Vučić: Uskoro konačna odluka da li idem u Crnu Goru

Ostavite komentar


  1. Gospodine..nr odlucujes ti da li ces ici u Crnu Goru vec Milo. Od Mila cekas dozvolu.

      1. Oduvek je bilo, nikada lopov sa poštenim ni pośteni sa lopovom ne stoji.. Ova dvojica se smeju jedan drugom kao da su rodjena braća

  2. Uh, kakva je to hamletovska “odluka“. Ustvari, AV bi baš mogao malo da obraduje svoje verne obožavaoce jednim malim ratom sa CG. Ne bi bio mnogo skup, ali bi se trijumfalno završio plenidbom srpskih vikendica u CG. I naravno ostao bi upamćen po slici Yulina u crnoj uniformi na čelu “oslobodilačkih“ snaga…

  3. Znaci ne ide! Ako hoces da budes sa svojom narodom onda sadi u tvoju drzavu gde ti zivi najvise tvoje narod!!!

    1. imri, on u svoj narod racuna samo njegove pajtose,svi ostali su bitange.Za sedam godina svoje vlasti nije nasao za shodno da poseti Crnu Goru, eee al sad oce,da zamuti „vodu“ jos malo .

  4. Očuvanje naših svetinja u Crnoj gori i KiM je naš najvažniji zadatak. Podrška Aleksandru Vučiću u njegovoj odluci da podrži srpski narod u Crnoj gori.

  5. Srpske svetinje treba da ostanu srpske. Svakako da ce nasim ljudima u Crnoj Gori mnogo znaciti podrska i poseta predsednika kada brane nase nacionalne i verske interese. Mi – mislim na pojedince ogorcene ne znam iz kog razloga – bi velicali druge predsednike kada bi se borili bar upola koliko i nas predsednik.

    1. Botovi, siđite sa našeg portala. Nema smisla,providni ste,svaki vaš komentar je plitak, posle dve reči je jasno da je vaša opservacija povezana sa sendvičem.

      1. Predsedniče, nadam se da ćete razumeti značaj obeležavanja Hristovog rođenja i da ćete na taj dan doneti pravu odluku i Srbiji omogućiti da krene u vaskrsnuće demokratije i pristojnosti.Da date ostavku.Vi niste sposobni da vodite Srbiju.Nemate vi znanja za to, loš ste čovek, zloupotrebljavate činjenice , vaši saradnici upleteni su u velike korupcionaške afere.Sada imate nameru da zavadite i narod u C.Gori.Svi znamo da nesmete da odete na Badnje veče na sever C.Gore.Narod i sveštenstvo vas neće.A ostavku bi mogao da da i vaš napredni patrijarh jer srpski Patrijarh on odavno nije.Pozdravio vas danas Vladika A.Jeftić…

  6. Dok je u tebe srce junacko, ne silazi sa televizora, tacnije sa branika Otadzbine. A za to vreme drugo ti oko u glavi privodi tvog ambasadora u Crnu Goru .

  7. Evo par predloga za Badnje veče
    Ukrcajte se Marko,Volin i ti u onaj crkveni voz što ne ode na Kosovo pa pravac Cetinje
    Ukrcajte se Tajno Marko,Volin i ti pa da vas niko ne vidi i pravac Knin.Tammo na tvrđavi zapalite Badnjak i taman da vidite sva trojca ratište gde ste slali onu omladinu

  8. Cekajte, pa zar nije juce izjavio da ce da ide da provede Badnje vece sa vernicima na severu Crne Gore (ma sta to znacilo) i to je doneo odluku uz blagoslov Njegove Svetosti, Patrijarha irineja ? Sta je sad bilo ? Kakva je ovo sad „konacna odluka“ ?

    1. Ne dajte mu da dolazi kod nas u Crnu Goru… molimo vas. Kako bi vi bez njega par sati? A i ako bi mi izdržali sa njim oar sati?

  9. Šahista mora uvek pre poteza da razmisli,a šankista nemora .Samo za ovog šahistu treba i navijač sata.A ko je taj navijač sata???

    1. Ajde idi sa batom da razvijes biznis u Bosnu kod Dode i pusti nas da prezivljavamo i vracamo te milijarde Kinezima i Arapima!!!

  10. Uopšte mi čovek nije jasan ?!?
    Dosadio je i bogu i ljudima. Non-stop neka dramatika: „Možda hoću , možda neću ! Ja ne spavam zbog vas (ovce moje!!!). Trnem, strepim, borim se kao lav (opet zbog „ovaca“). … Rekao sam otvoreno „njemu u lice …“ I na kraju jedno veliko ništa !!! Kao i on što je jedno najobičnije NIŠTA !!!

    1. Nikola, to ti je ono „oce kaki,nece kaki“. ….i na kraju…se ukaki .

  11. Žarište mentalne infekcije se širi
    Političari su uspeli da i sveštenike ubede da se Božija pravda kao i njihova ostvaruje na ulici,a ne u crkvama.Nedaj Bože da bude-Luda Popa,luda i molitva.Crkva je kod pravoslavaca uvek bila odvojena od države i vlasti i uvek vakcinisana od te infekcije ,šta se to sada dešava .Pred Bogom smo svi jednaki,pa i u crkvi.Kada ta gospoda u crkvu dodju,oni su u prvom redu i TV kamere RTS se ne gase da ih slikaju.Pišu grafite -potpisuju se po Ikonama ,Čudo.Tada budu u crkvi uzmu poseban blagoslov i kada zakuvaju,opet se pojavljuju.Nema Pavla- nema Budimo ljudi.I opet će List Danas i N1 biti Fašistički,samo zato što ovi to vide i još kažu.Sve političari zakuvali i sada idu da se ,,dogovore,,.Sveštenici treba da se vrate u svoje crkve,narod i vernici znaju gde će i svi na svome.To što Oni pišu,kako pišu tako će će da i da brišu.Ako krenu silom,sila Boga ne moli,Bog Silu nevoli i biće kako Bog zapoveda.Idu Izbori.Neće uvek biti više nevernika,pa oni na vlasti

  12. Predsednikove izjave su pune kontradiktornosti. On je predsednik drzave Srbije i njenih gradjana a ne svenacionalni predsednik Srba i pravoslavaca. Nijedan od tih koje predsednik hoce da podrzi tamo nije dosao u Crnu Goru sa pasosem ili licnom kartom drzave Srbije. Takodje, nijednu od tih svetinja za koje se toliko zabrinuo nije SPC donela sa sobom u Crnu Goru kada je usla u te crkve i manastire pre jednog veka, vec je sve tamo zatekla. Ali sve ovo meni mirise na 1991. godinu, ista retorika, ista strategija, puna demagogije, zamene teza, a huskanja na nemire. Ok, mozda mi narod ovde jesmo budale ali nije ceo svet koji pamti ulogu „nevine“ Srbije u sukobima na prostoru ex Yu. Oni ne padaju na nasu demagogiju. Ambasadorka SAD u CG je izjavila da je zgrozena cinom paljenja zastave u Srbiji i sigurno je tako izvestila Vasington. Jesmo li se mi uzeleli sankcija, nedaj boze bombi? Ovako nece Srbija izaci na more, sto rekao Dacic „zasta smo i ratovali i od kojeg cilja nikada necemo odustati“. Nastavimo ovako necemo mi izlaziti ni na Panonsko more, a kamo li Jadransko.

  13. Treba da održavamo mir. Mi smo jedan narod i treba da se poštujemo i volimo uzajamno. Nemojte da nas zavade. Srbija u vama crnogorcima ne vidi samo prijatelje , nego i braću.

  14. Pa I jesu u ogledalu na jednoj strani laz I propaganda a na drugoj ( Danas ) normalnist I istina.

  15. Ulazem milion dinara da nece ici.On je u kampanji , boli ga uvo za srbe tamo u toj crnoj rupi.Nece ici , garantovano.
    Predlazem kladionicama da izbace kvote …

  16. Trebao bi otici. Da nas narod vidi da nije sam, ali trebamo biti oprezni zbog odnosa sa CG.

  17. ON mora da bude “už svoj narod”.Vucicu nisi ti car ili kralj da imas “svoj”
    narod.Ti si bivsi Vodja navijaca Zvezde i Arkanov,pomocník.Ovo gde si se
    sada našao je dogovor Velikih da “razbijes”radikale i odradis,”posao”.I nista
    vise.

  18. A da probamo malo da razbistrimo vodu, nismo svi u ovoj drzavi zatucani i podlozni propagandama? Dakle sta kaze taj zakon, ukida li se vera tamo? Ne. Ukida li se pravoslavlje? Ne. Zabranjuje li se rad SPC? Ne. Da li je crnogorska crkva koja je prema izvorima i dokumentima onovana 1485. godine i postojala do ukidanja 1920. bila deo SPC? Ne, bila je samostalna, imala ili nemala tomos ona je postojala kao nezavisna. Jeli im SPC birala vladike ili upravljala na bilo koji nacin? Ne, cak je i SPC po relevantnim dokumentima priznavala samostalnu crnogorsku crkvu. Ako je CPC bila srpska crkva zasto se tako nije zvala, zasto nije imala nista sa SPC? E sada imovina. Jeli CPC pre 1920. bila vlasnik sakralnih objekata u CG? Ne, nikada nije bila. Ustavom CG je definisano bilo da je sve drzavna imovina. U Francuskoj je tako dan danas, u Italiji ne mali broj crkava pripada drzavi. U Srbiji se hram na Vracaru nalazi na zemlji ciji je vlasnik drzava. E sada ne razumem, kako SPC kaze da im neko otima nesto sto nikada nije bilo njihovo, a koje su fakat korisitili od 1920.godine? Niti je te hramove gradila SPC niti veze sa njima imala do te 1920 godine kada je CPC dekretom ugasio regent Aleksandar (ko gasi nesto sto ne postoji?). Ima li pravo SPC da dokazuje vlasnistvo i da se sudi cak u Strazburu? Da, taj zakon to predvidja. Pa sta je frka ko onda hoce da otme mi ili oni? Jeli se SPC u CG ponasa ne kao drzava u drzavi, nego iznad drzave? Apsolutno. Bili mi to trpeli? Ne. Zasto Crnogorci moraju? Imaju li pravo na svoju crkvu? Ne nego ce mo im mi odavde reci nasta oni imaju pravo i odredjivati im ko su i sta su. Da li vlast u Beogradu mesa u unutrasnje stvari druge drzave i potpaljuje? Zestoko. E posle ce da kukamo.

  19. Verujem da će Vučić pronaći vreme iako ima puno obaveza. Mislim da bi to bio istorijski korak ka pomirenju naših naroda

  20. Predsednik je uvek uz svoj narod kada im je potrebna pomoc,ma gde da se nalaze.

  21. Koja ironija, izjava Vucica idem kod svojeg naroda u CG da im pruzim podrsku kad im je najteze…a valjda imas vise svojeg naroda u Srbiji pa da budes sa njima bilo bi pozeljnije, haha…zaustavite Zemlju silazim.

  22. Srpski narod mora biti jedinstven i složan u očuvanju srpskih svetinja i SPC. Vučić če u narednim satima odlučiti da li će Badnji dan provesti na severu Crne gore .Uvek je uz srpski narod i u dobru i u teškim trenucima.

  23. I ako bude odlucio da ode za Badnje vece, kao sto mu pravilča lepog ponasanja i etika nalazu, nas predsednik ce najaviti posetu i vreme njenog trajanja.

  24. Našem narodu u Crnoj Gori mnogo znači lepa reč i svaki drugi vid podrške koji dolazi iz Srbije. Naročito će im značiti da predsednik bude uz njih, bilo to na Badnji dan ili neki drugi. Lep način da se čitavom Srpstvu pokaže bratstvo i sloga.

  25. Pravi je trenutak da predsednik Vucic poseti srpski narod u Crnoj Gori, da se posalje poruka da treba da budemo jedinstveni, bez stvaranja mrznje.

  26. Srbija i Crna Gora treba da sarađuju, niko nema protiv odlaska njegovog u Crnu Goru, to može da smeta samo mafijašima koji samisleno otimaju imovinu SPC za izgradnju hotela.

  27. Nas predsednik samo zeli da sacuva mir i stabilnost, sto je najvaznije u ovom trenutku.

  28. Treba dobro razmisliti ali predsednik Vučić treba da ode u Crnu Goru, da da podršku Srpskom narodu u borbi za očuvanje Srpskih svetinja i Srpske Pravoslavne Crkve.

  29. Velika podrska od predsednika i nase drzave za Crnu goru najbitnije je biti covek i doneti prave odluke ponosna sam kao gradjanin nase zemlje

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.