Vučić uručio orden kiparskom ministru spoljnih poslova 1Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

Uveren sam da će se širom sveta ponosne zemlje sa nezavisnom politikom sve više povezivati, a njihova saradnja sve više dobijati na značaju, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uručujući Orden srpske zastave prvog stepena kiparskom ministru spoljnih poslova Nikosu Hristodulidisu.

Vučić je istakao da je Hristodulidis šef diplomatije zemlje koja je uvek uz našu državu i naš narod, i koja je „stala u odbranu međunarodnog prava i pravde, zalažući se za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, bez obzira na pritiske“.

„Uvek smo umeli da cenimo i cenićemo snažnu podršku Kipra i uzvraćati na isti način -ne menjajući stav o kiparskom integritetu“, poručio je Vučić, i zahvalio Hristodulidisu na podršci za evrointergracije, ali i na otvorenosti za srpske državljane „ne samo u vreme korone, nego i u doba teških ekonomskih kriza kroz koje smo prolazili“.

„Uveren sam da će srpska i kiparska saradnja u svim oblastima privrednog i društvenog života biti bogatija, a veze sve jače“, naglasio je Vučić.

Hristodulidis je, zahvaljujući se na ordenu, poručio da ga prihvata sa velikom zahvalnošću, kao odraz istorijskih veza, zajedničkih kulturnih vrednosti i religijske tradicije, i dugogodišnjih prijateljskih veza između srpskog i kiparskog naroda.

„Kiprani i Srbi su se tokom istorije suočavali sa izazovima koji su pretili samom njihovom postojanju, ali sa velikom odlučnošću koja je postala karakteristika oba naroda, kao i sa međusobnom solidarnošću i podrškom, izborili smo se njima i zaslužili pravo da sa optimizmom gledamo u budućnost, radeći sa našim susedima na promociji mira, stabilnosti, bezbednosti i napretka“, poručio je kiparski ministar spoljnih poslova.

Izrazio je duboku zahvalnost Vladi i narodu Srbije na njihovoj nepokolebljivoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Kipra.

„Potvrđujem dugogodišnji stav Kipra u pogledu Kosova i Metohije, i ističem našu odlučnost da podržimo put Srbije ka Evropskoj uniji svim sredstvima koja su nam na raspolaganju, kao što smo to činili od samog početka evrointegracija vaše zemlje“, rekao je Hristodulidis.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari