"Važno je što su EU i SAD osudili Kurtija": Vučić poručio da će Beograd čuvati mir i opstanak srpskog naroda 1Aleksandar Vučić: Foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je važno što su evropski i američki zvaničnici osudili ponašanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija i najnovije akcije Prištine na severu Kosova, koje za cilj imaju samo da isprovociraju Srbiju.

Dobro je da Kfor drži snažno svoje pozicije vezano za most na Ibru. Ne razumem cilj akcija koje preduzima Kurti osim da isprovocira Srbiju, rekao je Vučić novinarima u Pragu, ukazujući da je to bila jedina tema razgovora sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčkom.

Šta je smisao i krajni cilj da zauzmete jednu sobu ili zgradu? Šta onda, upitao je Vučić i dodao da je jasno da Priština preduzima akcije bez dogovora sa svojim partnerima iz međunarodne zajednice.

Istovemeno radite na destabilizaciji celog regiona i ne vidim da je to dobra politika. Mi ćemo se ponašati odgovorno, najavio je Vučić, dodavši da je na Kosovu u toku sastanak Srpske liste i predstavnika Kvinte.

On je najavio da će srpski narod na Kosovu dobijati redovno svoja primanja, a Beograd će pokušati da čuva mir i opstanak srpskog naroda.

Ako postoji nešto dobro u svim lošim stvarima je ta sitnica da ceo svet počinje da razume ko stvarno pravi probleme, konstatovao je Vučić.

Govoreći o učešću na GLOBSEC 2024, Vučić je rekao da se nada da će pre kraja godine biti moguć jasan napredak Srbije na evropskom putu.

Nisam, međutim, u stanju da obećam da ćemo biti deo EU 2028. ili 2029. godine, jer je to neozbiljno sa moje strane i da zarad političkih poena govorim neistine našem narodu, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari