Vučić uputio čestitku novoizabranom premijeru Italije 1Foto:Beta/ Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku novoizabranom premijeru Italije Mariju Dragiju i poručio da je Srbija posvećena razvoju strateškog partnerstva dveju zemalja.

Uz čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika Vlade Italije, „uz najbolje želje za dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu“, Vučić je ocenio da j ukazano poverenje Dragiju da vodi Vladu Italije „velika čast“, ali je, „posebno sada, u vreme globalne krize bez presedana u novijoj istoriji“ i „velika odgovornost“, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

„Uveren sam da ćete dužnost premijera obavljati sa istinskom posvećenošću i nesumnjivom stručnošću, na dobrobit Republike Italije i svih njenih građana“, naglasio je Vučić i poručio da je Srbija posvećena razvoju strateškog partnerstva sa prijateljskom Republikom Italijom“.

„Uveren sam da će bliskost i solidarnost, koju smo pokazali i tokom aktuelne pandemije, dati podstrek našim odnosima i saradnji u oblastima od zajedničkog interesa, doprinoseći napretku naših država i naroda“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari