,da pravi profesori i doktori nauka ništa ne znaju, samo on koji nema zvanje jer se nigde nije dokazao kao pravnik, koji se ceo život bavi politikom i laže maže i.t.d. . Dokumentarac VLADALAC je lepo oslikao
        Aleksandra Vučića.

      2. @argh, pa ti ne da nisi bot nego botina neslucenih razmera? Ili pak nedaj Boze nesto jos gore (vezano za IQ)!!!

  4. Ono kad pišete da Vučića ime previše po medijima a 30 % vaših članaka je o Vučiću. Trolčine iz Danasa.

      1. Je l dobro plaća Đilas? Ovi SNS botovi dobijaju sendviče, ali vi SZS botovi sigurno prolazite bolje.

        1. Dragan Đilas je bio gradonačelnik Beograda i na normalnim izborima ubedljivo pobedio Vučića. Nešto mi nije jasno zašto „naprednjaci“ gube sve sudske sporove protiv Đilasa, botino sve te sporove plaćamo mi građani Srbije.

    1. 30 posto teksta je o njegovim svakodnevnom blesanjima, a pošto je po tom pitanju hiper aktivan eto vam ga pa „sa njim gledajte Sarajevo“ što kažu naši stari umesto jedne psovke.

        1. Postoji li ministarstvo zdravlja da to saopšti narodu kao u svim normalnim i demokratskim zemljama, ali šta zna struka.

  5. Institucije su spremne za dolazak koronavirusa ako bude, narod ne treba toliko da se brine, pored toga sto neki zlonamerni mogu to zloupotrebiti da siri paniku u zemlji.

    1. „simeone“ botino, korona ce valjda da prodje ali tvoja boljka nece nikad. nema leka.

      1. Jedini Presednik , u okruzenju koi se oglasava , povodom virusa . Daj zakazi neku hirusku intervenciju , znas ti to sigurno .

      2. Koliko ja vidim, bavite se istim poslom, ali za suprotne tabore. Ipak, bot je bot, bez obzira ko upravlja njime. Jedina razlika što je vaša strana Srbiju razarala ekonomski, a ova kulturološki. Ne znam šta je gore.

  6. Verujemo da sve ipak nije tako strašno kao što na prvi pogled izgleda i nadamo se da u našoj zemlji nećemo ni imati slučajeva zaraženih.

    1. I ja mislim da virus nece u Srbiju ! Kad dodje do granice ima da kaze : “ Ubijte me ali ja u Stradiju ne ulazim “ !

  7. Možda kod nas nema korona virusa ali su sve više rašireni virusi pretnji, straha, cenzure, neslobode, siromaštva, beznađa, agresije, netrpeljivosti, lažnih obećanja, poltronstva, kulta ličnosti, bahatosti, gluposti i drgih SNS virusa iz grupe ludila vlasti. Moramo se izboriti za adekvatnu vakcinu ili nam nema spasa. BOJKOT

      1. SNS botovi se odmah prepoznaju po tome sto su nepismeni i neobrazovani. Zato ih ignorisite. Ne pridajte im znacaj!

  8. Ovaj Dr.Nestorovic nekada bio kao dobar lekar, vidi ga sada. Sta li je toliko smesno u vezi ovoga virusa.Ceo svet se digao na noge.
    Bas se kandidovao ovim nastupom. Poceo da lici na ove na vlasti.

    1. Tkvog virusologa kao sto mi imamo sa diplomom Pravnog fakulteta, nema niko na svetu pa i site?. Ljubitelji lika i dela patoloskog virusologa, mirno spavaju u imaginarijumu, dovoljno je da je on rekao da nema opasnosti i tu vise svaki komentar je suvisan?

  9. Jel vidite koliko je Vučić bio u pravu kad je rekao da će obići sve wc i sanitarne čvorove po domovima zdravlja i školama u Srbiji. Dobro, de, nije stigao da obiđe al je bar rekao tj apostrofirao problem koji treba da se reši čim pre, što je veoma bitna preventiva za javno zdravlje građana Srbije. Savet je što češće perite ruke ako imate gde, ako nemate, samo pljunite i za pojas zadenite sa pozitivnim razmišljanjem – neće baš mene da udari ta kineska bola.

  10. A ako se virus slučajno pojavi na Kosovu dal to još uvek znači da virusa u Srbiji nema? Štiti li štogođ ona preambula?

    1. Pa kad je bilo selektivno trovanje na Kosovu , mozda ce i ovaj virus da napada selektivno .

  11. Nijedan pošten srbin neće biti zaražen virusom. Tako veliki narod neće dozvoliti da ga ugoržavaju nevidljive stvari. Nastavicu da ližem prste kad otvaram plastične kese u marketima u inat svim virusima i bakterijama. Ne bojim se ni jednog virusa. Hiljade takvih sam nadjačao.

    1. Ako je tako kao što kažete , gospodine tole , onda će u Srbiji retko ko ostati nezaražen . Jer ne znam da li se možemo pohvaliti baš nekim poštenjem . Ako je za utehu , političari će svi biti zaraženi .

  12. Deco, pre skole obavezno po jednu ljutu I nema korone. Nemorate ni ruke da perete.

  13. Ljudi u Srbiji bi trebali da poslušaju apel lekara koji su izašli sa našim predsednikom da se obrate javnosti. Da je situacija drugačija verovatno bi dobili drugačiji savet kako treba da se ponašamo kada je krizna situacija.

    1. Apel lekara nije bitan? Tu je Alfa i Omega svetske virusologije? CoronaAV iz grupe RNK virusa?

  14. Prosto je neverovatno gde Vucic nalazi ove ‘korisne idiote’, kako bih nekad zvali sovjeti, mislim naravno na Nestorovica. Ili su svi koncentrisani u Tirsovoj? Neka to sto je rekao nama kaze u lice rodbini pokojnih, na primer rodbini pokojnih kineskih lekara. Estrogen, uv zraci i vitamin D!
    Nece biti dobro, nikako

  15. Nema zarazenih zato sto nema ko da dijgnostikuje bolest, eno ih lekari u Berlinu i Minhenu

  16. LAZES VUCICU….LAZESSSS…DOSTA VISE..KADA CE SE VISE UGASITI DA TE BE GLEDAMO VISE….COVEK JE NENORMALAN I DEVIJANTAN

    1. Covek je inficiran virusom koji izaziva ludilo? Zaraza se rasirila za sada samo u nasoj zemlji? SZO preduzima sve neophodne mere da ne predje u pandemijski oblik!!!

  17. Svako ko stvara paniku u vezi novog virusa, želi da nanese štetu predsedniku Vucicu i vladajućoj stranci, a u stvari nanosi stetu Srbiji.

  18. U srbiji nijedan slučaj nije obeležen Korona virusom, nema čega više da se stvara panika. Virus kao i svaki drugi.Srbija se danas ekonomski zaista gradi i razvija.

  19. Nije mi jasno zašto plaćamo kojekakve resorne ministre kada ovaj govori umasto svih njih. Gde je ministar zdravlja?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.