Vučić za Mond: Ne želim da molim

Ostavite komentar


  1. Država Srbija i njeni građani su u tako dobrim položaju da je Predsednik tih građana i te Države umislio da može sebi da dozvoli takvu prepotentnost da može, opet u prvom licu jednine, da izjavi DA NEĆE NIKOG DA MOLI, on neće, kao da su SRBIJA i građani njegova prćija.

  2. Vucicev CENZOR S.Vasiljevic, inace dobri PLACENIK, skoro preplaceni drzavni slubenik, dala je sebi za pravo da preko teksta novinara BENOIT VITKIN i SILVI KAUFMAN, pise ono sto joj se u snu snilo. Umesto da javnosti u Srbiji korektno prenese to sto je objavljeno u jucerasenjm Le Mondu, za koji je Predsednik Srbije Aleksandar Vucic dao intervju, a sto su i sami gradjani mogli da procitaju u internet izdanju ovog lista, samo na francuskom jeziku. Radi istinitog informisanja javnosti na lepom srpskom jeziku treba znati da u originalnom tekstu naslov glasi:-Kosovo: Predsednik Srbije „spreman da razgovara o svemu“. A, podnaslov:-Aleksandar Vucic pokazuje spremnosrt da resi kosovsko pitanje za ulazak u EU, ne poricuci bliskost Srbije sa Moskvom. Dakle oprema prenetog teksta na srpskom jeziku je OSMI PADEZ u odnosu na kljucnu temu iz intervjua- u kom tacno ROKU ce intervjuisani REALIZOVATI ono sto je obecao u podnaslovu intervjua, na sta se AV pravdao da je rec o NAJTEZEM delu posla, koji on ne porice da ce uraditi, radi nekakvog, IMAGINARNOG napretka, . U originalnom tekstu nigde ne pise -Moj pristup se razlikuje od pristupa premijera Albanije Edija Rame, vec pristupa u drugim drzavama.Tacno je preneto da je rekao da ne zeli nista da moli, ali radi napredovanja. Samo mi gradjani Srbije ne vidimo to NAPREDOVANJE. Cak su se i novinari Le Monda s cudjenjem zapitali da li Vucicev CILJ prikljucenje EU 2020. godine ima SMISLA, sobzirom da je E.Makron na samitu u Sofiji rekao- da PROSIRENJE mora da saceka REFORME Unije na sta on seretski ili porazno realisticno odgovara-da niko nije toliko ENTUZIJASTICAN, kao mi sa Balkana. U ovom intervju, na osnovu pitanja i odgovora A.Vucic izgleda kao covek koji se SVADJA SAM SA SOBOM ponesen bujicom svojih misli. Jedna od tih misli koje ga non-stop more je i poboljsavanje vladavine prava i slobode izrazavanja u Srbiji, za koju nikako da nadjemalo vremena i neko resenje za razliku od kosovskog pitanja za koje se bas zareko da ce da ga resi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.