Vučić uoči sastanka: Srbija će jedina govoriti protiv nezavisnosti Kosova

Ostavite komentar


  1. Ovo više nije puko glagoljenje, brbljanje, ovo je savetovanje druge strane kako da postupa – da bi se Srbija anestezirala!
    Gde u ustavu piše da predsednik jedne stranke umišlja da je ceo narod dužan da skine gaće i klekne na kolena?
    Sto se ne vrati na mesto predsednika vlade – pa da sprovodi politiku koja se usvoji u skupštini, ovako – teško krši ustav, a niko „od nadležnih“ da ga opomene makar, a tek da ga pozove na odgovornost…
    Kosovo nije imovina Vučića, ni njegove napadne stranke – ako neće da postavi „njegovim partnerima“ pravo pitanje: kad će UN da vrate Srbiji suverenitet nad Kosovom, onda šta ima da se pregovara s nekom Nemačkom, koja je pre par decenija ubijala 100 Srba za jednog okupatora!
    Dokle izdaja zakukuljena „pregovorima“? O čemu pregovori s Prištinom, a tek s kojekakvim Merkelovima i Makronima?

    1. Nije tamo otisao nepozvan I upravo je o tome govorio i sam Vucic jer su oni pozvali koga su hteli bez ikakvog reda i protokola. Govoriti o prekidu odnosa sa Nemackom koja je najveci investitore i zaposljavanja najvise radnika i u kojoj radio skoro milion Srba.
      Od Nemacke trebamo da ucimo kako da postanemo snazni i mocni od porazene zemlje u poslednjim ratovima, lider u regionu. Covek Koji iza sebe I’ma najvecu stranku i moze da pobedi u svakim izborima u narednih deset godina svakako da ima legitimitet. I da na sledecim izborima ce predsednik biti Zorana a on predsednik vlade.

    2. Momčilo Vasić:Verujem da ti jedniče nikada Ustav Srbije nisi imao u rukama niti da si išta iz njega pročitao.

    3. Momčilo Vasić: Gospodine Vasiću, Srbija je jedina država u svetu koja je svoje kompletno voljno, političko i državno rukovodstvo izručila u Hag i ako je to suprotno Ustavu Srbije,ali to tebi tada nije smetalo.

    4. Vučići, tvog predloga na „razgraničenje“ nema nigde u Briselskom sporazumu-BS – ali ima zamena – integrisana administrativna linija u „granicu sa albanskom carinom“ kojom je zaokružen teritorijalni integritet Kosova (Dačić je 2013 god kao ministar policije, premijer, pregovarač u Briselu i predsednik stranke SPS da utiče na članstvo da se prihvati Briselski sporazum kojim su Kosovu dati svi atributi države) – angažovao beograd. žandarmeriju i sa Tačijevom KPS milicijom postavili granicu sa carinskim kontejnerima (zato je Dačić i dobio funkciju „ministra policije“ (pored tri visoke funkcije koje ima) – da postavi granicu. Zbog finalizacije BS Hašim Tači je pre godinu dana zatražio demarkaciju granice (potvrdjivanje integrisane granice) – a ti si se, Vučiću, nadovezao sa zahtevom za RAZGRANIČENJE (drugi izraz za demarkaciju da se vlasi-Srbi ne dosete)? Zbog toga daješ nedefinisano razgraničenje: Jel misliš na razgraničenje Srba i Albanaca na KS (toga nema u BS) ili izmedju SRB i KS?

  2. Kosovo će biti nezavisna država samo kada to prizna Srbija, a to znači nikada.

  3. E Vucicu zaboravio sam da te podsetim, pa Srbija prednjaci po korupciji, po nesposobnom pravosudju i policiji (selektivnom radu), a jedino je porodica Vucic POSTENA, samo to ponavljaj sto cesce, mozda neko i poveruje

  4. Reče li Vučić da je hteo dva žandarma da lažno prijavi kao državljane Kosova?
    I „ovo“ je vama Predsednik Republike?
    Nama sa strane je ovo presmešno.
    Vama, bojim se, nije.

    1. Verujte g.Adil, i mi u Srbiji osećano stid, sramotu i tranafer blama svaki put kada ovaj kleptoman, ubica i patološki lažov AV AV uzme mikrofon. On je sprdnja od političara, sve u vezi sa njim, njegovom porodicom i sektom mafijaša SNS miriše na kriminal.

Ostavite komentar


Politika

Saracin: Evropski statut za ZSO je usluga Kosovu 10

Saracin: Evropski statut za ZSO je usluga Kosovu

Nemački izaslanik za Zapadni Balkan Manuel Saracin izjavio je danas da Nacrt statuta za Zajednicu srpskih opština (ZSO) koji je izradila Evropska unija dobar i da je stvar političke volje na Kosovu da li će biti napretka oko pitanja formiranja ZSO, dodavši da je prosleđivanje Nacrta statuta usluga za Kosovo, preneo je Radio Kim.

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.