Vučić uverava da neće doći do nedostatka prehrambenih namirnica 1Foto: printscreen / Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sopštio je da građani Srbije neće imati brige o nedostatku prehrabenih namirnica usled skoka cena na svetskom tržištu.

Predsednik je istakao da Srbija ima obezbeđene rezreve svih primarnih namirnica za osnovne životne potrebe poput ulja, brašna i šećera.

– Moja je pretpostavka da će biti velikih nedostataka hrane. Vidite šta smo sve obezbedili. Vidite šta smo sve obezbedili, koje količine pšenice, kuhinjske soli, tovnih prasića, šećera, testenine i svega drugog – rekao je Vučić.

Predsednik je najavio i nove projekte u oblasti infrastrukture, ističući, između ostalog i prokjekat dunavskog koridora i najavio podizanje mosta koji će spojiti Braničevski okrug sa Banatom u predelu gde je Dunav najširi.

– U pregovorima smo sa Kinezima oko finansiranja. Možemo da potrošimo milijardu ili dve evra više, ali bismo napravili deficit. Ovo je pruga od Pančeva. Uradićemo potpunu obnovu pruge od Pančeva i produžiti do Čoke, Sente i Subotice. Uradićemo Vrbas – Sombor. Možemo da završimo prugu za dve godine. Biće Beograd – Kikinda sat i 15. To ne možete ni kolima – rekao je Vučić.

Najavio je da će o vojsci i policiji govoriti predsednik Vlade Miloš Vučević 28. juna u Kruševcu, ali je istakao da se po ovim pitanjima dosta radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari