Vučić uručio Orden srpske zastave prvog stepena Vasiliju Nebenzji 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je večeras Orden srpske zastave prvog stepena stalnom predstavniku Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji.

Vučić je ruskom diplomati orden uručio u Misiji Srbije u UN u Njujorku za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.

Predsednik Srbije je Ordenom srpske zastave drugog stepena odlikovao zamenice stalnog predstavnika Rusije pri UN Anu Jevstignjejevu i Mariju Zabolockaju, kojima je takođe večeras uručio priznanja, prenosi Kosovo onlajn.

Uz izraze zahvalnosti, Nebenzja je rekao da su ruske diplomate počastvovane zbog odlikovanja, a posebno zbog toga što im je priznanja uručio predsednik Srbije.

„Srbiju i Rusiju vezuju dugogodišnji odnosi, ali i ne samo odnosi, već prijateljstvo i bratstvo. Posmatramo svet sa istih pozicija, branimo iste vrednosti i principe, što se odnosi i na Kosovo i Metohiju“, rekao je Nebenzja.

Uz podsećanje na istorijske veze dve zemlje, Nebenzja je poručio da će Rusija biti na strani Srbije u pravednoj borbi srpskog naroda.

Narednih dana Vučić će uručiti odlikovanja predstavnicima svih država koje su pomogle Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari